Blogin kehittämistyökalu


Tervetuloa käyttämään matkablogin kehittämistyökalua!

Keväällä 2017 valmistunut Matkablogi ammatti-identiteetin rakentajana ja urasuunnittelun välineenä -opinnäytetyöni osoitti, että matkablogin pitämisen kautta voi halutessaan edistää urasuunnittelua ja rakentaa uutta ammatti-identiteettiä. Tietämättään tai tiedostaen bloggaajat tekevät strategisia valintoja, joilla on vaikutusta omaan ja muiden tulevaisuuteen!

Blogin pitämisen tavoitteiden ei aina tarvitse liittyä ammatillisiin ambitioihin, mutta jokaisen blogilleen aikaa antavan on hyvä tuntea itselleen tärkeät motivaattorit ja mahdollisuudet toimintansa takana. Tällöin voi vähentää turhien ulkoisten paineiden syntymistä ja keskittyä ajankäytössä itselleen olennaisiin asioihin.

Toiminnallisen opinäytetyöni produktina syntyi matkablogin kehittämistyökalu, jonka pääsivulla nyt olet. Kaikkien matkabloggaajien vapaaseen käyttöön luotu kehittämistyökalu koostuu kysymyspatteristosta avustavine täyttöohjeineen. Ideana on, että työkalua käyttämällä jokainen halukas saa määriteltyä omalle toiminnalleen sopivan strategian ja tavoitteet. Kysymykset voi tulostaa pdf:ksi tai kopioida itselleen tekstinkäsittelyohjelmaan.

Työkalussa on neljä osiota omilla sivuillaan ja joka vaiheesta löytyy linkit työkalun muihin osa-alueisiin. Työkalussa käsiteltävät osiot ovat:

A. Matkabloggaajan ammatilliset tavoitteet
B. Resurssit
C. Sisältöstrategia
D. Blogin määrälliset / laadulliset tavoitteet

Valitse kiva ympäristö, ota hyvä asento ja käy kysymysten kimppuun! Voit myös laittaa minulle viestiä, jos olet kiinnostunut osallistumaan workshopiin, jossa käydään teemoja läpi yhdessä muiden matkabloggaajien kanssa. Tästä tulossa lisää infoa myöhemmin. Antoisia hetkiä blogin kehittämisen parissa!

ulla.alakangas@gmail.com

Ps. Työkalun muotoutumiseen olivat vaikuttamassa itseni lisäksi Marinella Himari (Kaukokaipuu-matkablogi), Milla Himberg (Pingviinimatkat), Inka Khanji (Archie Gone Lebanon), Hanna Kärppä (Sunday Blondie), Panu Lempiäinen (Panun matkat), Veera Papinoja (Veera Bianca) sekä Sanna Wallenius (Walleni.us). Kaikki palaute otetaan mielenkiinnolla vastaan ja työkalua voidaan jalostaa jatkossakin yhteistuumin! Kiitos kaikille osallisille, tätä on ollut mahtava tehdä kanssanne <3

4 kommenttia

 1. Oi vitsit, tämä vaikuttaa niin hyödylliseltä, inspiroivalta ja motivoivalta. Aion ottaa tämän täyttämiselle ja asioiden miettimiselle kunnolla aikaa ja kirjoitella vastauksia kesän aikana aina kun on sopiva hetki. Aloitan nyt heti. Kiitos jo nyt tästä työkalusta! Ensivaikutelman perusteella vaikuttaa ihan täydelliseltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa palautetta, kiitos Martina! Musta tuntuu myös, että tämän työkalun kans pitää käyttää aikaa, jos haluaa luoda kunnon strategian ja tavoitteet ja pitää niistä kiinni :) Eli itse aion myös ottaa projektille aikaa kesällä kaikessa rauhassa. Jutellaan tän synnyttämistä ajatuksista, kun nähdään jossain :)

   Poista
 2. Mielenkiintoinen työkalu! Laittoi minutkin pohtimaan bloggaamista. Mielenkiintoinen tuo opinnäytetyö ja siitä kyllä välittyy kuinka innoissasi olet aiheesta! Hienoa! ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Jaakko! Mukava kuulla, että työkalusta on ollut iloa :)

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!