Wappuraportti

Lähdimme tänä vuonna vappuun aivan ilman suunnitelmia. Mitä tulee juhlasta, jota ei ole suunniteltu ollenkaan toisen osapuolen ollessa vieläpä kuumeen kourissa? Se selviää Ullettimen vappuraportista.

Amerikkalaissyntyinen kilpikonna-sammakkomaskotti Winston kiertää maailmaa aina mukanamme. Tänään Winskan oli vuoro kokea Kaivarin vappu ensimmäistä kertaa.


Tiistai - vappuaatto

12.00  Työpäivä on päätöksessä. Pakkaan salikamppeet ja kipaisen kadun yli Foreverille. Tunnin spurttailun jälkeen pulahdan uima-altaaseen, jossa kauhon vettä suurimman osan ajasta ylhäisessä yksinäisyydessä viikonlopun muotikuvauksia mielessä suunnitellen. 

14.00  Suuntaan nälkäisenä ruuhkaiseen K-lähikauppaan. Tilipäivän kunniaksi nakkelen ostoskärryn täyteen vappuherkkuja, joilla tiedän voivani piristää kuumeessa makaavaa aviomiestäni. Sukkuloin ympäri pientä kauppaa uskomattoman kauan ennen kuin kaikki on kasassa. Kotiin päästyäni ensimmäinen kysymys on "Ostitko maitoa?" - Öö, en. 

17.30  Uusintakauppareissun ja vihersalaatin ja couscousin kera nautitun uunilohen jälkeen havahdun huomaamaan, että Mantan lakitus olisi alkamassa pian, eikä vieläkään ole vappusuunnitelmia tehtynä. Samassa Miksu soittaa ja päätämme lähteä iltapyöräilylle/kävelylle katsastelemaan pääkaupungin menoja. Olemme kuitenkin auttamattomasti myöhässä lakituksesta.

20.05  Töistä vapautunut Henutin soittaa meidän ollessa ihastelemassa ja analysoimassa Stockan viidakkohenkisiä näyteikkunoita. Päätämme tavata Henuttimen hänen entisessä työpaikassaan Rotterdamissa. Kun lentoemäntä Kati ja taikuri Pax liittyvät vielä hassunhauskaan vappuperh'eeseen on minun pian aika lähteä hoitamaan rakastani himbeen.Keskiviikko - vappupäivä

11.00  Herään puheluun, jossa minulle ilmoitetaan, että ulkona paistaa aurinko täydeltä terältä ja varjossa on 14 astetta lämmintä. Päätän laittaa tuulemaan - heti tunteroisen kuluttua, jolloin olen valmis heräämään.

13.30 Seison eväät repussa Senaatintorilla kuuntelemassa lapsuusaikojen lempigospelbändi Exitin keikkaa auringon porottaessa kuumasti täydeltä terältä. Miksu saapuu ja suuntaamme Kaivariin tuhansien ja tuhansien eväsretkeläisten seuraan.

18.00  Päätän lähteä kotiin murun luo. Kaivarin vappu on tehnyt minuun suuremman vaikutuksen kuin olisin osannut kuvitella. Koin legendaarisen vapun nyt vasta ensimmäistä kertaa Kaivopuistossa eväitä syöden, mutta luulenpa etten viimeistä. Pyöräilen iloisena Eiran hienostokatujen läpi kotiin ja tykkäilen Helsingistä ja alkavasta kesästä. Naamaa kuumottaa siihen malliin, että on helppoa uskoa kesän olevan lopultakin tulossa. Jollatkin ovat lähteneet vesille isolla joukolla sinisellä merellä, joten hyvältä vaikuttaa.

22.30  Totean, että varsin kelpo vappu tuli ihan ilman suunnitelmia. Päätän raportin tähän ja jään miettimään konsteja, joilla saisin pidettyä Maken flunssan erossa minusta. Paljon mukavia juttuja on tulossa viimeisenä opiskeluviikonloppuna, siitä pian lisää.

Kiitos ystävät ja aurinko, te teitte vapun!

2 kommenttia

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!