Isän vene

"Huipputekijäksi voi tulla kuka tahansa, joka on valmis tekemään 10 000 tuntia työtä tavoitteen eteen." 

Tänään osui silmiini tuo vanha viisaus, jonka olen kuullut ennenkin. Se on erittäin hyödyllinen neuvo näinä aikoina, kun me ihmiset haluaisimme saada kaiken aina heti.Tyhjensin kameran tietokoneelle ja löysin kuvia taannoiselta veneretkeltämme, jonka teimme äidin kanssa isäni tekemällä veneellä Taivalkoskella. Minusta on ihan mieletöntä, että isä on tehnyt itse veneen! Tuntuu, että suorista laudoista voi oppia paukuttelemaan vaikkapa hyllyn, mutta vene on toista maata, kun siinä on vähän suoria pintoja ja kapistuksen pitää pysyä pinnalla tai käy hullusti. Mutta niin vaan isä opetteli eläkepäivillään tekemään veneen, joka kannatteli meitä hyvin ja kulki keveästi eteenpäin.

Oi ihana heinäkuu -blogin Eve kirjoitti Lauri Järvilehdon Upeaa työtä -kirjasta blogissaan ja päädyin lueskelemaan kirjan sivustolta onnistumistarinoita siitä kuinka ihmiset ovat löytäneet kutsumustyönsä. Kannattaa tsekata tämä linkki. Huipuksi tulemiseen ja oman paikan löytämiseen vaaditaan usein paljon aikaa, harjoitusta ja kärsivällisyyttä. Vielä eläkkeellä voi opetella tekemään veneen. Innostavia esimerkkejä on kaikkialla, kun vain ryhtyy katsomaan ympärilleen. Minäkin voin opetella mitä vain.

Kiitos inspiraatiosta ja hyvää syntymäpäivää isä!

2 kommenttia

  1. Huippuja kuvia. Voisitko lähettää mulle ainakin tuon alhaalla vasemmalla olevan kuvan, jossa näkyy mökki, niin sen voisi laittaa sinne mökin netti-ilmoitukseen? :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!