Kuninkaallisia häitä ja taide-elämyksiä

No tuota, enhän mää malttanut jäädä sairastamaan tänään. Ja nyt kun purin kameran koneelle, niin tuli mieleen, että ihan hyvä etten jäänyt. Niin paljon ihania hetkiä. Jostain syystä minusta tuntuu, että jaksaakohan kukaan enää lukea näitä jokapäiväisiä päiväraportointejani, mutta minulle itselle se on tärkeää, koska haluan muistaa kaiken tästä elämänvaiheesta.

Heräsin tänään klo 5 aamulla kellonsoittoon. Olin vakaasti päättänyt kokea kuninkaalliset häät Times Squarella, mutta aamuyöllä alkoi tuntua, että tuskin siellä on mitään. En siis jaksanut panostaa ulkoasuun, mutta päätin kuitenkin lähteä katsastamaan tilanteen. Ja no olihan siellä nyt "jotain"! Ei olisi millään uskonut, että kello ei ole kuuttakaan aamulla, kun katsoi elegantteihin hattuihin ja juhlavaatteisiin pukeutunutta kansaa.

Joka puolella Times Squarea näytettiin jättiruuduilta häitä ja ihmisille jaettiin kuulokkeet, joista pystyi kuuntelemaan selostuksen. Onneksi joukossa oli tavallisiin vaatteisiin pukeutunuttakin porukkaa, niin kehtasin mennä sekaan.

Viralliselle juhla-alueelle saapuneille annettiin The Royal Wedding Viewing Party -passit kaulaan (ja olin ihan mielissäni tästä muistosta). Alueella oli telttoja, joissa ilmeisesti oli tarjoailuakin, mutta en kehdannut sinne lähteä ilman niitä juhlavaatteita. Parhaiten pukeutuneet olivat varustautuneet onnittelukylttien kanssa ja saapuneet todella aikaisin paikalle. Alue kuhisi tv-kameramiehiä ja toimittajia. Taivasta vartioivat helikopterit, jotka eivät liikkuneet yhtään (en ole tiennytkään aiemmin, että ne voivat pysytellä samassa kohdassa ilmassa pitkään).

Taas sain yhden todisteen siitä, että täällä on leikkimielistä väkeä. Nämä juhlat olivat vain yksi lukuisista hääkatsomoista, joita eri puolilla kaupunkia järjestettiin. Ihmisiä oli kehotettu pukeutumaan hääpukuihin ja look-alike parit olivat hakusessa. Parhaimmista hääjuhlista sai pulittaa tuhansia dollareita, jos mieli viettää hääyön hotellisviitissä. Täällä kyllä osataan tuotteistaminen.

Katselin tunteroisen meinikejä ja lähdin takaisin kämpille Facebook-kisakatsomon pariin, koska ei ollut mitenkään voittajaolo. Kuninkaallisen suudelman jälkeen jatkoin unia puolille päiville saakka.

Koulu alkoi vasta iltapäivällä. Kielioppiharjoitusten jälkeen läksimme Chelseaan galleriakierrokselle. Olin luullut, etten jaksa innostua erityisemmin taiteesta kaiken tämän muun keskellä, mutta päivä muutti mieleni täysin. Chelsea oli tosi hip-alue arkkitehtuurisesti ja alueella sijaitsee satoja taidegallerioita. Täytyy sanoa, että tykästyin paikkaan kovasti.

Kävimme katsomassa kolme galleriaa ja tämä kuva on Venske & Spänlen Wanderlust -näyttelystä.

Eniten tykättiin kuitenkin Nohi Sang-Kyoonin Conjuring Constellations -näyttelystä. Kaikki teokset oli tehty paljeteista käsittämättömällä taituruudella!

Tämäkin tässä, vain paljetteja!

Ja Pablon takana näkyvät taulut, paljetteja. Pinnat olivat ihan tasaisia, mutta ympyrään ommellut paljetit aiheuttivat näköharhan, kun ompelusuunta oli vaihdettu päinvastaiseksi. Niin siistiä!


Katunäkymäkin oli yhdenlainen taide-elämys. Jotenkin alue toi mieleeni Berliinin kaikessa kiinnostavassa rosoisuudessan.

Mutta keltaiset taksit paljastavat, missä ollaan.

Galleriakierroksen jälkeen kiivettiin High Line Parkiin, joka oli kätevästi huudeilla. High Line Park on korkealla kulkeville hylätyille ratakiskoille raknnettu puisto, jonka kasvillisuus koostuu alueen alkuperäiskasveista. Ilma oli hieman vilpoinen, joten ei kävelty kuin pieni pätkä puistosta, mutta päivä vakuutti, että tänne on palattava lämpimänä kiireettömänä päivänä uudelleen.

High Line Parkista lähdin kämpille hyvinä aikeinani hoitaa flunssaa kaikessa rauhassa... mutta tunnin levättyäni oli pakko lähteä liikkeelle. Angela oli menossa Times Squaren kirkossa perjantai-iltaisin nuorille aikuisille järjestettävään Gate-tapahtumaan ja läksin vielä sinne. Loistelias musiikki päätti tämän taidetäyteisen päiväni täydellisesti. Nyt unille, koska huomenna on lauantai ja Prom!

Hyvää vappua Finland! Palataan varmaankin sunnuntaina asiaan jälleen!

2 kommenttia

  1. Mää ainakin luen kaikki sun postaukset! :) Kirjotat niin hyvin ja kuvaat tosi hienosti. Ihanaa, että Times Squarella on hyvät menot ja että muutenkin nautit olostasi siellä. Täällä oli tosi kivat vappubileet, mutta kyllä sää niihin ehit vielä moneen kertaan... :) Siunausta!

    VastaaPoista
  2. Hei Laura! Hyvä kun laitoit kommentin, niin muistan kiittää sua nyt, että otit selvää tuosta kirkosta! Oikeesti, oon niin monesti lähettäny sulle kiitollisia ajatuksia siellä <3 Kuulitko jo, että David Wilkerson on kuollut viime viikolla auto-onnettomuudessa? Hänen piti tulla Times Squarelle tässä kuussa vierailemaan, mutta ei sitten ehtinyt kun tuli aika lähteä. Tosi mahtavia kertomuksia on kerrottu hänen elämäntyöstään ja pitääkin lukea lisää siitä kun on aikaa. Kaikkea hyvää ja ihanaa sinne teillekin! Nähdään kesällä! <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!