Hektinen, inspiroiva, uuvuttava

Olen nukkunut viime aikoina tosi huonosti ja uni ei meinaa tulla. Se on aivan epätyypillistä minulle, joka olen aina ollut hyvä nukkumaan. Työkaverini sanoi, että Hesarissa oli vasta ollut juttua, että nukahtamisvaikeuteen auttaa se, että kirjoittaa ylös päässä pyörivät asiat. Jotenkin se ehkä liittyy minullakin tähän. Kello 23 aivoni syttyvät liekkeihin ja pääni pursuaa ideoita. Pitäisi olla nauhuri yöpöydällä, että saisi kaikki keksinnöt ulos ja talteen. Viime päivinä olen tuntenut suurta paloa kirjoittamiseen. Ehkä se on elimistön tapa kertoa, että ajatukset pitää päästä ulos, niin voi taas nukkua...

Viime yönä aloitin ajatusvirran katkaisemiseksi Inkalta lahjaksi saamani kirjan Kotona Istanbulissa. Kirja alkoi näin: "Istanbul, josta tuli kotikaupunkini ensimmäistä kertaa vuonna 1998, on mystinen, dynaaminen, yhteisöllinen ja kansainvälinen kaupunki - - Se on yhtä aikaa uuvuttava ja inspiroiva. Se läkähdyttää hektisellä tunnelmallaan, mutta luo myös uutta energiaa."

Juuri tämän takia pitäisi lukea enemmän kirjoja - tuo kuvaus voisi yhtä hyvin olla oma kuvaukseni Helsingistä! En olisi osannut sitä vaan noin hienosti pukea sanoiksi.  (Välihuomautus: Inka oli paketoinut kirjan tuohon jonkun lehden sivulta löytyneeseen kauniseen kuvaan, joka on mielestäni aivan ihana idea - en meinaa raaskia laittaa tuota käärepaperia roskiin, ja ekologinenkin se on.)Okei, jonkun mielestä voi olla naurettavaa yhdistää kirjan kuvailema fiilis pieneen Helsinkiin maailman ollessa täynnä oikeasti hektisiä, väkirikkaita metropoleja, mutta kyse onkin subjektiivisesta kokemuksesta. Olen minäkin kokenut mystisempiä ja dynaamisempia kaupunkeja, mutta viime aikoina Helsinki on todella ollut minulle hyvin yhteisöllinen, hyvin kansainvälinen, hyvin energisoiva ja myös uuvuttavakin.

Otetaanpa esimerkiksi kansainvälisyys. Olen tänään töissä käsitellyt hakemuksia Kuubasta, Armeniasta, Ugandasta, Yhdysvalloista, Venäjältä, Vietnamista, Kiinasta, Alankomaista, Ghanasta ja monesta muusta kiehtovasta maailmankolkasta. Jokaisen hakemuksen takana on henkilö, joka sydänverellä tahtoo opiskelemaan Suomeen, Helsinkiin. Ja se suorastaan liikuttaa minua! Monet liittävät pyytämättä hakemukseen kirjeen, jossa he kertovat vahvalla intensiteetillä polttavasta halustaan päästä tänne. Hetkinen, tässähän on jotain tuttua... ihan kuin olisin kuullut jostakin muustakin tyypistä viime aikoina, joka tuntee samoin muuta maailmaa kohtaan ;)

Ja olen minäkin ollut se tyyppi, joka on sydän verillä halunnut Helsinkiin. Ehkä elän nyt vaihetta, jossa minulle konkretisoituu, että Suomen pääkaupungissa ON eri tavalla mahdollisuuksia kuin pohjoisen pikkukaupungeissa. Niin pitkään olen joutunut luomaan itse kaikki haluamani asiat niiden puuttuessa ympäristöstäni. Nyt olen saanut huomata, että täällä paikassa jossa asun on muotitoimittajakursseja, matkailun koulutusohjelmia, matkamessuja, tapahtumia, kansainvälisyyttä... kaikkea inspiroivaa vaikka jokaiselle päivälle!

Mutta on myös sama uuvuttava ilmasto, joka vaatii käyttämään aikaa pukemiseen ja joka sanelee mitä voi laittaa päälle. Tämä sota ei ole vieläkään ratkennut! On-off-ihmisen on vaikea hyväksyä, että jos ei voi pukea mekkoja ja hameita, pitää silti pestä tukka. Tätä voi olla ehkä vaikea tajuta ei-on-off-ihmisen, mutta jos joutuu laittamaan rumat, tyhmät housut, niin onko väliä onko tukkakaan puhdas? Aamuisin, kun vihdoin nukuttaa, tämä kuulkaas on relevantti kysymys.

Mutta mitähän vielä oli mielessäni... niin! Kiitos tosi paljon eiliseen postaukseen tulleista aivan ihanista kommenteista. Etenkin Milla-ihanainen, melkein sait minut illalla pillittämään, kun niin nerokas olet. Kuunnelkaas tätä:Tässä on kyllä kerrassaan viisas nainen! Nyt internetin joukkoäly: kertokaa minulle suosituksia, että mistä löytyy tuota turkoosia tunnelmaa sisätiloista? Onko kylpylät vain eläkeläisiä varten? Mikä lähialueen kohde toisi iloa ja breikkiä tähän pakkasarkeen kevättä odotellessa? Kaikki ideat kotimaasta ja lähinaapureista otetaan ilolla vastaan!

