Perillä joulumaassa


Melkeen kaikki meni ihan putkeen tänään. Herättiin hyvin nukutun yön jälkeen kauniiseen auringonpaisteiseen päivään  ja läksittiin lentokentälle. Oli juuri sopivasti aikaa käydä nauttimassa lohikeittoa lounaaksi, soitella kaikille vielä hyvät joulut ja kierrellä vähän kauppoja.


Matka kului supernopeasti ja olisin voinut istua vaikka toisen lennon vielä putkeen. Ei mitään heikkoa. Se Jungnerin Toimistokuukkeli on oikeasti tosi hyvä kirja! Tyyppi on älykäs ja oivaltava. Olisi tehnyt mieli alleviivata kirjaa, että voisin palata parhaisiin paloihin uudelleen. Mutta ei nyt mennä siihen. Tupsahdetiin siis kuin tyhjää vaan New Yorkiin. Pienoiseksi pettymykseksi ei ollutkaan elokuva-lumisadetta vastassa vaan vesitihkua. Mutta kun ulos päästiin lämpötila yllätti positiivisesti. Lenkkeilijät juoksivat t-paitaisillaan ja monilla ei ollut edes takkia. Jossakin ihmiset istuivat vielä terassilla syömässä. Sadekin oli lakannut ja muutamat sinnikkäät kukat ja köynnökset kukoistivat vielä. Päästiin näppärästi metrolla hotellille ja oltiin tyytyväisiä näkemäämme. Kyllä tänne saa joulun loihdittua! Ala-aula oli täynnä joulukoristeita ja tuli muistoja mieleen edelliseltä joulureissulta vuodelta 2008. Ja tietysti kaikki kevät/kesäreissun muistot palasivat myös mieleen, kun istuttiin E-metrossa eli siinä samassa junassa, jolla usein menin kouluun, kun laiskotti kävellä.


Pieni kummallisuus kuitenkin tapahtui koneessa. Pureskelin kirjan lumoissa sämpylää ja yhtäkkiä pala takahammasta irtosi! Eikä mikään pikkupala vaan noin puoli hammasta. Sieltä oli vissiin paikka irronnut tai jotain ja jäljellä enää vain reikä keskellä hammasta (jota ei siis enää ole). Täytynee huomenna lähteä etsimään hammaslääkäriä, vaikka se ei kipeä olekaan. Vakuutus näyttää korvaavan 120 euroon asti hammashoidon tällaisissa tapauksissa, joten eiköhän sillä joku väliaikainen paikka ainakin saada.Mutta voi jummi! New York! Nyt ei paljoa jotkut hampaan palaset hidasta. Käytiin pizza-paloilla ja oltiin ihastuksissaan naapurustosta. En ole juuri täällä kulmalla kaupungia paljoa hengaillut ja Sohossa on ihan erilainen tunnelma kuin midtownissa, jossa keväällä enimmän ajan vietin.Joulutunnelmaan oli päästy jo kulmakunnan palolaitoksellakin. Asema oli koristeltu jouluvaloilla ja jokaisen paloauton keulaan oli pantu jouluseppele! I-ha-naa. Näihin kuviin ja tunnelmiin. Hyvää yötä Finland!

4 kommenttia

 1. Vau, näyttää tosi kivalta! Ihanaa joulua New Yorkissa teille, toivottavasti ei irtoile lisää hampaita!

  Ps. Millä yhtiöllä lensitte?

  VastaaPoista
 2. No i-ha-na hotelli! <3 Ulle, mulla irtos kans pari vuotta sitte samalla lailla puoli hammasta ku söin Omaria, ja nyt sielä on iiiiiso-iiiiso paikka tilalla :) No enikeis, ihanaa Nykkiä mussut!

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköinen hotla, wow! Oikein ihanaa lomaa ja kotikaupunkimatkailua teille. Mahtista elää taas teidän reissussa mukana, muistakaa raportoida ihan kaikki kuvien kera! :))

  VastaaPoista
 4. Kiitos mussut! :) Inka: Finnairilla lennettiin, käytettin pisteitä niin saatiin melko halvalla lennot. Nirppa: Lohdullista kuulla, etten oo ainut jolle käy noin O_o Ihanaa Lontoota teille! Pysytään yhteyksissä! Kaisa: Kiitos, kiva että raportti kelepaa ;) Ihanaa lomaa sinnekin <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!