Matkasuunnitelmia Italiaan ja Kreikkaan – kuukausi lähtöön


Otettiin tämän kesän strategiaksi viettää parhaimmat kesäkuukaudet koti-Suomessa, jotta ehditään nauttia uudesta kodista ja omasta lähirannasta kunnolla. Heinäkuu on kääntynyt jo viimeiselle puoliskolleen, mutta yhtään hellepäivää ei ole Helsingissä vielä ollut. Jospa siis viimeistään kuukauden päästä koittava matka Italiaan ja Kreikkaan toisi tullessaan hellerajan ylityksen. Mutta c'moon Finland, kyllä täälläkin voisi vähän helle helliä, ei siitä nyt kukaan ylpistyisi!

Lämmintä tai ei, olen koittanut ottaa meren äärellä asumisesta ilon irti. Suppailukertoja on kertynyt hyvin tälle kesälle ja useamman kerran olen jo uinutkin meressä, vaikka viilennykseen ei ole ollut tarvetta. Mikään ei voita sitä tunnetta, kun hyppää laiturilta tai laudalta syvään veteen – silloin todella tuntee olevansa elossa (etenkin, kun vesi on kymmenasteista). Suosittelen!


Auringonlaskun suppaaja Aurinkolahdessa

Elokuu tulee olemaan reissaamisen aikaa, kun ensin suuntaamme kesämökille pohjoiseen ja sen jälkeen kutsuvat Italia ja Kreikka. Emme osanneet päättää, että kumpaan europpalaiseen suosikkikohteeseen matkustaisimme, joten päätimme yhdistää samalle matkalle monta kohdetta. Edullisten lentojen bongaamisesta kirjoitin tässä postauksessa, nyt suunnitelmat ovat edenneet pidemmälle.

Lennämme Roomaan, josta jatkamme junalla Napoliin. Yövymme Napolin ilmeisesti hieman huonomaineisen rautatieasema-alueen hotellissa ja jatkamme aamulla Sorrentoon. Amalfin rannikko on ensimmäinen varsinainen kohteemme. Valitsimme tukikohdaksi Sorrennon, koska hotellien hinnat huitelivat pilvissä suosituimmissa kaupungeissa (Positanossa hinnat olisivat olleet 400-1400 e per yö!). Käymme sitten päiväretkellä tutustumassa Positanoon, Amalfiin ja muihin söpöltä vaikuttaviin kyliin.

Viidentenä päivänä suuntaamme lautalla taiteilijoiden ja kuuluisuuksien saarelle, Caprille, jossa vietämme yhden yön. Haaveena on ehtiä kierrellä saarta ja käydä sinisessä luolassa, Blue Grottossa, joka on saaren tärkein nähtävyys käsittääkseni.



Onkohan Caprin Blue Grotto yhtä hieno kuin Bahaman Thunderball Grotto?

Palaamme seuraavana päivänä lautalla suoraan Napoliin, jossa ohjelmassa on aidon napolilaisen pizzan nauttiminen. Naples on meille pääasiassa vain läpikulku- ja pizzansyöntipaikka. Sitten viikko Italiassa onkin ohi ja lennämme Korfulle. Tsatsiki ja souvlaki tuoksuvat jo nenässä!


Kreikkalainen ruoka on ehkä parasta maailmassa. 

Hotellin valinta tuotti eniten päänavaivaa Korfun osalta. Tällä Kreikan saarella oli paljon tarjontaa vaatimattomista ja melko edukkaista hotelleista ja sitten muutamia huippukalliita luksushotelleja. Välimaasto tuntui puuttuvan (tai oli jo loppuun varattua), joten päädyimme viettämään aikamme Korfulla kahdessa eri majapaikassa. Ensimmäinen kuuluu tähän edullisempaan kategoriaan ja sen aikana kierrämme saarta ja teemme laivaretkiä.

