Mitä vielä tahtoisin saavuttaa elämäni aikana?

Sain vastahaasteen Elämän tähtihetket -haasteeseen ihanalta Janicalta Kadonneet Tytöt -blogista. Uusi tehtävä kuului näin: Mitä vielä tahtoisit saavuttaa elämäsi aikana? Listaa viisi asiaa, joita tavoittelet ja joista haaveilet, mistä toivoisit tulevan seuraavia elämäsi tähtihetkiä tai käännekohtia?

Vastaukset pulpahtivat minulle mieleen oikeastaan aikalailla heti kysymyksen nähtyäni. Kirjasin ne siltä samalta istumalta ylös ja laitan ne nyt tähän sen pidempään miettimättä.1. Jostain syystä ensimmäisenä mieleeni tuli kaukaisempi tulevaisuus. Haaveilen pääseväni viettämään elämäni ehtoopäiviä hyväkuntoisena pastelliseen vanhainkotiin Miamiin ystävieni kanssa. Löysin jopa kuvat käänteisestä aikavinkkelistä katsottuna, että miltä se sitten näyttäisi. Tämä postaus onkin kuvitettu näillä "tulevaisuuden" näkymillä.

2. Ja ei haaveiluja ilman maailmanympärimatkaa, tietenkään. Ennen eläkkeelle vetäytymistä haluaisin nähdä maailmaa niin paljon kuin mahdollista ja selvittää, että miltä tuntuu istua paratiisisaarella risti-istunnassa hiekkarannalla jo kolmatta kuukautta. Haluaisin kokeilla, että lähteekö reissukuume reissaamisella. Haluaisin nähdä mitä todellinen irtiotto tekee mielelle ja ruumiille. Ja tahtoisin ottaa selvää, kuinka paljon päässäni on romanttista mielikuvaa ja kuinka paljon todellisuutta siitä mitä kuvittelen pitkän reissun olevan. Aah, matkakuume nousee!

3. Elämäntehtävän ja/tai intohimotyön löytäminen kuuluu ehdottomasti tärkeimpiin tavoitteisiini. Kun ajattelen noita asioita, näen kaksi eri polkua. Ensimmäisessä vaihtoehdossa rakennetaan koulua Haitissa ja autetaan pakolaisleirillä. Toisessa ollaan tekemisissä luovuuden kanssa jossakin sivistysvaltion suojissa toimivassa kivassa konttorissa. Molemmissa yhdistävänä tekijänä on se, että saa panna likoon koko itsestä irtoavan potentiaalin täysillä. Joko siten, että voi auttaa tai siten, että saa toteuttaa itseään.

Olla luova ja tuloksellinen. Koko sydämestä.4. Ennen kaikkea haluaisin löytää kombinaation, jossa minulla olisi aikaa huolehtia tasaisesti rakkaistani, omasta kropastani, mielestä, terveydestä, tyylistä, ammatillisestä kehittymisestä ja hengellisestä kasvusta.

5. Ja haluaisinhan minä sinne Amerikkaan asumaankin. Nyt kun kerran kysyitte. New Yorkiin. Tai Kaliforniaan. Tai Floridaan. Tai Havaijille. No olen joustava osavaltion suhteen.Laitan haasteen eteenpäin kaikille blogini lukijoille. Suosittelen tarttumaan tähän, sillä haaveiden miettimisestä tulee hyvä mieli! Nyt sippaan pystyyn pitkän päivän jälkeen, joten lähden seuraavaksi tavoittelemaan lähitulevaisuuden tähtihetkeäni eli omaan sänkyyn nukahtamista.


Kuvat: Business Insider: Vintage photos: What Retirement In Florida Was Like In The 1970s Flip Schulke / EPA (via archives.gov)

Ei kommentteja

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!