* Elämän tähtihetket *

Make kysyi 83-vuotiaalta isältään pääsiäisenä, että mikä on tämän elämän suurin tähtihetki. Yllätyksekseni hän ei vastannut lasten syntymää, vaan nimesi parhaaksi hetkekseen hääpäivän Maken äidin kanssa. Aloin miettiä, että mitkä ovat oman elämäni tähtihetket. Haastan myös kaikki kanssabloggaajat miettimään eniten mahanpohjasta ottaneita hetkiänne. Ja muutkin - olisi kiva kuulla mitä olette kokeneet elämän parhaina paloina vaikka kommenttiboxissa tai Facebookissa.

Päivän asua. Mieli huutaa nyt VÄRIÄ!
12. asiaa, jotka tulevat ensimmäisenä mieleeni, kun ajattelen hetkiä, jolloin on ollut poikkeuksellisen paljon ilon ja jännityksen perhosia vatsassa:

1. Hääpäivä. Kuinka paljon jännittikään, kun kirkon raskaat ovet avautuivat ja häämarssi alkoi pauhata... huh, koko päivä oli yhtä leijumista ja superlatiivia.

2. Ensimmäinen kerta New Yorkissa vuonna 2006. En tuntenut väsymystä, nälkää enkä ikävää viikkoon. Viisi vuotta sen jälkeen muutin kevääksi samaan kaupunkiin opiskelemaan ja se oli niin ikään suurimmista suurimman unelmani täyttymys.

3. Tekstiviesti, jossa luki, että olin päässyt opiskelemaan mediatuottamista Oulun seudun ammattikorkeakouluun. Muistan sen tunteen. Minut oli valittu!

4. Helsinkiin muuttaminen. Kymmenen vuoden kinuamisen jälkeen pääsin kaupungin keskustaan asumaan - ja vieläpä pääkaupungin keskustaan! Nautiskelin asiasta tietoisesti viimeksi tänään.

5. Los Angelesin näkeminen lentokoneesta ensi kertaa ja sinne laskeutuminen. Jostain syystä se hetki on porautunut mieleeni niin voimakkaasti että mietin sitä usein lentokoneen ikkunasta alas katsellessani kotimaassakin.

Paita: Mango / hame: Aventura / laukku: Holly & White / koru: H&M / sukkikset: Lindex / kengät: Steve Madden / korvikset: Juicy Couture


6. Vauhdinhurma: Skootterilla ilman kypärään pitkin Kosin katuja kruisailu häämatkalla ja sama myöhemmin Honolulussa on saanut minut sekoamaan riemusta. Myös kaikilla autoreissuilla Amerikassa olen tuntenut pakahduttavaa onnentunnetta jalka kaasulla - moottoritie on kuuma!

7. Puhelu, jonka jälkeen tajusin hitaasti, että minulle oli juuri ilmoitettu, että mut on valittu projektipäälliköksi 300 000 euron hankkeeseen ja sain palkan ja vastuun, jollaista en uskonut ikinä saavani - ainakaan juuri valmistuneena. Turha sitä on mennä kieltämään, olihan se niiin siistiä.

8. Se, kun pääsin eka kertaa syömään amerikkalaisen aamiaisen, ja joka kerta sen jälkeen reissun ensimmäiset aamiaiset dinerissa saavat minut suoraastaan pillittämään ilosta. Aika tärähtänyttä.

9. Kattobileet Brooklynissä. Ystäväni Kaplanissa järjesti "valmistumiseni" kunniaksi kattobileet asuntonsa luksus-tyyliin varustellulla katolla. Juhlimme Manhattanin silhuetti edessämme newyorkilaisen hääseurueen kanssa lämpimässä yössä ja en_ikinä_unohda sitä elämystä.

10. Mamma Mia -musikaali. Ensimmäinen broadway-musikaali toi elämääni täysin uuden ulottuvuuden ja opin tietämään, mitä musikaalielämä on. Niille, jotka eivät sitä vielä tiedä, voin kertoa, että se on mielentila ja hyvä sellainen onkin.11. Ensimmäisen silkkipaperiin käärityn ja paperikassiin pakatun merkkilaukun saaminen. Material girl feat. harakka... Laukkuja ei vain voi vastustaa.

12. Ja tähän saa ympätä kaikki muut asiat, jotka eivät muuten mahdu listalle, kuten matka Japaniin, ystävieni järjestämät New York -läksiäiset, ensisuudelma, Britneyn circus-keikka Lontoossa ja Helsingissä, Kieffer Sutherlandin tapaaminen Conanin show'ssa ja mitä näitä nyt on.

*  *  *

Minulle on valjennut, että suurimmat tähtihetket tuppaavat syntymään "kuin itsestään", kun pääsen reissuun - etenkin tuonne lännen suuntaan. Niinpä olen koittanut kovasti täällä taas prioirisoida säästämiseen. Mutta voi pihkura sentään! Kevät on tullut ja material girl nostaa päätään. 

Kun saa pitkän talven jälkeen maistaa värin voimaa, sitä huomaa kuin ohjelmoituna kävelevänsä töiden jälkeen kauppaan seireenien houkuttamana vaaterekeille. Saattaa olla, että tänäänkin tarttui jotain pientä uutta matkaan... Mutta nyt ollaan menossa sivuraiteille, joten. End. Of. Story. Nyt. Hssss!

Haaste singahtaa eteenpäin ainakin Miialle, Janicalle, Hannalle, Sannalle, Inkalle, Heidille, Marjolle, Lauralle, Tiinalle ja Ellalle. Ja kaikille muille, jotka haluavat siihen tarttua. 

7 kommenttia

 1. Kiitos haasteesta! :) Oon miettiny pääni puhki koko illan!

  VastaaPoista
 2. Hih, se tuppaa olemaan haasteiden vaikutus, mutta hyvä hyvä. Käynkin kommentoimassa sun blogiin lisää.

  VastaaPoista
 3. Sun laukku on ihan tolkuttoman ihana! Ja hienoja top-hetkiä olet kyllä kokenut :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Laapa ja mukava, kun löysit tiesi blogiini. Ja sitä kautta minä sun blogiin, joka näyttää ihanalta! Sulla on kiva tyyli ja upeita kuvia, mitä vähän kerkesin vilkaista. Pitää ehdottomasti laittaa lukulistalle :)

  VastaaPoista
 5. Vastasin haasteeseesi, suurkiitos vielä siitä! Juttuni lopussa myös vastahaaste! :D
  http://kadonneettytot.com/post/47355267899/kaannekohtia

  VastaaPoista
 6. Tuo oli niin ihana postaus, että melkeen vetistelin :) Kiitos kun tartuit siihen ja huippua saada vastahaaste! Kuulosti tosi mielenkiintoiselle ja aivot surrailee nyt et mitäs mitäs siihen vastaankaan... Palaan pian asiaan!

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus ja ihania juttuja! Aloin heti miettiä omia tähtihetkiäni ja pakko ehkä tehä vähän listausta asap. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!