Jazzin pyörteissä

Kun päivä alkaa ja päättyy ruisleivällä, niin päivästä ei voi tulla muuta kuin ihastuttava! Ja niin kävi tänään. Eilisen tietovisan oikea vastaus oli tietysti Kuusiston veljesten paistama RUISLEIPÄ, jota suureksi ilokseni vihdoin löysin.

Oikeasti ero aikaisempiin päiviin oli huikea, kun lähti tänään kouluun ruisleipää tankanneena. Kesken päivän ei tullut nälkä eikä tarvinnut mennä automaatille norkumaan sipsejä tai karkkia.

Tänään oli viimeinen päivä Nicholen luokassa ja se loppui mukavasti, kun sain kokeesta 96% oikein eli vain yksi kohta oli mennyt väärin. En ollut lukenut tenttiin ollenkaan lyhyttä metromatkaa lukuunottamatta, joten ehkä tosiaan on aika siirtyä haastavampien teemojen pariin. Ei tuntunut edes kovin pahalta jättää luokkaa, koska päivän päätös oli jotenkin niin hyvä lopetus tälle etapille.

Laitoimme pöydät yhteen ja istuimme ringissä kertomassa tarinoita. Viime viikolla emme saaneet esseetä kotitehtäväksi vaan jokaisen piti valmistella noin viiden minuutin puhe-esitys. Ideana oli miettiä joku tunnettu satu ja muuntaa se 2000-luvulle yrittäen muokata siitä mahdollisimman hauska. Mun esitysvuoro oli itse asiassa jo perjantaina ja muokkasin Leijona Kuningas -sadun siten, että kuningasperhe oli Ruotsin kuninkaalliset ja vähän opetin ihmisille, että miten suomalaiset ajattelee ruotsalaisista... Se meni tosi hyvin ja kaikki nauroi koko ajan.

Siinä kun sitten istuttiin ringissä, niin kerroin porukalle, että ollaan perustettu Angelan kanssa Facebookiin sellanen ryhmä, kun "Nichole's Angels" (eli "opettajan enkelit") ja se on tarkoitettu yhteydenpitoon, kuvien jakamiseen ja tapahtumista tiedottamiseen. Opettaja oli mielissään ja liittyi mukaan ryhmään tänään. Hän myös kutsui meidät ensi torstaina kirjan julkkari -bileisiin! Hän on siis taiteilija ja julkaisee tällä viikolla kirjan. Vähänkö siistiä!

Tästä tuleekin kunnon kulttuuriviikko, sillä saatiin selville, että tänään on The New Schoolin valmistuvien jazz-muusikko-opiskelijoiden päätöskonsertti!

The New School ja Parsons ovat samaa puljua ja siis erittäin maineikas huippuyliopisto. Minä, Angela, Jenny ja Younghyun etsittiin koulu ja käveltiin pokkana ensimmäisenä sisälle saliin. tilaisuus oli aika pienimuotoinen ja yleisö koostui lähinnä esiintyjien lähipiiristä. Kaikki eivät mahtuneet edes istumaan, mutta me siellä polleana istuttiin toiseksi ensimmäisellä rivillä hyvin asiantuntevan näköisenä (tai ainakin yritettiin). Välillä yleisö nauroi joillekin laulajan heittämille sisäpiirivitseille ja me siinä nyökyteltiin mukana.

Musiikki oli mahtavaa, kuten arvata saattaa tällaisen koulun valmistuvilta opiskelijoilta.

Ohjelmistossa oli joitain "supertunnettuja" kappaleita (heh, eipä oltu kuultu niistä) ja sitten laulajan itse tekemiä aivan uskomattomia teoksia. Joitakin kappaleita tähditti steppaaja, joka oli kyllä aika käsittämätön pakkaus nopeudessaan ja tyylissään.

Jokainen esiintyjä oli niin kiinnostava persoona, että olisi voinut tuijottaa tuntikausia.

Kotiin päästyäni olin niin hyvällä fiiliksellä ja lennossa, että siivosin "hukkaenergialla" kämpän viimeisen päälle. Luutu vaan viuhui, kun konttasin taas tällä "Manhattan-tyylillä" kämpän lattialla. Sisustelin myös vähän huonetta lisää ja nyt aion tekaista ruisleivät lautaselle ja laittaa Täydellisten naisten kauden finaalijakson pyörimään netti-tv:stä.

Kuten sanottu täydellinen päivä. Me happy! =)

2 kommenttia

  1. Kuulostaa taas ihan huipulta! Ja hei, oon unohtanu kommentoida mutta ihan mahtavalta kuulostaa tuo sun eteneminen, huippua mussunen!!

    Ja me tuodaan sulle niin iso tuliaissatsi ruisleipää että meidän yhteiset päivät lähtee sitte kans täydellisesti käyntiin :) Ja siitä tulikin mieleen että laita meille tosiaan toivelistaa mitä haluat tuliaisina sinne, meillon varmaan tulomatkalla vielä matkalaukut melko tyhjät (toisin ku paluumatkalla) :D

    VastaaPoista
  2. Kiiitos mussu! Omnom nom, ruispalat kuulostais ihanalta, mutta saako niitä tuoda? Eikö siinä lentokoneessa olevassa lapussa pidä vannoa käsi raamatulla, ettei tuo mitään elintarvikkeita maahan? En oo varma... Anyway, pitäkääki ne laukut tullessa tyhjinä, koska meillä saattaa olla jotain kuskattavaa kesäkuussa Suomeen päin... ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!