Antipaxoksen risteily on meille ihan must, sillä tällä seudulla veden värin kerrotaan olevan erityisen turkoosia. Myös Albaniassa päiväretkellä käyminen kiinnostaa. Albanian Sarandë sijaitsee niin lähellä Korfua, että rannikko näkyy horisontissa.

Korfun nähtyvyyksistä minua kiinnostaa eniten Sissin palatsi. Olen suunnitellut, että koitan saada Sissi-elokuvan tai parin käsiini kirjastosta ennen matkaa. Leffat olivat suosikkejani lapsuudessa, joten Sissin jalanjäljillä käyminen tuntuu ihanalle ajatukselle :)

Pari viimeistä yötä nautimme rantaelämästä viiden tähden kylpylähotelli Kontokali Bay Resort & Spassa. Can't wait!


Manner-Kreikan maisemia Thessalonikin lähistöllä

Kun mieli ja kroppa ovat saaneet toivottavasti täydellisen rentoutuksen, hyppäämme BUSSIIN ja körryyttelemme manner-Kreikan halki Thessalonikiin. Alkuperäinen ajatus oli taittaa matka vuokra-autolla, mutta hintaa tälle olisi tullut melkoisesti, kun palautus olisi ollut eri kaupunkiin toiselle puolelle maata. Bussilla matkustaminen on varmasti kiinnostava kokemus sekin, joten päädyimme tähän.

Thessalonikiin suuntaamme sen vuoksi, että vierailemme muutaman päivän ajan ystäväpariskunnan mökillä siellä. Vuosi sitten olimme samoilla suunnilla, tuolloin vietettiin parin häitä. <3

Tämän kaiken jälkeen on jäljellä vielä yksi kohde, nimittäin vuorokausi Ateenassa, josta paluulentomme Suomeen starttaa reissun 16. päivänä. Eli aikamoinen etelänseikkailu odottaa! Kaikki tulevat kohteet ovat meille aiemmin tuntemattomia Thessalonikia lukuunottamatta, joten jos teillä on vinkkejä, niin laittakaahan tulemaan! Onko kukaan esimerkiksi käyttänyt pitkänmatkan bussia Kreikassa tai tehnyt lautta- tai laivamatkoja ko. huudeilla?

14 kommenttia

  1. Suomen kesä on kyllä ollut tähän asti ihan surkimus! Juuri ennen meidän Amsterdamin-reissua oli Oulussa oikein kiva useamman päivän (lähes) helle, joten odotin kotiinpaluuta jossain määrin innoissani. Nyt kolmen enemmän tai vähemmän sadepäivän jälkeen odotan lähinnä sitä syksyn Roomaa ;)

    Teille tulee kyllä varmasti tosi ihana reissu! Olen halunnut Napoliin jo pitkään, samoin Sorrento ja lähiseudut ovat olleet listalla. Oltaisiin lähdetty sinne nyt syksyllä, jos loma ei olisi ollut ongelma. Nyt pitää tyytyä pidennettyyn viikonloppuun Roomassa, hyvä sekin :)

    Oon muuten käväissyt päiväseltään sekä Antipaxoksella että Sarandessa. Tai siis Paxoksella olen käynyt, laiva meni Antipaxoksen edustalta. Kaunista seutua, ja tosi viehättävä se Paxoksen satamakaupunki (Gaios?)! Sarande oli ainakin silloin neljä vuotta sitten rauhallinen ja selvästi vasta kehittymässä turistikohteeksi. Tosin oltiin liikenteessä alkusesongista. Kaunista sielläkin oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi tää kommentti oli niin mahtava! Meillä nää samat kohteet on tapetilla, jos oot tykännyt Paxoksen ja Antipaxoksen seuduista, niin oon entistä varmempi, et myös me tykätään ;) Tuo Gaios on hyvä uus vinkki, pitääpäs tutkia sitä lisää. Sarandesta oon nyt kuullut kahdenlaista näkemystä, joten veikkaan, et jos aika ei riitä molempiin, nii panostetaan enemmän Kreikan puolen kohteisiin.

