4th of July Mission beachillä

Kotiuduimme juuri takaisin Escondidoon 4th of Julyn vietosta San Diegossa sijaitsevalta rantatalolta. Oli kyllä makia kokemus viettää Yhdysvaltain syntymäpäivää Mission beachillä! Isäntäparimme oli pyytänyt ystävältään asuntoa lainaan tämän ollessa poissa kotoa. Pikkuasunnosta löytyi kaikki tarvittava ja sijainti oli mitä ylellisin rannan ja vilkkaan rantakadun vieressä. Asunnon omistajan sukujuuret löytyivät Suomesta ja niinpä jo kynnysmatto toivotti suomalaiset tervetulleeksi asuntoon tutulla sanalla :)


Matkalla rantatalolle poikkesimme kaupassa hakemassa vähän piknik-tyyppistä evästä. Nappasin kaupasta pari kuvaa, sillä nämä kaupat täällä ovat vaan jotenkin niin herkun näköisiä. 

Mission beachin rantakadulla oli jos jonkin näköistä itsenäisyyspäivän juhlijaa. Makoilimme hiekalla ja katselimme ihmisiä. Kävimme myös heittämässä - vihdoin - talviturkit menemään. Tyynivaltameri oli lämmin, vaikka ulkona olikin harmillisen pilvinen keli. Tämä Etelä-Kalifornian ranta-alueiden pilvisyys on tullut meille kyllä yllätyksenä. Siis mistä lähtien Kaliforniassa ei paista aina aurinko? Huijausta! :D Kuulimme kaiffareilta, että heti sisämaahan mennessä pilvet yleensä väistyvät ja esim. Escondidossa on yli 300 aurinkoista päivää vuodessa.
Illallisen jälkeen kiiruhdimme takaisin biitsille katsomaan perinteistä 4th of Julyn ilotulitusta. Oli ihanan romanttista istua rantahiekalla meren kohistessa vieressä ja rakettien räiskyessä taivaalla. Ilotulituksen jälkeen kävelimme parin kilometrin matkan rantakatua takaisin talollemme. Yllätyksekseni meno oli todella siistiä eikä ördääjiä näkynyt ollenkaan. 

Nyt pitää lähteä suihkuun, sillä pian talo täyttyy täällä sekä suomalaisista että jenkki-vieraista ja luvassa on peli-ilta. Meillä on myös tuliaisiksi tuomamme piñata päiskittävänä rikki. Jos Piñata ei ole tuttu käsite, siitä voi lukea tästä. Mukavaa viikonloppua kaikille! Huomenna matkamme jatkuu Las Vegasiin, jossa meitä on vastassa ketkäpäs muut kuin ystävämme Heini ja Paksu! Iiiks, jännää! :) 

7 kommenttia

 1. Kuulostaa tosi ikimuistoiselta, mää haluan kans itelleni takataskuun tuommoisen kokemuksen! Hauskaa että heititte talviturkin "vasta" nyt, määki oon vähän puolitarkoituksella säästelly sitä jenkkeihin! :D

  Voi Vegas, nauttikaahan kaupungista ja hyvästä seurasta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että muitakin talviturkin pihtaajia liikkeellä heheh. Joo ehdottomasti nautitaan Vegasista! Harmi, kun meidän tiet ei ihan ristiä, mutta ehkä voitais jättää teille sinne jotain viestejä :)

   Poista
 2. Oon kerran viettäny 4th of July:ta San Simeonissa Kaliforniassa... ja oli se kai aika pitkälti tollasta rantafiilistelyä kera ilotulitusten, miinus tietenkin noi SoCalin kuumat bikinibeibet... :) Nauttikaa, nauttikaa kaikesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan kyllä, ärsytti vaan tuo pilvinen ilma sen takia, kun heti tuli niin paljo huonompia kuvia! Tuli mieleen se sun kommentti Inkan blogissa siitä jostain kaupungista ko ei saa edes nättejä kuvia et siitä miinusta sille paikalle :D

   Poista
  2. Siis Losissahan on myös usein tollanen pilvinen taivas. Aiemmin se kai johtu siitä kuuluisasta smogista, mutta ehkä siinä nykyään on joku meteorologinen syy - kuten kosteus + kuumuus, ilmavirrat + merenranta... ja se "kuvaukseton" paikka tais olla Budapest, jota siis komppaan kans!

   Poista
 3. Tässä on Ulla sulle se tarkka selitys tohon pilvisyyteen, tulit heti mieleen kun luin ton artikkelin.

  "Beginning in June (or even at the end of May if it's a particularly unlucky year), a wave of foggy weather invades coastal areas of California and ruins everyone's beach plans. June Gloom/Grey May/No-Sky July are southern Californian terms used to describe a weather pattern that brings low-lying clouds and mist during the early summer months.

  Though people from out of town will try to convince you it's just air pollution, the fog that appears every morning usually clears up by mid-afternoon or so. "

  Read more: http://www.businessinsider.com/california-sayings-2013-12#ixzz2nDTSmtJ0

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!