Pääsiäinen

Meitsille kristittynä pääsiäinen tarkoittaa suurta ilojuhlaa. Tänä pääsiäisenä sen kokeminen kului modernimmissa merkeissä kuin että olisi ehditty viettää aikaa pääsiäistapahtumissa. Vietimme viikonvaihteen pohjoisessa kuitenkin hyvin pääsiäisen juhlaan sopivasti, vaikkei sitä ehkä heti niin uskoisikaan. Mutta katsokaas vaan:

1. Visiitti tukkatohtorilla

Ensimmäinen act of love tuli osakseni maailman parhaan kampaajattaren salongissa Primaverassa torstai-aamuna klo 7. Tanja raivasi minulle aikaa täydestä kalenteristaan, jotta pääsin saamaan leiskuntaa ja eloa kutreihini. Tukka hyvin, kaikki hyvin - niinhän se menee, joten kyllä kelpasi aloittaa pääsiäisen vietto.



2. Toppila Center

Kuulin siskoltani (joka vetää bändiä maahanmuuttajille), että Oulussa on avattu uusi kirppis, jonka tuotto menee maahanmuuttajatyöhön. Rimpautin kirpparin numeroon, että haluaisimme tuoda muutosta ylijäävät tavarat tähän hyvään paikkaan. Kiirastorstain takia paikka oli mennyt kiinni, mutta ystävällinen nainen puhelimessa halusi tulla avaamaan meille oven. Huomasin heti, että rouvalla oli sydän paikallaan: paikka oli rakkauden ilmentymä kauniine rakennuksineen, sievästi esille laitettuine kirpparipuoteineen ja kerhoineen, joita eri kansallisuusryhmille tiloissa myös järjestettiin. En voisi arvostaa enemmän ihmisiä, joilla on näin suuri sydän heikko-osaisten auttamiseen. <3



3. Notkuvat ruokapöydät

Saimme taas pohjoisen reissulla istua monta kertaa herkkuja notkuviin pöytiin rakkaidemme tarjoilemana. Voi meitä onnenmyyriä <3


4. Kavaljeeri

Meidän auto, kavaljeeri nimeltään, asuu edelleen pohjoisessa. Oli ihanaa kuunnella lempilevyjämme ja matkustaa kuutamon alla auton kyydissä. Sitä aina välillä kaipaa täällä Helsingissä, että pääsisi istumaan henkilöauton kyytiin. Kuu oli niin suuri, että se toi mieleeni Mamma Mia -musikaalin loppukohtauksen ja muutenkin tunnelma kuvasti uuden aikakauden alkua musikaalin kohtauksen tapaan. Olimme juuri luovuttaneet Oulun kotimme avaimet vuokralaisille ja nyt ensimmäinen oma asuntomme toimii muiden kotina. Olo oli samaan aikaan iloinen ja haikea.



5. Juhlat

Kerkesimmepä vierailla juhlissakin, joissa oli Disney päässyt valloilleen. Ei voi muuta kuin todeta, että oululaiset ovat mahtavaa porukkaa: kun about (yli) kolmikymppiset järjestävät Disney-naamiaiset niin about kaikki tulevat täydellisissä asuissa paikalle sankoin joukoin. My kind of people <3




 6. Les Misérables

Kun ei ole enää omaa kämppää, niin pitää suunnitella missä viettää kaikki hetkensä. Sen opimme tällä visiitillä. Eräs tällainen suunnittelematon aukko täyttyi Maksu-raksun järjestämänä spontaanina yllätyksenä mennä elokuviin katsomaan broadway-musikaali Les Miserables. Meikätyttö poistui teatterista posket märkänä pillittäen. Elokuva oli mielestäni kaunis ja voimakas tarina armosta ja sopi hyvin pääsiäisen sanomaan näin ollen.



Mielestäni pääsiäistä voi kunnioittaa ja elää muutenkin kuin perinteisiä traditioita noudattaen. Viime vuonna vietimme pääsiäistä kyllä perinteisissä merkeissä Helsingissä, mutta sitä edellisenä vuonna New Yorkissa hassu-hattu-paraatissa. Saapa nähdä missä ensi vuonna! Minusta on hauskaa, kun elämä on vaihtelevaa.

Hassuhattuparaatikuvan myötä hyvää pääsiäistä vielä kaikille! Ilon- ja värintäyteistä huhtikuuta!


2 kommenttia

  1. Vautsivau, aika mahtava pääsiäinen on sullakin takana! Erityispisteitä noista teidän Disney-bileistä, aika söpöjä vieraita! :)

    VastaaPoista
  2. Munkin mielestä vieraat oli kyllä syötävän söpöjä! Jostain syystä melkeen kaikki oli valinnut hahmoksi Mikin ja Minnin, joten talo oli täynnä pieniä hiirulaisia hih :)

    Eipä teidänkään pääsiäinen hullummalta vaikuttanut muuten. Ja postauksesi otsikko oli kyllä niin totta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!