Muoti-ilmiöitä

Jeeeee! Ensi lauantaina pääsen osallistumaan Prom-tanssiaisiin! Nämä opiskelija-asunnot täällä New Yorkerissa kuuluvat jonkun EHS-puljun alle, joka tarjoaa tätä edellisessäkin postauksessa mainitsemaani "laadukasta opiskelija-asumista" myös muuallapäin kaupunkia. Kaikki opiskelijat eivät ole ulkomaalaisia vaan täällä asuu myös paikallisia opiskelijoita (ilmeisesti pääosin juurikin paikallisia). Tämä EHS järjestää opiskelijoille vapaa-ajan aktiviteetteja, joista yksi sattuu olemaan tämä Prom! Ihan huippua, koska olen aina halunnut päästä osallistumaan sellaiseen. Angela on lupautunut lähtemään mun deitiksi, joten ei tarvitse yksin lähteä =) Tavoitteena on päästä verkostoitumaan paikallisten opiskelijoiden kanssa illan aikana. Tanssiaiset pidetään Brooklynissa, jossakin hotellissa, mutta siitä lisää sitten kun se on koettu.

Prom tarkoittaa tietysti ankaria vaatepohdintoja ja sen kunniaksi ajattelin esitellä kolme silmään pistänyttä muoti-ilmiötä täältä Nycistä, vaikkei ne näihin tanssiaisiin mitenkään liitykään. En ole lukenut muotilehtiä piitkään aikaan, joten nämä havainnot perustuvat nyt sitten vain ja ainoastaan katukuvassa toistuviin juttuihin.

Yksi kovimmista muoti-ilmiöistä tänä talvena on ollut ympärähuivit tai millä nimellä niitä nyt kutsutaankaan. Huiveja näkyy edelleen kevätversioina kauppojen hyllyillä, mutta ei pahemmin kuitenkaan katukuvassa havaintojeni perusteella. Meidän opettaja sanoi, että trendi täällä oli supervoimakas ja KAIKILLA oli ko huivi talvella, mutta ilmiö tuntui menevän yhtä nopeasti ohi ja KENELLÄKÄÄN ei ole enää niitä. Näin niinkuin pyöristettynä. Sen takia nämä circle scarfit eivät olekaan listallani, mutta mainitsemisen arvoinen asia kuitenkin :) Uggeja näkyy edelleen paljon, joten niitä voi huoletta käyttää ;) Mutta nyt siis varsinaiseen listaan.

1. Tory Burch -ballerinat

Tarkkojen tutkahavaintojeni perusteella kevään kovin ykkösjuttu ovat Tory Burch -ballerinat! Pakko myöntää, mutten ollut kyllä kuullutkaan ko kengistä ennen kuin googletin ne. Näitä kenkiä näkyy koko ajan joka paikassa. Ehdotonta hittiainesta siis. Ko kengistä saa pulittaa kuitenkin rapeat parisataa dollaria plus verot, joten eivät ole meikäläisen ostoslistalla. Kenkiä löytyy kaikissa väreissä ja kuoseissa, mutta yhdistävänä tekijänä on metallirinkula kenkien kärjessä. Tykkäättekö? Onko näitä Suomessa?

2. Hollister-hupparit

Kaikilla on oma mielipide siitä kuinka muodikkaita hupparit ylipäänsä ovat, mutta joka tapauksessa Hollister on muoti-ilmiö täällä. Hollister co:n kaupat ovat superhienoja ulkoasultaan esim. Midtownissa sijaitsevan liikkeen koko ulkoseinä on videota, jossa näkyy suuria aaltoja. Mutta mun mielestä ko. firman vaatteet ovat laadullisesti perusrättejä/lumppuja, niin kuin lähes kaikki vaatteet tuntuvat ketjuliikkeissä nykyään olevan. Vaatteita ei ole tehty kestämään. Hollisterin kaupoissa on pimeää sisällä ja viime Amerikan reissulla nähtiin kun ihmiset jonottivat sinne shoppailemaan! Markkinointi ja brändäysosasto voi kyllä röyhistää rintaansa, hyvin hoidettu homma. Minua kuitenkin on vähän jo alkanut ärsyttämään kaikkien ketjuliikkeiden yhteneväisyys. American Eagle, Hollister ja Quicksilver... tai H&M ja Forever 21... eipä niitä juuri erota toisistaan. Aasialaisilla näkyy vielä olevan ihan uniikkeja söpis-tyylisiä vaatteita, joita ei "länsimaisten" ketjujen rekit ole pullollaan.