      Onneksi pääsette pidennetylle viikonlopulle Roomaan. Se varmasti tuntuu tosi hyvälle irtiotolle, lyhyessä ajassakin kyllä irtaantuu kummasti arjen kuvioista. Jäin myös miettimään, että tykättäisköhän me myös Amesterdamista, jos se kerta toimi niin hyvin teille... ;)

      Tullaan elokussa sinne pohjoisemmas mökkeilemään, niin toivotaan, että helteet alkavat sitten koko maassa! :) Jos päädytään Ouluun hengailemaan niin pitää laitella viestiä :)

      Poista
    2. Heidi / Auringon alla25. heinäkuuta 2017 klo 10.58

      Laita ihmeessä viestiä, jos täällä päin pyöritte :) Olis kiva nähdä pitkästä aikaa!

      Poista
    3. No niin olis!! Tosi kiva! =)

      Poista
  2. Ihanat suunnitelmat, ihan kateeksi käy! Niin monta unohtumatonta kohdetta pakattu samaan pakettiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sandra! <3 Itseäkin innostaa kyllä kovasti tulevan matkan kaikki kohteet =) Pitää sitten raportoida blogissa, että miten paikat kohtelivat meitä ;)

      Poista
  3. Ihana reissu on varmasti tulossa! Suosittelen samaa kuin Heidi: kannataa käydä Paxoksen Gaios-kylässä. Aivan ihana paikka :) Antipaxoksella en ole käynyt muuten kuin tehnyt uintipysähdyksen sen edustalla, ja se vesi tosiaankin on aivan upean väristä!

    Olen mennyt lautalla Igoumenitsa-Korfu-Igoumenitsa ja kaikki sujui ilman mitään ongelmia. Samoin olen kulkenut bussilla Ateenasta Artaan ja takaisin (matka-aika n. 6 h suuntaansa), ja bussit oli hyviä ja teki matkalla tauon siistillä huoltoasemalla. Ei siis mitään moitittavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Terhi, kun kerroit näitä sun kokemuksia, ne on kullanarvoista luettavaa =) Matkakuume sen kun nousi, kun tämän myötä reissusuunnitelmat bussi- ja lauttamatkoineen alkoivat tuntua toteuttamiskelpoiselle idealle =) Ja turkoosi meri on kyllä yks asia, joka todella tekee mut superonnelliseksi aina, joten ihana kuulla, että sitä on luvassa, jeee!

      Poista
  4. Kuulostaapa matkasuunnitelma kivalta. Olemme juuri itse Napolissa, jota ennen vietimme muutaman yön Sorrentossa ja Positanossa. Olimme varanneet Positanon majapaikan jo alkuvuodesta, ei ollut ollenkaan noin kallista. Reilusti alle 200 euron irtosi huone. Sorrento on varmasti hyvä tukikohta Amalfin rannikolle. Lauttayhteyksiä on moneen paikkaan. Jälkeenpäin ajatellen olisimme voineet itsekin kokeilla tätä ratkaisua. Ja Napolissa on ehdottomasti todella hyvää pizzaa. Toivottavasti Suomen kesä lämpenee ja hauskaa matkaa joka tapauksessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Aron ja kiitos viestistä. Mieletöntä saada terveisiä sieltä paikan päältä! Me oltiin majoituksen varaamisen kans tosiaan aivan kamalan myöhässä, mutta onneksi saatiin lopulta hyvältä vaikuttavat majapaikat, vaikka siinä oli vähän tekemistä etsiä ne. Olis varmasti etenkin näiden kohteiden osalta ollut varmaan tosi järkevää olla hyvissä ajoin liikkeellä, kuten tuo teidän Positanon esimerkki sen osoittaa.

