Juonipaljastuksia uudesta elämästä

Meille tuli uusi sohva samana päivänä kun liityimme kuntosalille. Naureskeltiin, että kumpihan vetää pidemmän korren - sali vai divaani. Toistaseksi ne ovat pysyneet tasoissa. Kävi nimittäin hassu juttu. Kaveri suositteli Makelle treenikirjaa ja yhtäkkiä opus pyörikin jo täällä kotona. Nyt seuraa vähän jorinaa kirjasta, mutta lopussa piilee masiivinen juonenkäänne, jos jaksatte sinne asti...

Kun Body for LIFE -kirja saapui nettikaupasta, katsoin sitä naureskellen, että ei-voi-olla-totta tollanen pullistelevien amerikkalaisten horppamiesten naurettava pätemisjuttu tai jotain. Ei olis voinut vähempää kiinnostaa. Kunnes Make rupes lukemaan siitä pätkiä ääneen ja jutut vaikuttivatkin, öhöm, kiinnostavilta. Lopulta revin kirjaa, että mää haluan lukea sitä kans. Hyvä ettei pitänyt kahta kirjaa tilata.

"Unelmat ovat asioita, joita toivot tapahtuvan - asioita, joita on mukava ajatella, mutta joiden toteutumista on mahdoton ennustaa. Tavoitteet ovat sen sijaan erityisiä asioita, jotka olet päättänyt saada toteutettua tietyn selkeästi rajatun ajan kuluessa." 

"Älä kuvaile tulevaisuuttasi kuin se olisi jotakin, mitä "toivot" saavuttavasi. Puhu siitä kuin se olisi jotain minkä toteutat aivan varmasti. Toivo ei ole riittävän vahva tunne luomaan halua, jota tarvitset pystyäksesi jatkamaan. Sinun täytyy vakuuttua siitä, että mielikuvituksesi luomat asiat ovat totta tulevaisuudessasi."

Siinä esimerkiksi pari puhuttelevaa otetta. Olen oivaltanut tämän asian matkustelun kohdalla ja saattanut todeksi villeimmätkin ideat 2350 euron palkalla! (Mulla onkin tästä oma postaus valmisteilla, mutta palataan siihen ajallaan.) Jäin miettimään, että jos matkustelun osalta toimii, niin miksipä tämä ei toimisi terveellisen elämän ja hyvän kunnon kohdalla myös?

"Sinun täytyy muuttaa unelmasi tavoitteiksi ja kirjoittaa ne ylös. Se todella auttaa. Tässä siitä todiste: Vuonna 1953 Harvardin yliopistossa tehty tutkimus osoitti, että kolme prosenttia samana vuonna valmistuvista opiskelijoista kirjoitti ylös erityiset uratavoitteensa. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin tutkijaryhmä haastatteli vuoden -53 opiskelijoita ja sai selville, että ne kolme prosenttia opiskelijoista, jotka olivat kirjoittaneet tavoitteensa ylös, ansaitsivat enemmän rahaa kuin loput 97 prosenttia yhteensä."Kirjassa kerrottiin, että se kertoo paljon muustakin kuin fyysisestä kunnosta, se kertoo elämästä. Liikkeelle lähdettiin psyykkaamisesta, joka on ollut meikäläisen tapauksessa kyllä avainjuttu. En ole jaksanut todella innostua mistään kunnonkohotusprojekteista vuosiin, kun en ole pystynyt näkemään, että ne mun haahuilevat ja veltot salilla seisoskelut johtaisivat johonkin. Tai se, että töiden jälkeen jaksaisin vielä kahden viikon päästäkin lähteä jonnekin jumppaan. Tiesin aina etukäteen, ettei niin tule käymään. Joten tämä psyykkausosa oli mulle tosi tärkeää, että liekki syttyi.

Motivoinnin lisäksi kirjassa annetaan selvä ohjelma, mitä noudattaa. Tavallista ruokaa saa - ja pitää syödä 6 kertaa päivässä. Proteininlähteitä nyrkinkokoinen annos, hiilareita nyrkinkokoinen annos + kasvikset. Yhtenä päivänä saa ja pitää herkutella niin paljon kuin sielu sietää.

Salitreenausta on kolme kertaa viikossa (kerta kestää noin 45 min), ja aerobista treeniä kolme kertaa viikossa 20 min kerrallaan. Eli ohjelma vie päivästä alle 5 prosenttia. Treeni on ohjeistettu tarkasti.

Ollaan käyty tällä viikolla 6 aamuna treenamassa ennen töihin lähtöä (arkena) ja on ihan mahtava fiilis! Kertaakaan ei ole ollut vaikea lähteä, eikä nälkä ole vaivannut. Nyt lepopäivänä ajatus uudesta treeniviikosta tuntuu suorastaan fantastiselta, joten tässä voi ihmetellä, että kuka puhuu tälläistä! Ihmettelen sitä itsekin :) Aamutreenin parhaus piilee siinä, että koko ihana ilta on sallittua viettää uudella divaanilla, jos niin haluaa - ah mikä diili!

