Kauden kuumin ja trendikkäin (y)-asu

Tapasin eilen töissä noin pari sataa y-sukupolven naispuolista edustajaa. Siinä samalla katsastin huvin ja urheilun vuoksi, että mikä on kuuminta hottia y:iden maailmassa vaatetusrintamalla juuri nyt. Löysin niin monta toistuvaa elementtiä, että tuli kiusaus tehdä siitä oma postaus.

Lisäksi tein kolme yleistä johtopäätöstä joukkoa katsellessani. Ensimmäinen oli, että taantuman riepottelevan maan nuorilla naisilla ei ainakaan vaatetuksen perusteella mene huonosti. Toinen päätelmä oli, että suomalaisetkin osaavat kyllä pukeutua ainakin kun tätä ryhmää katsotaan. Kolmas ajatus oli, että eipä ole ihme, että H&M on Ruotsin pörssin rahasampo numero ykkönen. Firman tuotteita kantaa yllään joka ikinen!

Tähän aikaan vuodesta vaatetuksen hallitsevin elementti on tietysti päällystakki. Takeista kuumimmaksi hitiksi on näemmä kiilannut nahkahihoilla varustettu kangastakki (1). Myös parkatyyppiset takit (2) ja villakankaiset sailor-takit olivat vahvasti edustettuina. Viimeisin mainittu on asustettu Burberryn huivilla ja helmikorviksilla, mikäli halutaan saada aikaiseksi varakkuutta viestittävä vaikutelma. Kaikki takit löytyvät H&M:n valikoimasta.

Isot villahuivit olivat todella in. H&M:n mainoksissa näkynyt kamelinvärinen huivi (5) näytti ihanalta ja loi houkutusta allekirjoittaneen suuntaankin. Huiviosastolla uusi ilmiö näytti olevan huivien sidontatapa tavalla, että ne jätettiin mahdollisimman auki ja leveäksi. Ikään kuin hartiahuivi kohtaa afrikkalaisten  sidontatyyliin. Äh, en osaa selittää tätä.

Jalkoihin laitetaan nyt supertiukat pillifarkut (7) ja jykevät biker-bootsit (4 / Zalando). Ronskia tyyliä höystetään paksuilla Guess-tyyppisillä hopeaketjuilla (6), jotka tuovat naisellisuutta ja varakkuuden tuntua kontrastiksi.    

Ja sokerina pohjalla tulevat laukut. About joka toisen käsipuolessa keikkuu tietysti huippukallis merkkilaukku. Mieluiten selvästikin LV(8) tai Michael Kors (9). Äimäkäkenä ihmettelen laukkujen runsasta määrää. Itse sain ensimmäisen merkkilaukkuni työelämään siirtymisen jälkeen palkasta hartaasti säästämällä, nyt sellainen näyttää olevan jo vasta opiskelemaan pyrkivilläkin. 


Jospa muotiala nousee ennennäkemättömään kukoistukseen Suomessa, kun tämä sukupolvi ottaa paikkansa työmarkkinoilta. Nyt täytyy lähteä valmistautumaan iltaa varten. Tänään on luvassa USA:n suurlähetystön Marine Ball, ehkäpä kuvia sieltä huomenna blogissa! Vielä on (kuvaus)viikkoa jäljellä...  

Hyvää pyhäipäivää kaikille! 

4 kommenttia

 1. Kuva 4. biker boots on tosi kivat, oonkin etsinyt ton tyylisiä :-)
  Hyvää pyhäinpäivää sinnekin päin!

  Sarina x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sarina, kun ilmiannoit itsesi ja löysin sun ihanan blogin! :) Hyviä pyhiä!

   Poista
 2. Pieni pyrähdys viime viikolla Oamk:lla osoitti, että sellaiset infinity huivit ovat täällä muotia. Jokaisella tytöllä oli sellainen. Toisilla trikoota ja toisilla se oli kudottu. Olin niin häkeltynyt, etten huomannut kiinnittää muuhun vaatetukseen mitään huomiota.

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa kun olet tehnyt siellä omalta osaltasi muotihavainnointeja :) Kiitos kun jaoit! :) Ne huivit oli supertrendi Nycissä keväällä 2011 niin ei oo kumma, et ne on nyt in Suomessa :P

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!