Amazing race kohti Washingtonia

Aamumme valkeni varhain kellon soidessa neljän jälkeen. Kuudelta luovutimme matkatavarat bagdropiin Helsinki-Vantaalla ja jäimme odottelemaan koneen lähtöä kahvikupposen höyrytessä nenän edessä. Kaikki sujui rauhallisesti Helsingin päässä, vaikka jouluruuhkasta oli varoitettu etukäteen tekstiviestillä. Rauhallisuus meni lopulta liiallisuuksiin, sillä pääsimme lopulta lähtemään lähes tunnin aikataulusta myöhässä - ja se tarkoitti hikoilua Lontoossa.Kuten moni varmasti tietää Lontoon Heathrow'n kenttä on valtava. Nousimme Finnairin koneesta ulos klo 10 ja jatkolennon lähtöportille pääsemiseen oli jäljellä aikaa enää 45 minuuttia. Se voi tuntua paljolta, mutta ei sitä ole. Tiesimme, että kiire tulee, joten laitoimme juoksuksi. Repun hölskyessä selässä ja meidän suunnistaessa pitkin loputtomia käytäviä, tuli yhtäkkiä mieleen, että tässä taistellaan aikaa vastaan kuin konsanaan äitini suosikki Amazing Race -ohjelmassa. Lontoon keli oli niin synkkä, että emme halunneet juuttua sinne.

Minuutit kuluvat Lontoossa.

Klo 10.10 saavumme bussijonoon. Terminaalista 3 on siirryttävä terminaaliin 5 kentän sisäisellä bussikuljetuksella
Klo 10.15 bussi saapuu ja matkaan terminaalien välillä kerrotaan kuluvan 10 minuuttia.
Klo 10.25 saavumme passin tarkistukseen, josta meidän ystävällisesti talutetaan pikalinjalle turvatarkastukseen
Klo 10.30 jono tarkastukseen tuntuu matelevan piinallisen hitaasti pikalinjasta huolimatta
Klo 10.40 pääsemme suuntaamaan kohti lähtöporttia. Taulu kertoo, että matkaa portille on 20 minuuttia herraparatkoon ja tehtävänä on vielä yksi junamatka! Eikun juoksemaan.
Klo 10.45 löydämme läähättäen laiturin ja juna saapuu. Ajamme kaksi pysäkin väliä kohti omaa lähtöporttiamme
Klo 11.00 saavumme hiestä märkinä oikelle portille ja toteamme onneksemme, että boardaus on vielä käynnissä. Pikavessareissu ja koneeseen viimeisten joukossa.

Adrenaliinihuipun jälkeen koittaa pysähtyminen. Lentoaika 8 tuntia 5 minuuttia. Onneksi BA:n kone on viihtyisä ja tätä kirjoittaessa matkaa Washington DC:hen on jäljellä enää 2.26 minuuttia. Käsitykseni mukaan kaupungissa kuuluisi olla talvinen sää tähän aikaan vuodesta, mutta säätiedote kertoi illalla itsepintaisesti, että kohteessa olisi tänään yli 20 astetta lämmintä! Uteliaisuus kihisee jo suonissani, pitää päästä näkemään miten on. Raportti jatkukoot paikan päältä Virginiasta.

* * *

Joitain tunteja myöhemmin. Totta tosiaan täällä tarkenee ja ihmisiä tulee vastaan teepaidoissaan! Paikalliset kertovat, että muutama päivä sitten oli lunta ja nyt tämä! Munkki-Merjan tuuria? :)


 


Näiden kuvien myötä hyvää yötä Washingtonista! Maken laukku jäi Lontooseen ja siellä on laturiin sopiva adapteri. Akku loppuu... 

5 kommenttia

 1. Happy holidays! Mun amerikkalaiset ystävät käski aina mennä Washingtoniin, koska on kuulemma Amerikan paras kohde. No en ole vieläkään päässy sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joskus tulee tilaisuus vaihtaa konetta Detroitin kautta, niin se kenttä on kyllä kokemus! Sellä liikutaan pimeillä liukuhihnakujilla ja seinät on tehty valotauluista, joihin saattaa tulla yhtäkkiä vaikkapa ukkosmyrsky. Oli aika epätodellinen paikka. Mutenhan Detroit on konkurssin tehnyt kaupunki ja taitaa olla turvatonkin paikka liikkua, samoin kuin Buffalo, jonka hippikujat oli tosin hauskoja erivärisine taloineen :)

   Poista
  2. Washington näytti kyllä kivalta, harmi vaan, että ehti tulla pimeä ja oli vain se yksi ilta aikaa. Ehkä pitänee joskus kesäaikaan käydä tsuumailemassa, että onko sun amerikkalaiset kaverit oikeassa ;)

   Ja wau tuo Detroitin lentokenttä!! Enpä ookkaan kuullut, että siellä on tuollaista, oispa siistiä joskus kokea se! Toivottavasti nei oo rahan puutteessa sammuttanut jo niitä videoseiniäkin :/ Olis kyllä kiintoisaa ajaa sen kaupungin läpi, mutta sinne tosiaan tuskin kannattais jäädä hengailemaan hirveesti.

   Kiitti kivoista kommenteista!

   Poista
 2. Eikä miten ihanan näköistä siellä on! 20 lämpöastetta kuulostaa juurikin täydelliseltä, ja ihmettelinkin instagrammin kuvien perusteella, että mitenkä nää oikeen tarkenet noin vähissä vaatteissa. Vastaus oli parempi kuin olisin uskaltanut edes kuvitella. :)

  Ja voi ei, lentokentällä juokseminen kuuluu kyllä niihin ihan vihoviimeisiin asioihin! Argh! Mutta onneksi pääsitte koneessa sitten rentoutumaan. Ja hei, mua kiinnostais kuulla enemmänki mimmoisia on BA:n mannertenväliset lennot!

  VastaaPoista
 3. Hei, Washington D.C. ei muuten kuulu Virginiaan tai mihinkään muuhun osavaltioon vaan on oma hallinnollinen alueensa ja liittovaltion pääkaupunki. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!