Hyvää ja unettavaa viikonloppua meille kaikille! TGIF vai mitä! 

14 kommenttia

 1. Suosittelen myös minilomia! Kylpylät eivät ole vain eläkeläisille :). Me kun ei oikeen päästä nyt matkustelemaan vähään aikaan niin nuo kylpylät ja muut ovat kyllä asia joka saa minut pysymään järjissäni! Suosittelen Vantaan Flamingon kylpyläpuolta, siis sitä jonne pääsee vain yli 18-vuotiaat. Ihana iso rentouttava ja tunnelmallinen lämminvesiallas jne.. ja hotelliyöt lähellä toimii kunhan vain itse heittäytyy hommaan ja unohtaa että on naapurikaupungissa :D
  Ja minä kärsin myös tuosta että ajatukset pyörii päässä ja on hirveä tarve kirjoittaa niitä.. mutta en vain löydä sopivaa hetkeä toteuttaa niitä... mutta vähitellen!
  Tsemppiä Ulla ja kiitos ihanan inspiroivasta blogista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Eveliina, mitä helmiä lukijoita minulla onkaan! Mää en ole kuullutkaan tuollaisesta k18-kylpylästä, me niin mennään tuonne!! Ja juuri noin pitää vaan heittäytyä tunnelmaan, se on aivan mahdollista. JES! Googletin jo tänään kylpylöitä, mutten innostunut mistään noin ku tosta Flamingosta niin hassua ku se onkin. Voitais mennä sinne yöksi, uiskennella, shoppailla ja käydä leffassa joo! Loistoidea! Kiitos tosi paljon tästä lämpimästä kommentista. Teidänkin aika koittaa vielä kaikkeen kivaan :) Vauva-arkea on vaan pieni hetki pitemmässä mittakaavassa ajateltuna.

   Poista
 2. Kuule, se lämmitetty turkoosi paratiisi on lähempänä kuin uskotkaan :) http://www.flamingospa.fi/spawellness/ Suosittelen etenkin juuri tuota Wellness-puolta lämpimästi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle ei jostain syystä näkyny tuo Eveliinan kommentti, ennen ko olin jo omani julkaissut, mutta siis joo, ääni täältäkin tosiaan sille Flamingon K18 Wellness-puolelle :)

   Poista
  2. Tää on niin bloggauksen hienous, kun saa tällaisia vinkkejä, joita ei ois muuten ikinä tajunnut. Kiitos tosi paljon sullekin tästä kommentista <3

   Poista
 3. Ja täältä myös ääni Flamingon wellness puolelle!! Ihana lämminvesiallas, aah, siellä voisi istua ikuisuuden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alan kyllä olla tosi vakuuttunut tästä paikasta näidän teidän kommenttien ansiosta. Kiitos tosi paljon vinkistä!!

   Poista
 4. Voi ihana Ulla <3 Ihan mahtavaa jos saa näin pienellä toiselle hyvän mielen :) Niistä turkoosesista paikoista itselleni tulee mieleen Långvik ja Haikko. Oon Porvooseen miettinyt muutenkin et vois tehdä yöpymisreissun joskus ja muuhunkin vuodenaikaan ku kesällä. -Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä isompi kuin pieni juttu Millanen, muutti koko vuoden suunnan! Ideoita on vireillä nyt paljon. Nuo Långvik ja Haikko kuulostavat myös tosi tutkimisen arvoisilta - oon ihan myyty että blogin kautta voi saada näin hyviä ideoita!! Innolla odotan myös, että mitä te keksitte toteuttaa, toivottavasti saadaan lukea niistäkin blogista :)

   Poista
 5. Ihana Ulla! <3 Ja kiva kuulla että kirja kertoi viisaita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Inka! <3 Mää oon lukenut eteenpäin sitä ja välillä on ollut olo, että tekis lukea alleviivaustussin kanssa, niin paljon hyviä oivalluksia olen sieltä jo saanut. Aivan mahtava tuliainen, kiitos tosi paljon!

   Poista
 6. Eikös Tarttokin ole kohtuu lähellä? (Ainakin näin Oulusta katsottuna) kesällähän kaupunki on aivan ihana, mutta en tiedä millainen talvikaupunki se on. Jos ei tarttoon, niin pieni shoppailureissu Tallinnaan. Ei kenties turkoosia, mutta linnoja ja keskiajan (?) romantiikkaa. Bonuksena ulkomaan matka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tartto oli kyllä ihana kesäkohde! Mitenähän lie paikka toimis talvella... vois toimiakin! Paljon hyviä ehdotuksia kyllä tullut. Tallinna ei jotenkin hirveästi sytytä meikäläistä jostain syystä. Ehkä jos sinne vois (=raaskis) lentää... se laivameininki ei oo mua varten.

   Kiitos ideoista, tuota Tarttoa pitää pähkäillä!

   Poista
  2. Ja entä Pärnu? Onko jollakin kokemuksia et millainen paikka se on?

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!