Päivän asua ja mietteitä tyylistä ja sen muuttumisesta

Lueskelin tänään muotitoimittajakurssin materiaaleja, kun pohdiskelin, että miten toteutan tälle jaksolle annetut etätehtävät. (Aion viikonloppuna ryhtyä tehtävien kimppuun kunnolla!) Totesin jälleen, että näiden asioiden opiskelu on kyllä hurjan mielenkiintoista. Mia Dillemuth oli kirjoittanut luentomateriaaliin, että "Muoti perustuu vastavoimiin. Ajassa on aina läsnä muoti ja antimuoti. Antimuoti on usein seuraavaksi muodissa." Tämä pysäytti minut, sillä se auttoi jäsentämään päässäni tänään jyllänneitä ajatuksia aiheesta.

Saatiin kuin saatiinkin otettua ne lupaamani asukuvat aamulla. Mekkoa käytin töissä vihreiden korkkareiden kanssa. Miltäs asu näyttää teidän silmäänne?


Mietiskelin tänään oman makuni muuttumista ja sitä, että miksi nyt laitan paljon mieluummin päälleni siivojantakilta (työväenteatterin tyyliin) näyttävän farkkumekon (<3) kuin fiksun bisnesasun?

Tulin siihen tulokseen, että ehkä tässäkin pätee tuo vastavoimajuttu. Niinkuin muodin luonnolliseen kiertokulkuun vaikuttavat maailman tapahtumat, niin samalla tavoin kai se tapahtuu pienemmässä muodossa yksilön elämässä. Eli karrikoidusti sanottuna klassisen luksukkaasta tyylistä siirtyminen rähjäiseen kirpparityyllin onkin vain ihan loogista, jos tuota Mian ajatusta pohtii tarkemmin. Kun on saavuttanut / kokenut tietyn vaiheen, voi tulla halu uudistua täysin. Voi tulla halu tehdä pienien steppien sijaan täyskäännöksiä.

Yhtäkkiä muistin tätä kirjoittaessani, että 15-vuotiaana halusin kulkea vain kirpparilta ostetuissa vanhojen miesten vaatteissa. Se oli eniten trendikästä mielestäni. Sitten parikymppisenä halusin kiinteistönvälittäjäksi sen takia, että saa käyttää jakkupukua. Äitini tai siskoni muisteli vasta, että lukion jälkeen ainoa urahaaveeni oli "se, jossa pääsee kipittämään tyylikkäissä vaatteissa kadun yli kahvilaan lounaalle" :D Kiertokulku on siis jo löydettävissä tämän yksilön elämästä!

Muodin ja tyylin maailma on ihana, loputtoman iso ja monisäkeinen ratas, joka pyörii lakkaamatta. Se herättää minussa paljon ajatuksia. Mia kirjoitti luentomateriaaliimme, että "Muodissa pysyminen vaatii loputonta uteliaisuutta ja aktiivista vaikutteiden seuraamista." Gabrielle Chanel taas sanoi, että "muoti häviää, tyyli säilyy".

Näyttää siltä, että toiset ihmiset löytävät varhain oman tyylinsä ja tykkäävät pitää siitä kiinni löyhemmin tai tiukemmin koko elämänsä. Toiset taas kokeilevat kaikkea ja lopulta löytävät omaleimaisen persoonallisen juttunsa. Kolmannet mukautuvat seuraamaan koko ajan muuttuvia pintatrendejä. Mitkä vaikutteet ja syyt sitten kullakin ohjaavat valintoja, mielestäni tulee pukeutua siten, miltä itsestä hyvältä tuntuu. Se on aina tyylikkäintä!

Eilisen kaupunkireissun alkuperäinen tarkoitus oli käydä katselemassa Makelle takkia. Olimme käyneet ihailemassa tuota Burtonin takkia jo syksyllä, mutta silloin ei raskittu sitä ostaa. Nyt takki oli reilussa alennuksessa ja juuri oikea koko odotti onnellista omistajaansa! <3

Sellaista tänään mielen päällä. Nyt lopetan tähän, mutta ehkä kirjoitan tässä lähiaikoina vielä sanasen trendien synnystä kurssilla oppimani pohjalta. 

Kiinnostaisiko se teitä lukijani? 

4 kommenttia

 1. Hih, minusta tuosta mekosta sais reippaasti nipsasta semmosen 30 senttiä helmasta mutta muuten tuo on aivan ihana! :D Ja näitä sun pohdintoja muodista on ihana lukea, joten go on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, onpa yllättävää tuo helman mitta -näkemys sinulta ;D Mää kattelin muotikuvia joku aika sitten ja tuosta pitempiäkin, mutta ei silti maxi-mekkoja näkyi lehdissä. Kuten todettu kaikki (mitat) käy! Kiva kuulla, et jorinoita jaksaa lukea :) Kiitos kommentista. Niitä on aina kiva saada!

   Poista
 2. Tosi kaunis ja sopivan mittainen "lypsymekko", joksi Elsa-mummoni sitä sanoisi :) Pohdiskelut kiinnostavat myös minua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lypsymekko, se on tosi hyvä termi! =) Like it! Kiitos kommentista, ehkäpä näillä eväillä siis toteutan sen toisenkin päässäni muhineen postausidean trendeistä. Kunhan ehdin :) Viikonloppuna pitää käyttää aika ensisijaisesti kouluhommiin!

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!