IG Travel Thursday: Helsinki through my eyes

Suunta on hyvä aina, kun se on poispäin Helsingistä komeili Makelle jätetty kommentti tänään Facebookissa tuttavani kirjoittamana ja tykkäyksillä höystettynä. Liekö statement ja Instagram Travel Thursday'hin havahtuminen vaikuttanut siihen, että minä aloin katsella töistä kotiin palatessani Helsinkiä sillä silmällä, että mitä se on minulle tarjonnut ensin matkailijana ja sittemmin tänne asumaan muuttaneena.Helsinki on Suomen paras paikka ihmiselle, jolla on valtaisa kokemusten jano. Tähän päätelmään minä tulin selatessani Instagram-kuviani. Kuviin tallentuneet hetket suitsuttivat, että Helsinki on aidosti kansainvälinen kaupunki, jossa järjestetään maailmanluokan tapahtumia ympäri vuoden. Ne todistivat, että kulttuurin ystävälle kaupunki tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia. On ajan patinoimia mummonmökkejä, on kiiltäviä, kansainvälisesti arvostettuja ostoskeskuksia ja kaikkea siltä väliltä.Keli ulkona näillä leveysasteilla on kaunistelematta kamala ja tänään viluisena ja väsyneenä kävelin mielihyvin suorinta tietä kotisohvalle, kun töistä pääsin. Mutta kulunut viikko on jo osoittanut, että täällä voi elämyksiä kokea myös tänä ankeana aikanakin. Olen luuhannut kaupungilla kuutena päivänä peräkkäin ihailemassa LUX Helsingin mielettömiä valoteoksia, istunut kello viiden teellä huippuelegantilla teehuoneella Salutorgetissa ja juhlinut synttäreitäni eri ihmisten kanssa herkutellen pääkaupungin moninaisissa ruokapaikoissa.

Tulipa mieleeni, että yksi tapa viettää elämyksellistä talvea on myös työnteko Suomen kansainvälisimmässä korkeakoulussa. Parhaillaan on käynnissä haku vieraskieliseen koulutukseen ja palvelen päivittäin koko maapallon asukkaita näin niinkuin paisuttelematta liiemmalti. Aika siistiä! HAAGA-HELIA - The next best thing after airports?


Omien kokemusteni perusteella Helsinki on paljon mainettaan upeampi kaupunki. Katsokaa nyt! Ilmassa leijuvia ravintoloita kesällä, värivaloja talvella, ulkoilmaelokuvia syksyllä. Raitiovaunuja, muotia, kahviloita, muraatin peittämiä taloja, arkkitehtuuriakin. Missä voi ilmoittautua Helsingin brändityöryhmään - mulla olisi jokunen ajatus!


Mitkä ovat minun lemppareitani kaikista Helsigin paikoista? Jos nopeasti listaan, niin ensimmäisenä mieleeni tulevat:

1. Salutorgetin teehuone
3. Punavuoren Brooklyn Cafe 
4. Olympiastadionin torni 
5. Eira hienoine katuineen, puistoineen ja rantoineen

Lista voi olla huomenna jo eri, mutta sehän on vain hyvä asia.Helsinki-aikanani olen matkustellut eniten mitä koskaan elämässäni - myös oman kaupungin sisällä. Samaa tunnetta ei ehkä saa omassa maassa liikkuessaan mitä vieraan kulttuurin kutkutus tuo sisuksiin, mutta silmät kannattaa pitää auki. Ympärillä tapahtuu niin paljon, ja mahdollisuuksiin kannattaa tarttua. Omasta paikastaan kannattaa olla ylpeä. Se varmaan oli Facebook-kommentoijallakin mielessä omalla käänteisellä tavallaan.

*  *  *


"Instagram Travel Thursday on viikottainen kokelma blogipostauksia, ja tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä". (Destination Unknown)

Suomessa järjestäjinä toimivat KaukokaipuuDestination Unknown ja Running with Wild Horses -blogit.

16 kommenttia

 1. Tampere huomenna, maanantaina Helsinki. Kiitos ihanasta postauksesta! Itse ulkosuomalaisena arvostan ainakin aivan mielettömästi sitä mitä sieltä "kotoa" löytyy, ja Helsinki ON ihan oikeasti tosi monipuolinen ja mielenkiintoinen kaupunki. Kiva kuulla lempparisi, ehkäpä ehdin tutustua niistä johonkin reissullani sillä itse en voi väittää olevani Helsinki-ekspertti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ehdit tutustumaan johonkin noista kivoista paikoista (: Tervetuloa Helsinkiin, pian nähdään messuilla, jee!