3. Ralph Lauren -vaikutteiset hevospolo-paidat

Hevospolo-kuva rintaan, numero hihaan ja trendipaita on siinä! Turistiliikkeetkin ovat alkaneet tehdä omia versioitaan tästä paitamallista. Mää tykkään ja sen takia ostettiin Makellekin tuollanen trendipaita :) Kuvan pusero ei ole kuitenkaan se Maken versio. Näitä paitoja on tarjolla myös sekä naisille että miehille, kuten Hollisterin vaatteitakin.

Mutta siinäpäs ne havainnot paasauksen kera. Valitettavasti ei ollut mitään fancympää tarjolla tällä kertaa. Nämä kuitenkin ovat ne jutut joihin olen kiinnittänyt huomiota mun arkihuudeilla. Ehkä pitäisi mennä joku aurinkoinen päivä vain tarkkailemaan ihmisiä 5th avenuelle naisellisempien ja ylellisempien muoti-ilmiöiden havaitsemiseksi.

Nenä on alkanut vuotaa, joten nyt taidan alkaa viettämään iltaa rentoutumisen parissa ehkäpä jotain Prom-aiheista tv-sarjaa katsellen :) Mukavaa viikon jatkoa kaikille!

5 kommenttia

 1. Mää oonkin ilmeisesti SUPERtrendikäs, ko ostin omakseni Hollisterin hupparin jo viime kesänä :P Hollisterhan on A&F:n tytär/sisar/vastaava ketju ja sama meininki on siis Abercrombiella (ja muissa ketjun tytär-sisarketjuissa), että on pimeää ja musiikki soi. Ainakin Abercrombieissa on myös ominaistuoksu, että kun ei muuten meinattu Lontoossa löytää A&F:n Euroopan lippulaivamyymälää (ne saattaa joskus olla hyvinki huomaamattomia ulkoapäin), niin tuoksusta tunnisti kun käveltiin toista kertaa siitä ohi. Vaatteetkin tuoksuu samalta (musta hyvältä) vielä vähän aikaa käytössäkin :) Eli mää kyllä tykkään. Hitsi, muuten oisin voinu laittaa sen mun Hollisterin hupparin tänään päälle, mutta se taitaa olla jo liian lämmin opetushommiin...

  VastaaPoista
 2. Ai niin! Vielä sellanen kommentti, että tein itelleni tämän: http://www.purlbee.com/big-herringbone-cowl/ ja siinä tuo tekijä mainosteli, että noita on näkyny valtavasti New Yorkin katukuvassa. Myöhemmin siltä tuli ohje myös keväisempään versioon: http://www.purlbee.com/striped-cotton-cowl/

  VastaaPoista
 3. Ihana lukea muotijuttuja aamulatten kans, kiitos Ulle-mussu <3 Mä oon kokeillu sinnitellä (huonolla menestyksellä :D) ostamatta mit-tään että saan sitte tuhlailla mahdollisimman paljo Nykissä, iiiiik <3

  VastaaPoista
 4. Eevis: Niin kyllä oot :) Mää en oo nyt käynyt vielä täällä Hollisterilla, mutta voisin käydä ihan mielenkiinnosta nuuskimassa, että tuoksuuko sielläkin hyvältä! Hauska keksintö! Oon nähny paljon mun silmään rumia huppareita ihmisten päällä, mutta nyt kun googletin tätä postausta varten noita vaatteita, niin huomasinkin että siellähän on vaikka mitä ihania! Ehkä pitää siis käydä tutkailemassa tilannetta :)

  Ja tuo huivi on IHANA minkä oot tehny itelles! Wau!

  Mirkka-mussu: Varsin hyvä suunnitelma, koitapa pysyä siinä vielä vähän aikaa! :) Mää oon nähny täällä niin paljon sun kauppoja!

  VastaaPoista
 5. No, ihan yhtä hyvältä, se ei näytä mun tekemänä, mutta se oli eka isompi neuletyö PITKIIN aikoihin, niin että oon silti kyllä tyytyväinen :) http://theknittingbaker.blogspot.com/2011/04/big-herringbone-cowl.html

  Mutta tykkään kyllä Hollisterin vaatteista, samoin ko A&F:n vaikka oonki vähän ristiriistaisin fiiliksin niistä kaupoista (jotka on toisaalta tosi hienoja, mutta enemmän melkeen jotain klubeja ja musiikki TOSI kovalla) ja muutenki markkinointityylistä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!