      En kerrassaan malta odottaa tuota napolin pizzaa ja noh muutenkin kaikkea mitä Italialla ja Kreikalla on annettavanaan. Toivotaan, että sitä ennen vielä saapuu Suomeenkin kunnon kesäkelit. Helle tai ei, niin kesä on joka tapauksessa mun lempivuodenaika :)

      Mukavaa reissun jatkoa teille, jos matka vielä jatkuu. Ja hyvää kesää. Toivottavasti blogiin tulee juttua reissultanne jossain vaiheessa? :)

      Poista
    2. Kiitos, onneksi on vielä reilu viikko reissua jäljellä. Kaksi kohdetta, joista viimeisenä Rooma. Blogiin on kyllä juttua tulossa, aikataulusta en uskalla luvata mitään. Näkyy tuota kuvamateriaalia kertyneen taas sen verran, että hetki menee sitä peratessa. Kuten aina. :)

      Poista
    3. Tuo on kyllä niin tuttua, että kuvamateriaalia kertyy niin paljon, että menee hetki kuvien läpikäymiseen ja valitsemiseen. Pitää vain odottaa aina inspistä, silloin parhaat postaukset syntyy :) Teillä on ollut mukavasti aikaa reissulle, kuulostaa kyllä kivalle!

      Poista
  5. Harmi ettette ehdi olla Napolissa tuon pidempään, sillä se on itse asiassa vallan hurmaava kaupunki ja siellä(kin) on paljon nähtävää ja koettavaa (mm Sotterranea, Castel Sant'Elmo, Chiostro di Santa Chiaran kaakelit sekä etenkin niin vanhan kaupungin kuin Quartieri Spagnolinkin kujat tai erikoinen Campi Flegrei, ennen kuin se posahtaa) - monesti sitä turhaan dissataan. Nyt kun on lukenut Ferranten Napoli-saagaa, haluaa ehdottomasti taas palata sinne!
    Napolin ja Sorrenton välinen juna on jo elämys sinänsä, vähän riippuen viikonpäivästä - napolilaisnuoret lähtevät rannoille viikonloppuisin suurin äänekkäin joukoin mm Vico Equenseen. Romanipumput soittavat junassa kaikki tunnetuimmat napolilaisrenkutukset - ja siinä samalla saattavat kerätä omatoimistakin kolehtia ;) Junaan saa todella edullisen päivälipun, jos aikoo käydä yliarvostetussa Pompeijissa tai sitä huomattavasti mielenkiintoisemmassa Ercolanossa tiirailemassa.
    Sorrenton viehättävin paikka on Marina Grande, vähän piilossa ja huomattavasti rauhallisempi kuin uimalaiturit - ja ilmainen. Jos kaipaa jotain uniikimpaa Sorrentoon, kannattaa käydä uimassa Bagni della Regina Giovannassa - kaupungista seuraava niemenkärki luoteeseen, parempi ja ruuhkattomamapi kuin Caprin Grotta Azzurra, jossa voi olla valtavan pitkät venejonot pikaviuhahduksella! Kannattaa myös jatkaa rantapolkua aina Lido la Solaralle saakka, siellä on kiva rantabaari.
    Caprilla jättäisin tuon turreluolan suosiolla väliin, kurvaisisin bussilla hiuksianostattavan mutkatien Anacaprin sekä Villa San Michelen huikeisiin maisemiin sekä piipahtaisin vielä Monte Solarollakin. Marina Piccolossa on kivoja kuppiloita ja meno vähemmän vilkasta kuin laivasataman puolella. Giardini di Augustosta lähtee erikoinen Via Krupp sinne alas - jos kunto kestää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja iso kiitos tästä kattavasta kommentista, josta on paljon hyötyä! Laitan kaikki vinkit talteen, jotta voidaan reissun päällä kattoo, et mitkä kohteet osuis meidän reitille. Kirjat ja elokuvat toimivat monesti kyllä hyvänä inspiraationkohteena matkahaaveina. Tuo Napoli-saaga on itselle tuntematon, mutta pitääpä tsekata sekin. Toivottavasti pääset pian palaamaan Napolin maisemiin =) Reissaaminen on kyllä niin mahtavaa, elämän parasta aikaa useimmiten :)

      Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!