Beach house with the view


Sitä saa, mitä tilaa. Puhu haaveista ääneen ja ne käyvät toteen." 

Siltä vahvasti näyttää – nimittäin allekirjoitimme hetki sitten sitovan asunnon ostotarjouksen talosta, jonka seinässä lukee AURINKORANTA! Onko totta, että vuosien haaveet turkoosin meren äärellä asumisesta onkin mahdollista toteuttaa koti-Suomessa? Ainakin haaveet meren äärellä asumisesta siis, veden väristä en vielä tarkkaan tiedä. Olenhan käynyt Aurinkolahdessa vasta kolme kertaa ja tässä kuussa ensi kerran. Nyt on villiä! Asuntokuume, se on kuulkaas kavala veitikka.

Miten en ole sitä aiemmin ymmärtänyt, että Helsingissä on Aurinkolahden kaltainen asuinalue, jossa omalta terassilta voi katsella merelle? Saunasta voi kipaista pyyhe päällä uimaan ja SUP-lautaa ei tarvitse kuljetella pitkää matkaa päästäkseen tutkimaan Itämeren saaria. Todennäköisesti siitä ei olisi välttämättä aiemmin ollut hyötyä, vaikka alueen olisin tiedostanut paremmin. Se olisi ollut minulle auttamatta liian syrjässä. Mutta ei enää. Nyt Aurinkolahti tuntuu keskipisteeltä, jonne muuttamista en enää malttaisi odottaa hetkeäkään.Pahin jännitys laukesi eilen, kun myyjä hyväksyi tarjouksemme suullisesti. Tänään hetki sitten allekirjoitimme tarjouksen paperilla ja fiilis on siitä lähtien ollut lievästi sanottuna katossa. Asunnon myyjä kertoili meille kahvipöydässä juttuja uudesta asuinalueestamme. "Kun tänne kerran muuttaa, ei halua ikinä pois. Aurinkolahdessa muutetaan vain asunnosta toiseen saman kaupunginosan sisällä. Ette tule katumaan." 

Jää nähtäväksi miten me koemme tulevat kotihuudit. Vaihtelua nykyiseen ainakin on luvassa. Ratikat vaihtuvat metroon, Töölönlahti Vuosaarenselkään. Se mikä on varmaa on, että eräs ensiasunnonostaja menee tänä iltana nukkumaan melko leveä hymy huulillaan.

Kaikkien aikojen suppailukesä, tervetuloa!


16 kommenttia

 1. ohhoh! onneks olkoon! hyvän paikan ootte valinnu, luonto ja ranta niin lähellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kea! Niin vaikuttais, tervetuloa kylään =)

   Poista
 2. Mahtava juttu Ulla! Onnea! Aurinkolahti on kiva paikka. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon Sanna! Aurinkolahti vaikuttaa kyllä kieltämättä lupaavalle =)

   Poista
 3. Mahtavaa, onnea!! Kuulostaa niin teille tehdyltä paikalta. :) Vaikka tietty naapureita tulee ikävä! -Inka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitti, niin kuulostaa! Elementit pitäis olla kohdillaan. Onneksi jatketaan samassa kaupungissa asumista, joten no worries, naapuri =)

   Poista
 4. Ihanalta kuulostaa, paljon onnea! Ja tuttua kyllä tuo asuntokuume, se tulee aika yllättäen ja sitten parin viikon päästä huomaatkin pakkaavasi muuttolaatikoita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Näin se näyttää toimivan ton kuumeen kans! ;D Kiitos Heidi!

   Poista
 5. Oi ihanaa! Meillä on myös kova asunnon etsintä käynnissä ja Aurinkolahti on ollut yksi suosikeista Herttoniemenrannan lisäksi. Tuo näyttää kyllä erinomaiselta! Onnea uuteen kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin tulkaahan tekin Aurinkolahteen! =) Herttoniemenranta oli meilläkin vaihtoehto aluksi, mutta siellä on tosi hankala parkkitilanne. Taloyhtiöllä ei ollut antaa parkkipaikaa ja ostoaikeet kaatu siihen. Onneksi! Kiitos onnitteluista!

   Poista
 6. Mahtavaa :)! Onneksi olkoon teille molemmille :D! Tuo on varmasti upea asuinalue, joten toivottavasti olette tyytyväisiä valintaanne, kun pääsette astettumaan aloillenne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Jerry! Samaa toivotaan täällä. Pitää sitten kirjoitella kuulumisia, kun on hetki ehditty asettua uuteen paikkaan.

   Poista
 7. Tervetuloa naapuriksi! Juhannuksena tulee kaksi vuotta aurinkolahtelaisena ja todella vaikea uskoa, että oltais pois muuttamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei onpa kiva kuulla, että taas yksi tyytyväinen aurinkolahtelainen. Kiitos Leena!

   Poista
 8. Onnea uuteen kotiin! Aurinkolahti on kivaa aluetta, vaikka itse olenkin se poikkeus sääntöön, olen jo muuttanut sieltä pois. :) Asuntokuume on kovin tuttu tunne just nyt, uusi unelmakoti on jo melkein näpeissä. Parista pienestä käytännön jutusta on enää kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Aron! Kiva kuulla, että sieltäkin löytyy hyviä kokemuksia Aurinkolahdesta vaikka oletkin sieltä muualle jo muuttanut. Toivottavasti asuntokuumeeseen tulee toivottu ratkaisu pian – se on niin kuumottavaa kun unelma on melkein hyppysissä mutta ei ihan vielä. Meilläkin pitää muuttoa vielä muutama viikko jaksaa odottaa =)

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!