Iloista naamaa

Deja vu. Kävin tänään katsomassa 12 years a slave -leffan samassa salissa, jossa viimes näytettiin Puhdistus. Fiilis muistutti elävästi samaa olotilaa myös tämän elokuvan jälkeen, enkä voi sanoa edelleenkään arvostavani äärimmäistä väkivallalla ja pahuudella mässäilyä yhtään. Brangelina saa varmasti mainion mansion jonnekin leffasta saaduilla tuloilla ja usko ihmisen pahuuteen ei vähene maailmasta, mutta mitään todellista järkisyytä en näe sille, että aikaansa kannattaisi kuluttaa ko. pätkään, vaikka se hyvin tehty olikin.








Olin aika huonolla tuulella kotiin saavuttuani. Päätin vaihtaa tunnelmaa alkamalla katsella reilun viikon takaisia kuvia mun ja Sunday Blondie -blogin Hannan valokuvauskuljailusta, joka tapahtui erään työ/koulupäivän lounasbreikillä. 

Koulumaailma työpaikkana on aika makee, kun sitä katsoo oikeasta kulmasta. En silti panisi pahakseni, jos pääsisin vielä kokemaan myös saarielämää. Tiedättehän, että työpaikka esimerkiski sijaitsisi biitsillä ja aurinkoisina päivinä ei tarvitsisi pelätä, että viikonloppuna saattaa vielä sataa lunta 20 senttiä. 

Salavalokuvasin tänään junassa viereisen matkustajan laukkua, sillä se oli tehty hienosta vanhantyylisestä karttakankaasta. Ajattelin, että tyypin täytyy olla joku erikoisia maailmankolkkia nähnyt traveller. Tämä yhdistettynä eilen telkkarista näkyneeseen onnellisen ruskettuneeseen Jasper Pääkkösen naamaan suisti minut taas hirveään matkakaipuuseen. Muistutin itseäni viisivuotissuunnitelmasta ja päätin, että minun pitää alkaa treenata pääsykokeita varten myös matikkaa.  



Kuten tämä postaus osoittaa, olen päättänyt lopettaa häpeilyn siitä, että tykkään hassutella, höpöttää ja vapaudenkaipuuni on pysyvä olotila. News flash? 

Postaus on omistettu lapsuudenystävälleni Soikalle, joka eilen reklamoi, etten kirjoita tänne enää tarpeeksi usein. Tässäpä tulee tajunnanvirtaa ilman mitään varsinaista asiaa, suunnittelua tai järkeä!


Ps.  Oletteko nähneet Smoukahontasin videot? Niin huippuja! Niistä tuli hilpeä fiilis.

Kuvat: Hanna Kärppä (+ nimetön salavalokuvaaja)

13 kommenttia

  1. Hauska tajunnanvirtapostaus! Kivat noi ruutulattiat ja ihanan näköinen mekko sulla! Varmaan ihan supermukava päällä.

    Vitsit kun mä näin tuon karttalaukkukuvan IG:ssä niin hihkuin ääneen et ei vitsi, miten siisti kassi, pakko saada tollainen! :D Olisit nyt mennyt kysymään siltä kundiltä, että ootko sää travelleri vai mikä sää oot ;)

    Niin ja Smoukahontas rocks! Hitto mikä talentti.

    Kivaa viikonjatkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, Smoukahontasista vielä kuullaan, lisää. Ja niii oishan sitä voinu kysyä siitä laukusta, mutta siinä hetkessä tuli ujous :) Hih tuo oiski tulevaisuutta varten hyvä laini: "ootko sää travelleri vai mikä sää oot?" :D

      Kiitos Laura tosi hauskasta kommentista :)

      Poista
  2. Ultsi-mussukka, sää oot maailman ihanin takkutukka! <3 (mutta kampaa silti hiukset ennen pesua.. :D) Ja teidän koulun lattiat on mielettömän hienot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa tämä elämä, että vielä yli kolmikymppisenä voi saada tällaisia neuvoja ja ne tulee tarpeeseen xD

      "maailman ihanin takkutukka" on muuten maailman ihanin hellittelynimi varmasti! :D

