Mikä on joulun merkitys

Jouluaamu. Tämä on ensimmäinen kerta, kun ei olla talvisessa ympäristössä viettämässä joulua ja ehkäpä juuri sen vuoksi on tullut pohdiskeltua, että mikä on joulun merkitys, mikä tekee joulun, mikä on joulu. Ensimmäisenä päivänä mietin, että pitäisikö tänne hotellihuoneistoomme alkaa laittaa joulua, mutta hylkäsin ajatuksen samantien. Tänä vuonna vietämme joulua tämän paikan tapaan, eikä mitenkään muuten.


Joskus paljon nuorempana olin sitä mieltä, että jouluna ei kannata lähteä aurinkolomalle. Syy: joulu on ihanaa aikaa ja rantaloma on ihanaa aikaa. Ei niitä kannata niputtaa yhteen vaan nauttia molemmista erikseen, jotta on enemmän ihanaa aikaa. Tykkään siis jouluperinteistä kyllä, mutta niiden vaaliminen ei ohjaa meidän elämää sillä tavalla. Minulle ei ole tärkeää enää, että kaikki menee samalla tavalla joka vuosi, kuten lapsena oli. Aikuisena järjestellään palikat parhaalla mahdollisella tavalla - aurinkoloma silloin kun lomaa on, ja jos sitä ei ole muulloin kuin jouluna, niin sitten jouluna rannalle ja kuusi kotiin marraskuussa.


Joulussahan on kyse Jeesuksen syntymäpäiväjuhlista. Olen tullut siihen tulokseen, ettei olla tapakrisittyjä. Ollaan samaan tapaan kristittyjä aina kuin nettinatiivit ovat netissä aina. He eivät mene nettiin vaan ovat netissä. Ollaan kiinnostuttu hyvästä sanomasta ja sen elämisestä todeksi. Tänä vuonna olemme viettäneet järjettömän hyviä synttäreitä täällä! Ollaan lilluttu meressä, paddle surffattu, kelluttu uimarenkailla pitkin hotellimme virtana kulkevaa uima-allasjokea ja ajettu vesitaksilla pitkin pitkin upeiden veneiden ja kartanoiden täyteisiä kanavia.Jos mietitte, että mihin pukki on mennyt aattoillan jälkeen, niin tuolla veneellähän se. On tainnut tulla pukilla isoin paketti omaan laariin...

Tämän talon kohdalla vesitaksimme kapteenit hurauttivat taksin kartanon pihaan. Mietimme, että miksihän pysähdymme jonkun yksityisen kodin laituriin. Pian kapteeni jo kertoikin: Earl, talon omistaja oli huiskuttanut kättä vesitaksille uskollisesti vuosien ja eräänä päivänä kapteeni oli päättänyt ajaa taksin Earlin laituriin. Niinpä heistä oli tullut ystäviä ja nyt he kävivät toivottamassa hyvät joulut.

Toissailtana kadulla tuli vastaan ihmisiä, jotka olivat lähteneet ulos laulamaan joululauluja pyjamoissaan. Eilen, kun söimme ihanassa italialaisessa ravintolassa jouluaaton illallista, vieressämme istui kaksi keski-ikäistä pariskuntaa ja rouvilla välkkyi jouluvalot ranteissa. Monilla muillakin aikuisilla näkee välkkyviä jouluvaloja kaulassa tai ranteessa - gotta love these people! Parempi olla mauton kuin tylsä, näyttää toimivan täällä haha...

Hassuttelevia ihmisiä ja piparkakkutalon muotoisia kartanoita, välillä tuntuu, että tämä osavaltio on yhtä Disneylandiä!


Tänä aamuna on ollut aika pilvistä, joten ollaan istuttu täällä meidän florida-huoneessa ja katseltu tuota hassua amerikkalaista telkkaria. Uutisia eri puolilta valtoja ja jatkuvia säätiedotuksia. 44% maasta on kuulemma saanut herätä tänään valkoiseen jouluun.

Nyt haaveissa siintää aamiainen verannalla ja uusi päivä ulkoilmassa. Aurinko pilkistää jo pilven takaa. Joulu on!

2 kommenttia

  1. Nauroin koko viime kesän kun tuossa torinrannassa oli nuo stand up paddle -mainokset, että varmaan aika siistiä lähtä tuonne nuottasaaren tehtaita ihastelemaan. Veikkaan että suppailu on vähän asiaankuuluvampaa siellä Floridassa, näyttää nimittäin muuten ihan hurjan siistiltä hommalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah :D Ai se on rantautunut sinnekin! Määkin näin viime kesänä täällä noita harrastajia ja ens kesänä ois kyllä kiva jatkaa lajin parissa vaikka sitten näissä koti-Suomen maisemissa. Mutta ymmärrän kyllä.. nuottasaari... xD

      Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!