Tervetuloa eliittiyliopistoon!

Vähemmän sanoja, enemmän kuvia tänään. Tämä päivä kuljailtiin Harlemissa, jossa sijaitsee kaksi tärkeää kohdetta: Beyoncen ja hänen äitinsä omistamat vaatekaupat (Jimmy Jazz) ja Columbian Ivy League -eliittiyliopisto.

Harlemin metrossa ei ollut varsinaisesti ruuhkaa ja mietittiin, että onkohan se hyvä merkki... Opettajien mielestä kuitenkin kaikkialla on turvallista liikkua päivällä.

Harlem oli ihan erilainen kuin tämä meikäläisen naapurusto. Oli virkistävää käydä vähän rauhallisemmilla kaduilla välillä. Jimmy Jazzin kaupat olivat mahtavia ja aion viedä suomalaiset vieraat sinne, kun saan niitä! Siellä oli halvalla musiikkivideo-tyyppisiä värikkäitä vaatteita ja valikoimassa oli myös isoja kokoja niin miehille kuin naisillekin. Suosittelen!

Shoppailun ja pizza-palojen jälkeen käppäiltiin Columbia Universityn kampukselle.

Ja koska missään ei kielletty menemästä sisälle ja ovet olivat auki, niin astuttiin sisälle tähän yhteen maailman tasokkaimmista yliopistoista.

Ympäristö oli paikoitellen vähän vanhanaikaisen näköistä. Koetuloksia tai jotain oli paperisissa kansioissa käytävillä, missä on kosketusnäytöt?

Pujahdettiin sisälle tyhjään luokkahuoneeseeen ja kokeiltiin miltä tuntuu olla Ivy League -opiskelija...

Tai professori.

Huomatkaa LIITUtaulu. Enpä muista milloin viimes olisin nähnyt sellaisen tai pitänyt liitua kädessäni.

Liian helppoa. Jatkettiin matkaa isolla kampusalueella.

Taas oli nähty vaivaa minun tulon takia ja laitettu Suomen lipun värit esille. Huomaavaista.

Kun saatiin tarpeeksi hakattua älyä päähän tästä viisaudenkehdosta, käppäiltiin Hudson joen rantaa pitkin Central Parkiin ja ajettiin takaisin kämpille. On aika hurjaa huomata, että jo parin päivän tuntemisen jälkeen voi hullutella ja hupailla korealaisen ja brasialaisen kanssa ilman mitään ongelmia olla samalla aaltopituudella! On kiehtovaa, miten samanhenkisiä ihmisiä voi löytyä kaukaisimmista maailmankolkista, vaikka meidän kaikkien kolmen kulttuurit ovat niin totaalisen erilaiset. Ihan mielettömän mahtavaa!

Jotain tarttui mukaankin. Jatkossa tässä sängyssä, jossa nyt kirjoittelen tätä postausta, ajatellaan vain akateemisia ajatuksia Columbian hengessä. Winstonkin tykkäsi, kun ei tarvitse möyrytä enää lakanoissa yötä päivää.

Nyt alan lukemaan huomisiin sanakokeisiin ja tarkistan esseen vielä kerran. Ensimmäinen viikko on takana ja kahdeksan ihanaa ihanaa viikkoa vielä edessä!

Ps. Lupaan vastata tänään kommentteihin! On ollut aivan ihana saada niitä. Kiitos! Pahoittelut, etten ole vastannut niihin aiemmin. Päivissä on liian vähän tunteja!

7 kommenttia

 1. Huippuja kuvia.. Ja erityisesti sykähdytti tuo Winston joka vihdoin ja viimein on saanut sängylle päiväpeitteen :D ja oli muuten älyttömän hieno.. Minäkin jo täällä vähän fiilistelen ensi viikon reissun alkua. New York baby, New York. Here I come \o/

  VastaaPoista
 2. Olipas kiva tässä maanantaisen sähköpostityöpäivän päätteeksi hypätä Atlantin yli NYC:n ja kattella paljon kuvia. :) Täällä on ollut melkoisen sumuinen päivä, ei savusumua kuten siellä, vaan lähinnä kosteaa, raikasta, keväistä vesisumua. Virkistävää.

  Mielettömän hieno toi päiväpeitto ja sopi vielä niin täydellisesti tuohon sänkyyn ja lakanoihin! :) Onko sun Omppu muuten tossa menkillä kuvassa IMG_0361.jpg? Mimmosen koneen ostit, en oo hoksannu kysyäkkään? Hyvin vissiin kuitenki toimii! :)

  VastaaPoista
 3. Hitsi sää Pax oot tarkkasilmäinen! :D En huomannutkaan että siellä oli omppu :) Ei se ollu meidän. Mää ostin MacBookPron 13 tuumasena. Sulla on vissiin samanlainen? Pakkohan mun oli matkia sua! Meidän tietokonehankinnathan on ollu synkroonissa viime vuosina ;)

  Mun mielestä kans tuo päiväpeitto on ihan täydellinen ja sopii hyvin tähän sänkyyn tosiaan. Äsken ku heräsin niin heti petasin sängyn =)

  Maksu-raksu: Määki oon jo monesti fiilistelly sitä kun sää tuut! <3 <3 <3

  VastaaPoista
 4. Joo, mä tsuumailen noi kuvat aina läpi.. pienimpiä yksityiskohtia myöden.! ;) Ja tosiaan, eihän sulle nyt muu kone oiskaan sopinut. Se on hyvä mylly, toivottavasti oot tykänny ostoksestas! Saitko muuten sen NeoOfficen ja Photarin(?) siihen..?

  VastaaPoista
 5. Oi oi oi!!! Ihana blogi ihana Ulletin!! Voi ja toi päiväpeitto on ihan huippu, voi LOL! Winston vähä innoissaan sitä halailee:) Taisin kerran kuulla, että Seba oli kans sitä mieltä, et vois vähä jotain muuta päiväpeittoa kattella joku päivä, haluis varmaan Hkiin..*fii;) Purr purr<3

  VastaaPoista
 6. Pax, oon kyllä tykännyt kovasti! Ja kiitos sun vinkkauksien, asensin Neo officen tähän ja sillä oon tehnyt esseitä. Toimii hyvin ja oon tosi tyytyväinen etten turhaan tuhlannut rahoja office-pakettiin! Latasin myös Photoshop elementsin kokeiluversion 30 päiväksi ja sen jälkeen lataan varsiaisen version kokeiluversion niin niillä selviän täälläoloajan :) Pitää sit myöhemmin esim. ton elementsin hankintaa.

  Oi oi oi, ihana Henutin! Tuo ∗fii on niin huippu ja on ärsyttävää, ettei ihmiset yleisesti tunne sitä! Mää oon niin onnessani, et Winston on täällä. Joskus jopa vähän puhun sille ja aina nukun sen kans =) Se on hyvä Maken korvike (tai no ei nyt niin hyvä, mutta kelvollinen kuitenkin) Purrr purr purrr!! <3

  VastaaPoista
 7. Aaaaw Ulletin, NYT sä varmasti ymmärrät miks mulla on puoli sohvallista pehmoleluja, tsih:) Ja voi että pitäs oikeesti ruveta lanseeraamaan *fii :tä vähä laajemmin, kun se vaan on NIIN hyvä!! Purrauttelen sulle huomenna vähän pidemmät stoorit meidän tsättiin, kun vp<3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!