Love Trial

Minua on pyydetty kertomaan koulussa käytetetyistä opetusmenetelmistä, joten ajattelin kirjoitella siitä nyt vähän, koska tänään oli taas erityisen kiinnostava harjoitus.

Yksi valinnaisista aineistani on Amerikan kulttuuri, jonka olin jo vaihtamassa toiseen, mutta tämän päivän jälkeen päätinkin jäädä ryhmään. Käsittelimme tunnin aluksi amerikkalaista oikeusjärjestelmää keskustelun kautta ja sitten opettaja päätti, että tänään pidetään luokassa "rakkaus oikeudenkäynti". Homma alkoi seuraavasta tarinasta:

On tapahtunut lento-onnettomuus ja vain kuusi henkilöä on jäänyt henkiin. Tom ja Fred ovat pudonneet toiselle puolelle vaarallista jokea kuin missä muut ovat. Joessa huhutaan olevan hirviöitä. Tom on häämatkalla Rachelin kanssa ja on katkaissut jalkansa onnettomuudessa. Fred on Rachelin lapsuuden ystävä, joka on sattumalta samassa koneessa. Rachel on toisella puolella jokea kolmen miehen kanssa ja pyytää heiltä apua, että he auttaisivat häntä rakentamaan veneen, jotta hän pääsisi tuskasta huutavan tuoreen miehensä luokse, koska kuka tietää vaikka hän kuolee yön aikana vammoihinsa.


Rachel menee ensin Ianin luo pyytämään apua, mutta Ian kieltäytyy, koska hän yrittää korjata radioa, jolla saataisiin apua kaikille. Seuraavaksi Rachel menee Markin luo, mutta bisnesmies Mark näkee tilanteessa riskejä ja suostuu auttamaan ainoastaan, jos Rachel maksaa hänelle 100 000 dollaria "henkivakuutusta". Naisella ei ole tällaisia rahoja, joten hän lähtee viimeisen miehen puheille. Sawyer on pelkoaherättävän komea pahapoika, jonka vaimo jäi vasta kiinni hänen parhaan ystävänsä kanssa muhinoinnista. Sawyer ei usko enää avioliittoon ja sanoo Rachelille, että hän voi auttaa naista seksiä vastaan. Rachel läppäsee miestä poskelle, mutta Sawyer jatkaa: "Jos sinä olet oikeassa, miehesi ei välitä siitä että olit minun kanssani ja jos hän taas haluaa erota, minä olen oikeassa että ei ole olemassa tosi rakkautta". Epätoivoinen Rachel suostuu ja pääsee lopulta miehensä luo.

Tom on toipunut hieman ja kuullessaan Rachelin tunnustuksen hän päättää jättää tuoreen vaimonsa ja haluaa erota. Rachel lähtee itkemään syrjään ja vanha ystävä Fred tulee lohduttamaan häntä. Fred tunnustaa, että hän on aina rakastanut Rachelia ja lupaa pitää tästä huolta nyt kun Tom on jättänyt tämän. Rachel läppäsee miestä naamalle ja sanoo, että nyt ei ole oikea aika tulla sanomaan tuollaista, koska hän rakastaa aviomiestään ja on haavoittuvainen kamalassa tilanteessa.

Opettaja kertoo tarinan uskomattoman jännittävällä tavalla ja luokka kuuntelee hipihiljaa. Ja sitten alkaa Love Trial. Opiskelijoiden pitää keskustella tilanteesta ja listata henkilöt järjestykseen. Kuka on vähiten syyllinen tilanteessa? Sitten jokaiselle henkilölle etsitään puolustusasianajajat ja syyttäjät ja oikeudenkäynti alkaa. Ja se oli niin hauskaa! Taas tuli hyvin kulttuurierot esille kun luokan turkkilaisen miehen mielestä Saywer ei ollut syyllinen mihinkään vaan oli ainoa järkevä tyyppi tilanteessa, kun piti vähän hauskaa. Hänen mielestään mies voi kyllä käydä vähän harrastamassa seksiä, mutta kun Rachelia tuomittiin, hän oli heti laittamassa hänet vankilaan siitä että hän oli pettänyt aviomiestään ja ollut huono nainen! Aasialaisille asia oli selvä. Rachel oli nyt menettänyt kasvonsa ja se on pahinta mitä voi tapahtua. Eräskin sanoi Rachelista, että olisi ennemmin tappanut itsensä, rajat pitää olla ja niitä ei voi ylittää. Amerikkalaista opettajaa taas vähän nauratti, että onko sillä maineella nyt väliä kun ollaan force majure tilanteessa keskellä viidakkoa! Mutta on sillä ainakin tämän aasialaisen kaverin mielestä.