   Poista
 2. Mulle tuli koti-ikävä katsellessa näitä kuvia. Olet onnistunut tuomaan Helsingin parhaat puolet erinomaisesti esiin. Kesäinen Helsinki on kyllä ehkä parasta maailmassa :) Kävin IG:ssä katselemassa Lux Helsinki kuvia ja vitsit se vaikutti upealta tapahtumalta, ihanaa että pimeäänkin vuodenaikaan kehitellään menoja, ettei kaikki kasaannu kesäkuukausille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Kesäinen Helsinki on kyllä täynnä mahdollisuuksia. Ja oon samaa mieltä, että hyvä että myös talvitapahtumiin panostetaan, sillä talveahan täällä riittää.

   Poista
 3. Kiitos myös minun puoletani aivan mainiosta postauksesta - on ollut ihan huikeaa huomata, miten Helsinki on nostanut päätään bloggaajien kesken. Kotimaanmatkailu on uusi musta!

  VastaaPoista
 4. Hitsi, miten kiva postaus Helsingistä! *taputukset* Helsinki on ihana kaupunki ja siihen kannattaa tutustua kunnolla ennen kuin menee mitään negatiivista sanomaan. Kesäinen Helsinki, pian se on taas täällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana optimistinen ja positiivinen kommentti! *taputukset* takaisin <3 :)

   Poista
 5. Ihana postaus, nämä kaikki IGTT-postaukset on saanut omatkin silmät aukeamaan Helsingille ihan uudessa valossa. Tämän harmaan keskeltä löytyy kaunis ja mielenkiintoinen kultturelli maailmankaupunki.

  Pisteet myös tosta "HAAGA-HELIA -the next best thing after airports" -ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää arvasin, että sää ymmärrät ton mun sloganin hienouden :D mahtavaa!

   Poista
 6. Helsinki on <3 Suomessa! Ihana postaus...ja toivottaa lomalaisen hyvin tervetulleeksi takaisin :) Piti itsekin tekemäni IGTT-postaus, mutta...töistä kotiin päästyäni nukuin sujuvasti torstain yli ja puff! sitten olikin jo perjantai aamu. Uusi yritys ensi viikolla ;DDD Ehkäpä tapaammekin matkamessuilla yms!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, että olet taas takaisin. Haluan niin päästä kuulemaan livenä matkakuulumisia! Ja messuilla hengataan yhdessä ihan ehdottomasti <3

   Poista
 7. Kiva postaus! Mun on vähän ikävä Helsinkiä kun on tullut niin vähän käytyä tänne suburbeille muutettua... hah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eveliina! Monet sanoo samaa, et helposti noin käy. Mutta muistan kuulleeni että oot tulossa nyt messuilemaan? Eli sitten valloitetaan huipulla porukalla helsinki ja koko maailma!

   Poista
 8. Mä oon syntyny Helsingissä ja aina tykänny pyöriä täällä pääkaupunkiseudulla laajemminkin, mutta vasta vuodet muualla on saanu aikaan sen, että nykyään näen sen entistäkin vaaleanpunaisemmin lasein. Täältä löytyy kaikki ja enemmän mitä pieni ihminen voi haluta. Tietenkin pitää välillä päästä muualle tuulettumaan, mutta tänne tulee aina mieluusti takas.

  Ja sielläpä on yks tuttu vaalea tyttö tuolla kuvien seassa jota näkee aina Kontulan skeittihallilla... :)

  Ja ihan mahtava toi sun viiden lista. Mun lista on varmaan tällä hetkellä tämä:

  1. Mustikkamaa - pala luontoa, rantaa ja metsää ihan keskustan kupeessa. Mun keidas, jossa käyn monta kertaa viikossa mahdollisuuksien mukaan.

  2. Pyörätiet rannassa - kesällä parasta on pyöräillä tai rullailla menemään pitkin rantoja.

  3. Kalevankadun Delicato - pala Etelä-Eurooppaa kaupungin sykkeessä (sijaitsee muuten mun kummitädin isän vanhan sekatavarakaupan tiloissa...)

  4. Kansainvälisyys - tykkään auttaa turisteja ja onneks se on iso osa mun työtä. Lisäks mulla on nykyään uus ryhmä italialaisia juttuseuralaisia joita näkee Stockan Herkun Coffee Barissa.

  5. Ratikat!!! - tästä kirjoittelin itse San Fran postauksessa ja sattumalta siitä kirjoitti tällä viikolla myös Panu. Pyrin aina pääsemään ratikalla perille (paitsi aamulla kun on kiire, sillon tykkään mennä metrolla...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli tosi mielenkiintoinen lista, kiitos Kea!

   Mustikkamaata mun pitää päästä tutkimaan, se on vielä tuntematon.

   Pyörätiet, check! Voin yhtyä että ne on kyllä ihan parasta täällä!

   Delicato, pitääpä tutustua!

   Kansainvälisyys - word! Ihana, että sää kans voit töissäsi nauttia siitä, kuten määkin.

   Ratikat - sehän oli mullakin listalla. :)

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!