Mies ja villapaita

Kun Maken matkalaukku päätti kadota maata kiertävälle radalle, oltiin tilanteessa, että mies saapui helteiseen Floridaan villapaidassa ja farkuissa. I know, tässä vaiheessa kaikki sanoo (vai onko se vain ääni pään sisällä), että juuri tämän takia olisi kannattanut varata aikaa enemmän pakkaamiseen ja laittaa varavaatekerta käsimatkatavaroihin, kuten kunnon ihmiset tekee...Joka tapauksessa. Laukkua ei ole. Vaihtovaatteita ei ollut. Saatiin American Airlinesiltä lappu, jonka mukaan voidaan ostaa 200 dollarilla välttämättömyystarvikkeita. Niinpä laukun katoamisesta seurasi harmin lisäksi myös riemua, ainakin meikäläiselle, sillä oli pakko lähteä kiertämään ostoskeskusta jo heti ensimmäisenä iltana.

Ja olisittepa olleet siellä! Suuntasimme Dillardsille ja kerroimme myyjättäreille, että meillä olisi tällainen ongelma, matkalaukku kadonnut, pitää ostaa kaikkea. Myyjätär loi kaikki tietävän katseen, "aa, tämä tilanne, happens once in a while" ja sitten määrätietoinen huikkaus, mieskollegat paikalle neuvonpitoon.

Tuntui, kun olisimme lausuneet ilmoille koodin, jonka jälkeen rattaat lähtivät pyörimään. Ja sitten mentiin! Boxereita, uimahousuja, shortseja, paitoja, lakkeja. Sovittamista, hyväksyviä katseita, päänpuistelua, hengareiden kolinaa, stailausta... voi kuinka nautinkaan!!!

Uusissa kuteissa päästä varpaisiin 

Luulimme, että meillä on vain tunti aikaa, sillä normaaliaikataulun mukaan kauppojen piti mennä kiinni klo 18 sunnuntaisin, mutta myöhemmin selvisi, että kaupat ovat auki ennen joulua klo 02 yöllä joka päivä! Ja mikä parasta, kaikkialla on valtavat alet käynnissä. (Esim. koko Guessin myymälä mainosti, että kaikki tuotteet -40 prosenttia).

Kumpa voisi elää esim. vain kolmen tunnin yöunilla! Mutta *kimeää naurua* eihän se tietenkään ole oikeasti käynyt mielessä, rentoutumassahan täällä ollaan!!!

200 dollarin tuhlaaminen ei ollut ongelma eikä mikään. Saa vain nähdä kuinka pitkälle se riittää. Saimme laukun jäljityskoodin, mutta sen mukaan laukku on yhä teillä tuntemattomilla. Ja me lensimme kolmella eri lentoyhtiöllä reitin HKI-Lontoo-Washington-Miami käyttäen viittä eri lentokenttää - ja nyt ollaan Fort Lauderdalessa. Laukku on nähty viimeksi Lontoossa... Yritimme eilen soittaa noin parikymmentä puhelua eri maihin, eri lentoyhtiöihin, eri kentille, eri palvelunumeroihin, mutta asia ei kuulunut kenellekään. Aina vain uutta numeroa tyrkättiin, josta kannattaa kokeilla. No Suomessa viimeistään aletaan reklamoimaan ja on meillä matkatavaravakuutuskin. Ärsyttävää silti vähän, mutta ollaan päätetty että se on vain materiaa ja hyvinhän sitä oikeasti pärjää täällä vaikka uimahousuisillaan. (Eniten harmittaa Dolen ananasfarmilta Havaijilta ostettu lempi t-paita, sellaista on hankala hankkia uutta)Onko kenelläkään mitään kokemusta tällaisesta laukkujupakasta? Liput on ostettu Finnairilta, mutta BA on vissiin laukun hukannut. Kenen on vastuu? Miten tässä pitäisi toimia? Kaikki vinkit otetaan kiitollisina vastaan.

Nyt aurinko nousee, joten lähdetään rannalle katsomaan sitä. Seuraavaksi oikeita kuulumisia joulusta Floridassa.

4 kommenttia

 1. Soittakaa vakuutusyhtiön 24/7-puhelinnumeroon lisäohjeita kysyäksenne? Heittäytykää amerikkalaiseen tapaan ihan uunoiksi ja vaatikaa sikäläiseltä lentokentältä kunnon palvelua ("can we talk with your boss?"-tyyliin), ainakin joku henkilö vastuuseen tilanteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvä vinkki Ella, kiitos! Päätettiin olla stressaamatta laukusta enempää ja jättää selvittely Suomeen. Mutta yllättäen laukku saapuikin tänäiltana tänne hotelliin! Jei, joten nyt on kaikki erittäin hyvin - saatiin shoppailla ja ei kadotettu kamoja loppuiäksi. Mutta vastaisuuden varalle pitääpä painaa tuo neuvo mieleen! :)

   Poista
 2. Haha! :D Siinä vaiheessa kun nää kirjoitit että tässä vaiheessa kaikki sanoo että olis pitäny pakata varavaatekerta käsimatkatavaraan, mää mietin että kirjotit että tässä vaiheessa kaikki sanoo JEE Shoppaileen! Niin mää ainakin olisin sanonu... :D Mutta ikäväähän tuo tietty on, kun 200 dollarilla ei kovin pitkälle pötkitä. Mulla ei oo takana vastaavaa tilannetta niin en osaa auttaa, sillä mun kokemus on, että kaikki sysää vastuun muille. Matkavakuutus kuitenkin korvaa jotain, joten sen turvin on varmasti hyvä shopata jotain uutta kampsua. Mutta tsemppiä, toivotaan että laukku löytyy! (tai että luen kohta tulevista postauksista että se on jo löytynyt!)

  VastaaPoista
 3. Harmi et tää meni meiltä ohi kun oltiin just samana päivänä matkalla. Olisin voinut antaa aika monta myötätuntoista kommenttia aiheesta kokemuksen rintaäänellä. Onhan se tosiaan vaan materiaa, mutta ei vakuutuskaan korvaa sitä kaikkea aikaa jonka joutuu perään soitteluun, metsästelyyn ja kyselyyn reissussa käyttämään. Ja eniten turhauttaa aina juurikin se, että kaikki väittää se aina olevan jonkun toisen vastuulla. Hienoa kuitenkin, että laukku löytyi ja, että pääsitte vielä välissä shoppamaankin :) Itse muistin taas kummasti pakata vaihtovaatetta ja bikiniä käsimatkatavaraan varmuuden vuoksi, mutta tietysti juuri sillä kertaa tulivat laukutkin :D Parastahan on jos on vähän vaihtovaatetta koko ajan mukana ja pääsee silti shoppaamaan kun varsinainen matkalaukku jää viipymään.-Milla

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!