Aina kun joku saatiin tuomittua vankilaan huonosta käytöksestä rakkaudessa, syyttäjätiimi tuuletti voitosta. Oli kyllä tosiaan superhauskaa ja opettavaista. Tunneilla puhutaan koko ajan ja tehtävien kautta paljastuu syvällisiäki arvoja ja näkemyksiä ihmisten takaa. Uskonto on myös paljon enemmän näkyvillä täällä kuin suomalaisessa koulussa. Ihmiset perustelevat mielipiteitään uskonnolisten vakaamusten mukaan avoimesti ja kaikki ovat tosi suvaitsevia eri uskontoja kohtaan. Kuudennessa kerroksessa on rukoushuone muslimeille ja musliminaiset käyttävät huntuja koulussa. Minulle tuli muuten yllätyksenä, että monet korealaiset ovat kristittyjä.

Anyway, koulun jälkeen lähdettiin KoreaTowniin syömään kenempä muidenkaan kuin korealaisten kans.

Maistelin outoja makuja ennakkoluulottomasti, mutta ruoka ei ollut ihan meikäläisen makuun. Kaikessa maistui jotenkin liikaa meri.

Ainakin ruoka oli kauniisti aseteltua.

Siinäpä tärkeimmät tältä päivältä. Ainiin ja meillä oli myös ne kokeet! Muut opiskelijat olivat kertoneet, että koe on lähinnä lauseiden yhdistämistä, mutta eipä ollutkaan. Piti kirjoittaa essee ja tehdä kuuntelu. Molemmissa painotettiin viikolla käsiteltyä kielioppia. Huh, oli aika vaikea, muttei mahdoton. Ensi viikon kokeeseen aion valmistautua vähän enemmän. Etenkin pänttään kielioppia enemmän.

Ps. Pidin lupaukseni ja vastasin eilen kaikkiin blogikommentteihin. Parannan tapani ja vastailen jatkossa tuoreeltaan niihin :)

Pps. Us Embassyn sivuilla on pari mun uutta kirjoitusta. Jos kiinnostaa ja et ole vielä hoksannut niitä, niin täältä pääsee sinne.

7 kommenttia

 1. Olipas melkoista merenelävää tuo ruoka.. Minä ainakin olisin jäänyt nälkäiseksi tuosta reissusta.. Mutta onneksi siellä on niitä mäkkäreitä joka puolella :D

  VastaaPoista
 2. Ja muistakaa tiukan paikan tullen Healthy Food -raejuustomesta Salisburyn vieres!:D
  Make vie Ullalle multa tuliaisena KURKKU!:P

  VastaaPoista
 3. Beibs, mäkkäri on pahempaa kuin tuo! Kyllä sää täällä tuut olemaan kylläinen, trust me!

  Henutin, mää etin ruokapaikaa ekana päivänä ja yhtäkkiä se Helthy Foor -paikka oli siinä nokan edessä! Se oli niin kreisiä ku se oli sillonkin eka päivä ja sillon sitä kaipaa vielä niin kaikkia niitä epäterveellisiä amerikan herkkuja! En menny sinne, mutta ehkäpä jonku ajan päästä se tuntuu hyvältä idealta :) Lol kurkku! Se ois kyllä ihan paras tuliainen, mutta eipä tänne taida saada tuoda vihanneksia. Riittää, että Make tuot rahaa ! :DD

  VastaaPoista
 4. "Riittää, että Make tuot rahaa ! :DD"

  Melko kohtuullista :DDDD Ihan huipulta kuulostaa nuo tehtävät, en osaa oikeesti kuvitella että täälä harjoteltas kieltä tuollasten tehtävien kautta :) Hih, ja ruoka näyttää tällasen kasvissyöjähihhulinki silmin ihan omituiselta :D

  VastaaPoista
 5. Nirppa: Joo ne koulutehtävät on kyllä ollu kivoja. Eilen saatiin kotiläksyksi tutustua hulu.comiin, jossa voi kattoa kaikkia tv-sarjoja ja leffoja ilmaseksi netistä. Piti valita joku ruokaan liittyvä ohjelma, kattoa se ja tehdä esitys täksi päiväksil. Opettajat antaa tollasia hyödyllisiä tehtäviä joissa ei vaan opiskella kieltä vaan tutustutaan tarpeellisiin palveluihin mitä täällä on tarjolla.

  Maarit: Kiva! :) Ne korealaiset menee monta kertaa viikossa koreatowniin syömään sitä kimchiä! Niillä on koko ajan kuulemma ikävä kotiruokaa, että huonosti tuntuvat pärjäävän ilman! En vois kuvitellakaan, että jos täällä oli joku Suomitown, että koko ajan söisin siellä. Eihän siinä oo mitään järkeä :D

  VastaaPoista
 6. Rahhaa vai kurkku, kas siinä pulma? Tai sitten ei:DD

  VastaaPoista
 7. Ain, löysin eilen hyvän salaatin jossa oli paljon kurkkua! Ahmin sitä ihan ku viimestä päivää :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!