Jouluaatto suomalais-amerikkalaiseen tapaan

Jouluaattoaamuna hipsimme Upper East Sidelle, jossa Anu oli meitä asemalla vastassa. Anun suomalais-amerikkalaiseen kaveriperheeseen tarvittiin suomalaista pukkia ja kukas muukaan kuin Make pääsi sitä tehtävää tänä vuonna hoitamaan. Talon ovimiehellä oli jemmassa tarvittavat rekvisiitat ja lähdimme alakerran pesutupaan loihtimaan Makesta joulupukkia. Pukkia luultavasti jännitti enemmän kuin lapsia....

 


Jäätiin Anun kanssa kikattelemaan nurkan taakse, kun pukki lähti hoitamaan tehtäväänsä. Ilmeisen hyvin kaikki oli mennyt kun lapsetkin uskaltautuivat pukin syliin istumaan. Blurrasin lasten naamat näistä kuvista, koska en tullut kysyneeksi lupaa laittaa lasten kuvia blogiin. Kun pukki palasi keikalta, veimme kamppeet takaisin ovimiehelle ja tulimme kylään perheeseen ja "voi hitsi oliko pukki juuri ehtinyt käydä ennen kuin ennätimme paikalle!" No voihan että, huono tuuri.
Anun ystävillä oli i-ha-na periamerikkalainen New York -asunto. Oh, kelpais kyllä mullekin! Oli superhauskaa päästä kokemaan joulua paikalliseen kotiin, joka oli puitteiltaan ihan Täykkäreitä... katsokaa nyt Anuakin, mikä täydellinen pikkukotirouva siitä täällä kuoriutuu!7. kerroksessa sijaitsevassa asunnossa oli ihana pikkupiha, jossa jouluna meitä tervehti lumiukko. Kesällä piha toimii kuulemma kelpona uima-allas- ja grillauspaikkana. Oih, just täydellinen piha mun makuun!


Viihdyttiin kylässä niin hyvin jouluherkkujen ja miehet jalkapallopelin äärellä, että lähdimme vasta neljän maissa pois. Käytiin Applen lasikuutiossa ja Barneysilla, jossa sain Le Clerkin meikkitaiteilijalta meikkauksen ja Makelta joulupakettin meikkauksessa käytettyjä tuotteita. Ihanaa. Lähdettiin vielä takaisin Harlemiin ja käytiin Anun ja ystäväperheen kanssa saksalais-amerikkalaisessa luterilaisessa joulumessussa. Oli taas hienoa musiikkia, kun tutut mahtipontiset joululaulut raikasivat ison kuoron ja orkesterin & torvien kanssa. En ole käynyt varmaan 10 vuoteen joulukirkossa Suomessa, kun aina on mennyt kaikki aika kyläpaikasta toiseen juoksemiseen. Piti tulla sitten New Yorkiin sekin kokemaan :)Hotellin väki oli käynyt tuomassa joulukarkkeja ja tervehdyksen tänne huoneeseen. Kyllä meilläkin on täällä ihan jouluista, vaikka varsinaisesti ei ollakaan joulupaketteja toistemme kanssa vaihtaneet. 


Olen saanut jotain joululahjoja, vaikkeivat ne varsinaisessa joulupaketissa ole olleetkaan. Yllä olevat kengät löytyivät toissapäivänä Brooklynistä ja voitteko uskoa, ne huusivat ihan ulkoa kadulta minua, niin että piti lähteä niitä kokeilemaan. Halusivat lähteä mukaan Ellun ja Pasin häihin, joita juhlitaan helmikuussa. Mekko vaan vielä puuttuu. Mutta äh, se on eri tarina se. Nyt on jouluaamu ja maha kurnii. Joulunvietto siellä ja täällä jatkukoot iloisesti! 

Ei kommentteja

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!