Kolm(ann)en treenikuukauden tulokset

Kolme kuukautta sitten tein julkisen lupauksen täällä blogissa, että toimisin koekaniina ja kertoisin teille toimiiko Body for life -treeniohjelma oman kokemukseni perusteella. Kirjassa luvattiin tuloksia juurikin kolmessa kuukaudessa ja nyt viikko sitten tämä kirjan "maaginen" aikaraja umpeutui. On tullut siis tilinteon aika (en ole aiemmin ehtinyt, mutta tässä siis käsitellään kuluneita kolmea kuukautta tarkalleen).

Siinähän ei ole mitään järkeä, että ryhtyy treenaamaan kolmeksi kuukaudeksi ja lopettaa sitten. Uskonkin, että tämä ajanjakso määritettiin kirjassa vain sen vuoksi, että se on toisaalta tarpeeksi pitkä aika, jotta jotain todella ehtii tapahtua, mutta toisaalta jotta, se on tarpeeksi lyhyt ajanjakso - verrattuna esimerkiksi "loppuelämään". Nyt lähden mieluummin toki tavoittelemaan ohjelman kestoksi tuota jälkimmäistä, mutta alussa se olisi tuntunut hirvittävältä loppuelämän mittaiselta painolastilta. Ehkä siinä onkin juuri se juju, hoksaatte varmaan!

Pidemmittä puheitta mennäänpä kuitenkin nyt niihin tuloksiin.

Kaikissa vakavastiotettavissa medioissa käytetään infograafeja, joten myös Stilettikorkokanta-blogissa. Yllä oleva taulukko näyttää tulokset kuluneilta kolmelta kuukaudelta eriteltynä ja summattuna. Olen määrittänyt kuukauden kestoksi neljä viikkoa, sillä ollaan tehty mittaukset viikkotasolla kalenterikuukausien sijaan. 

Täydelliseen viikkoon kuuluu kuusi treeniä, joten se tekee tavoitemääräksi 24 treeniä kuussa. Viimeisinä kahtena kuukautena en ole tähän aivan päässyt, mutta olen supertyytyväinen, sillä aina tulee päiviä, jolloin ei vain kertakaikkiaan pysty ymppäämään treeniä mihinkään väliin. Itse asiassa nuo toteumaluvut ovat mielestäni huikeat, sillä välillä on kyllä saanut olla todella kekseliäs ja jakselias, että tuohon on päästy. (Pakko myöntää, että julkinen lupaukseni on toiminut hyvin kannustimena selkärangassa ja olen joskus väsyneenä motivoinut itseni liikkeelle vain sillä ajatuksella, etten voi olla raapustamssa täällä kohta luuseriraporttia meriselitysten kera.)

Kiloja oletin lähtevän kymmenen, kun kerran näin ison muutoksen elämäntapoihin tein. Se olis ollut sellainen mukavan pyöreä luku. Mutta ei. Maken kohdalla se tosin toteutui heittämällä jo reilussa kahdessa kuukaudessa, joten on se mahdollista (joillekin). Vyötärön pienenemisen suhteen en osannut tehdä mitään tavoitelukuja etukäteen, mutta toteutunut - 9 cm tuntuu kyllä kivalta! :)

Tavallaan tämä raportointi tuntuu tosi tyhmältä ja huokasinkin jo helpotuksesta, että periaatteessa mun ei tartte enää jatkaa, kun kirjan asettama määräaika on nyt ohi. Samalla pelkään kuitenkin, että laiskuus vie voiton ja palaan salakavasti vanhaan, jos ei sosiaalista painetta ole... 

Paras juttu treenin aloittamisessa on ollut energisyyden lisääntyminen, josta olenkin kertonut jo moneen otteeseen. Mutta kuten eilen mainitsin, kaikki syksyn menemiset alkaa vähän tuntua. Uuden työn ja lähes päivittäisen treenaamisen lisäksi olen ollut keskeisessä roolissa perustamassa Boulevard-H-blogazineä, johon on mennyt välillä melkein kaikki vapaa-aika. Lisäksi on NAME, tuleva reissu, blogi, ystävät ja perhe. Kaikki nämä jutut on tosi tärkeitä ja en haluais tinkiä mistään. Mutta jostain pitäis löytää lisää aikaa myös nukkumiselle ja voisin kuvitella, että helpoiten lähtisin karsimaan liikunnasta. Niin mukavaksi asiaksi kun se onkin yllättäen mielessäni muotoutunut, niin kyllä nuo kaikki muut edellä mainitut ovat silti mukavampia, jos pitää kivuusjärjestykseen laittaa. 

Mutta en halua lopettaa. Haluan pienentyä edelleen ja tulla sporttisemmaksi (sisäisesti, en tyylillisesti) ja haluan syödä terveellisesti ja olla terve.  

Oikeastaan mitä tässä istun kirjoittamassa urheilusta ja ajan kulusta, kun voisin olla urheilemassakin. Joten heippa vaan, mä meen! Katsotaan mitä tuleman pitää. ->

2 kommenttia

 1. Hyvä Ulla, oot ihan super!! Kymmenen kilon tavoite kolmessa kuukaudessa kuulostaa ihan hullulta tavoitteelta, ja tuo sun reilu viisi kiloa on mun mielestä ihan sairaan hyvä varsinkin kun miettii että lihastakin on varmasti tullut lisää. Eli Jee sulle!!!

  Ja vitsi näytät varmana eriltä, en malta oottaa että nään miten upealta näytät!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inka! Uskon sua, koska oot huippu-urheilija!

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!