Rässähtänyt pyykkipäivä

Tänään oli vähän turhan aurinkoinen ilma sisällä vietettäväksi, mutta minkäs teet kun velvollisuudet kutsuvat. Minua oli varoitettu, että siivooja saattaa tulla jo kymmeneltä, joten nousin aikaisin ylös siivoamaan, että siivooja voi tulla. (Näin olen kuullut kaikkien kotirouvien tekevän, jos heillä käy siivooja.) Halusin pois jaloista, joten lähdin aamupala- ja pesuaineostoksille Kmartiin - taas.


Vietin päivän mukavasti kolitseissa ilman laittautumista, koska olo oli jotenkin väsähtänyt ja tiesin, että päiväohjelmassa on vain tylsähköjä askareita. Vedin jalkaan uudet Uggit ja heti lähti päivä paremmin käytiin. Minulta kysyttiin tietä pari kertaa, joten totesin, että rönttäinen lookki saa ihmiset luulemaan, että olen paikallinen. Ja tottahan se on, jos olisin täällä vaan viikon, sipsuttelisin kyllä ykköset yllä koko ajan :)


Here they are, my babies <3

Kadulla näkyi taas monenmoista kulkijaa.

Kauppaan päästyäni huomasin, että melkein kaikissa pyykkiaineisssa oli säilöntäainetta, jolle olen pahasti allerginen. Ei auttanut kuin lähteä takaisin kämpille surffailemaan nettiin pyykkiainesivustoja. Yllättäen apu löytyi taas Facebookista. Minut tuntevat tietävät, että parhaat kykyni ovat muilla aluilla kuin kodinhoidossa, joten pesuaineisiin keskittyminen oli totaalisen uutta meikäläiselle. Enpä ole ennen tullut ajatelleeksi, että kaikilla merkeillä on omat nettisivunsa pesuvinkkeineen. Normaalissa elämässä ajatukseni keskittyvät joihinkin suurempiin kunnianhimoisiin kuvioihin ja pyykinpesun kaltaiset asiat hoidetaan pakollisena sivutoimena sille ajatuksia uhraamatta. Täällä kuitenkin tästä operaatiosta tuli jotenkin mielenkiintoisempi ja tärkeämpi ja sille oli pakko uhrata aikaa ja ajatuksia.

En ole ennen käyttänyt pesulaa enkä kuivausrumpua. Homma muuttui vielä hauskemmaksi, kun ystäväni Suomesta sattui mainitsemaan Skypessä Frendien jaksosta, jossa Ross ja Rachel ovat pesulassa. Olen hirveä frendit-fani ja ihmeen kaupalla minulla oli juuri se levy mukana, jossa ko jakso oli, ja päätinkin ottaa sanastoharjoittelusta kaiken irti!

Otin läppärin mukaan pesulaan ja laitoin Frendit pyörimään ilman tekstityksiä. Oli hauskaa kuulla Rossin suusta samoja termejä kuin joita olin lukenut pesuaineiden purkeista ja nettisivuilta! Koulussa ei lakana- ja pyykkisanasto voisi tulla paremmin tutuksi kuin oikeassa elämässä todellisten ongelmien kautta.

Katsoin pesulajakson pyykkikoneen pyöriessä ja kun jakso päättyi, pesuohjelma oli valmis ja pyykit valmiina laitettavaksi kuivausrumpuun.

Selvisin touhusta paremmin kuin Rachel ja vaatteet tulivat ulos oikean värisinä, kuivina ja hyväntuoksuisina. Sorry Facebook-neuvonantajat, tänä väsyneenä päivänä laiskuus voitti ja en jaksanut lähteä metsästämään eko-pyykkipulveria vaan päädyin tavalliseen. Tämän voi laittaa mun pitkälle syntilistalle muiden joukkoon. (Onneksi huomenna on kirkko! ;)

Pyykkäyksen lisäksi sain kirjoitettua 300 sanan esseen aiheesta home schooling ja yllätyksekseni kirjoittaminen sujui melko vaivattomasti. Kyllä tämä tästä! Sain hankittua kämpille vihdoin ruokaa ja nyt puoliunessa päätän tämän vähemmän elegantin kirjoituksen tähän hienoon valokuvateokseen Kmartin antimista. Hyvää yötä!

Ei kommentteja

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!