Mielenkiinnolla odotan, että mitä tulevaisuus tuo tullessaan tämän projetkin tai elämäntavan suhteen. Nyt on lisätty painetta, kun kirjoitin tämän julki. Lisää syytä tavoitteiden toteutua. Kunhan ei tulisi mitään sairasteluja tai muita.

Mutta nyt se käänne. Kirjassa sanottiin, että kun alkaa treenata ja voida paremmin, saa uusia töitä ja menestystä elämässä jne. No ensimmäinen viikko treeniä on nyt takana ja sekä minä että Make ollaan saatu uudet työpaikat! Voitteko uskoa! Melko tehokas opus ;)

Maken firma myytiin ja yt:t ovat ohi hänen osaltaan. Työt jatkuvat amerikkalaisen firman palveluksessa (pääkonttori on Kaliforniassa, Irvinessä jossa yövyttiin matkallamme) ja meikäläinen siirtyy politiikan parista korkeakoulumaailmaan töihin ensi kuussa. Tästä kertonen tarkemmin myöhemmin, kun kuviot selviävät. Joka tapauksessa uudet kukat maljakossa on ansaittu ja reissusuunnitelmia muhii päässä. Mutta juuri tällä hetkellä kuntoprojekti on minulle tärkeintä, jopa matkustelua enemmän. Joten pidetään peukkuja, että kaikki menee hyvin.

"Rajat, joiden kanssa elät juuri nyt ja jotka liittyvät jokaiseen olemassaolosi eri ulottuvuuteen, ovat oman mielesi tuotoksia. Ne ovat kuvitelmia ja ne estävät sinua etenemästä. Sinä pystyt paljon enempään kuin luuletkaan. Kysymys kuuluukin, oletko valmis tekemään läpimurron ja löytämään mahdollisuuksiesi äärimmäiset rajat." - Bill Phillips

Hihii, joku varmaan nauraa, että hirveää amerikkalaista hömppää. Katsotaan toimiiko se! Koekaniini Ulletiini testaa ja raportoi.

11 kommenttia

 1. Huikeat onnittelut teille molemmille uusien työpaikkojen johdosta! Upea startti syksyyn :) Itse kuvittelin aina, että lenkkeilijää ei meikästä saada koskaan, mutta niin vaan tänä kesänä on käynyt, että jopa lomalla oli päästävä pari kertaa hölköttelemään. Urheilussa on just niin parasta se miten se vie mukanaan :) -Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! Onpa kiva kuulla, että sulle on käynyt noin. Tuo luo uskoa, että niin käy mullekin pidemmälläkin aikavälillä :) Tsemppiä sunkin syksyyn!

   Poista
 2. Huippua, onnea molemmille uusista työpaikoista! Aivan mahtavaa, että teillä on molemmilla edessä uudet haasteet. Ja niistä matkasuunnitelmista olis tietysti kiva kuulla! :) Tsemppiä kuntoprojektiin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inka <3 Pistetäänpä korvan taakse nuo toiveet :)

   Poista
 3. Vautsi, mahtavan kuuloinen aloitus uuteen syksyyn! Alan kyllä pikkuhiljaa kallistua itsekin sille kannalle, että kaikki aivan aikuisten oikeesti lähtee loppujen lopuksi juurikin siitä psyykestä, ei mistään muusta. Whether you can or can't, you're right, eikös se näin mene :D

  Mut hurjasti onnea uusista työpaikoista sekä kuntoprojektista! Olis mukava kuulla sun kuulumisia salillakäymisistä sun muista jutuista jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, mahtava sitaatti! :) Kiitos kommentista ja kiva kuulla, että meikäläisen porinat kiinnostaa. Tsemppiä sullekin syksyyn!

   Poista
 4. Kiitos kommenteista:D En tiiä mihin pitää vastata, tännekkö vai omaan blogiin?:) Mää innostuin kans bloggaan ku aina seuraan teijän menoja täältä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ainii Onnea mielettömästi työpaikoista!!:D En tiiä tuliko onnittelut äipän kautta perille:D

   Poista
  2. Hihii, mun puolesta voi vastata minne vaan :) Huippua, että oot innostunut bloggaamaan!

   Ja kiitos onnitteluista, ei tainnut tulla äipän kautta perille, mutta ei se mitään - nyt tuli! :)

   Poista
 5. Wohoo, ihan mahtavaa! Onnittelut molemmille duunipaikoista! :) Ja mitäh, pääkonttori Californiassa... eihän sitä tiedä vaikka hurjimmatkin unelmat vielä toteutuisi ;) Tsemppiä kuntoprojektiin! Hedelmätarjotin näytti niin nams :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sanna! Joo itse kyllä kans höristelin korviani tuolle Kalifornialle :DD Pitää haaveilla isosti niin hyvä tulee :)

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!