      Poista
  3. Kiitos kirjoituksesta. Minä aloin kaipaamaan korkkareita, joita en ole voinut käyttää kohta 6 kk, ja taitaa kestää vielä saman verran ennen kuin saan laittaa ne jalkaani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taina itse kommentistasi! Hauska huomata, että olet messissä :) Mikäs sulle on tullut, ettet saa käyttää korkkareita? :/

      Poista
  4. Moikkis, ootko kokeillut Tangler teezer -harjaa? Tiedän ihmisiä, jotka vannovat sen nimeeen ja ovat saaneet hiukset kuntoon ja takuttomiksi sen avulla :)
    Aurinkoooooo!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en oo! Googletin sen ja luulen, että tuolla trendsetter-frendi Nirpalla on juuri sellainen! Pitääpä ens kerralla testata, kun ollaan samassa paikassa! Kiitos superpaljon vinkistä!

      Aurinko, ou jes! Istahdin kotimatkalla kalliolle nauttimaan arskasta ja olihan se parhautta!

      Poista
    2. Oho, tulipa ihan liikaa huutomerkkejä!

      Poista
  5. Nyt täytyy vihdoin uskaltautua kommentoimaan. Ulla, olet ihana.
    arki on aina arkee ja juhlat juhlaa, lomalle lähdetään kun on aikaa ja rahaa siitä arjesta pois pääsemiseen. Silti, teet uusia suunnitelmia elämällesi, joilla voit saavuttaa elämässä ne sinulle tärkeät ja mukavat asiat. Asiaa!!
    Nykyään on liikaa itseään toistavia muoti ja trendi -blogeja. Seuraan enimmäkseen matkailusta bloggaavia, mutta niistäkin useasti saa "pintaliitokuvan", ollaan hyvä palkkaisessa työssä ja lähdetään silloin kun on loma. Musta on mahtavaa, että tavoittelet unelmia ja uskon, että unelmilla on tarkoitus toteutua ja pääset opiskelemaan matkailua ja valoittamaan maailman kolkkia ihan työnkin puolesta. Tää nyt karkas ihan käsistä… Tarkoitus oli vissiin sanoa, että tätä blogia on mahtava lukea ja päivitä vaan useemmin ;)

    -- Ruusu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruusu, pelastit kyllä tällä kommentilla mun perjantain <3 Kiitos, että uskaltauduit kommentoimaan! Mää yritän päivitellä useammin, kunhan tietsikka saadaan korjatuksi. Se päätti hajota viikonloppuna :/

      Poista
  6. Sun työympäristö ei kyllä näytä yhtään hullummalta, eikä rouva itsekään! :)

    Mutta pakko kommentoida tuota elokuvaa, sillä katottiin se juuri. Trailerin perusteella se on juuri sellainen elokuva, mistä minä tykkään. Sun kommenttien jälkeen mietin että kannattaakohan sitä katsoa, mutta kun Karim oli sen hankkinut niin samapa se oli. Ja se oli just mun leffa. En tiiä mikä munssa on vikana, mutta arvostan suuresti elokuvia, jotka kertovat kamalia tarinoita ja saavat katsojat ahdistumaan, mutta ainoastaan silloin kun kyseessä on tarina, joka on oikeasti tapahtunut. Muuten tuskalla mälläily on oksettavaa, mutta silloin kun tositarina saa ihmiset ajattelemaan ja tuntemaan jotain, muokkaamaan ehkä ajatusmaailmaa parempaan suuntaan ja vahvistamaan omaa oikean ja väärän tunnetta, niin silloin ollaan oikeilla jäljillä. Ja en todellakaan sano että kaikkien pitäisi katsoa tuommoisia elokuvia. Karim ei esimerkiksi yleensä suostu näkemään tuommoisia, mutta tällä kertaa oli poikkeustapaus. Ens kerralla sitten sitä komediaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, että on paljo parempi tehdä tuollaisia leffoja, joissa kerrotaan historian kauhuista, kuin tehdä niitä huviksi. Mun mielestä se viesti ois mennyt kyllä vähemmälläkin perille ja ainakin elokuvateatteriolosuhteissa kauheudet oli niin lamauttavia, että kuten Kirsi sano se jätti melkein sen sanoman alleen. Mutta nämä on näitä asioita, joista ei kannata väitellä. Kaikkiin uppoaa eri asiat ja se on ihan fine :)

      Kiitos kommentista Inka!

      Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!