Ensimmäinen vitsi

Bloggaajan elämä on kyllä aika huvittavaa. Isosiskoni oli kysynyt eilen äidiltä, että onkohan se Ulla kunnossa, kun se ei ole kirjoittanut mitään blogiin pitkään aikaan. Tajusin, että on ehkä aika ihan soittaa siskolle - mutta ehkä aika myös kirjoittaa tätä blogia.Olen viime aikoina kyllä kirjoitellut blogia, sitä toista, josta olen aika innostunut. On todella hauskaa pitää blogia yhdessä kaverin kanssa ja intoilla rauhassa lempimatkakohteestaan asiaan vihkiytyneessä seurassa. Jotenkin arkiset aiheet ovat jääneet kakkokseksi bloggausaiheina, vaikka olen kyllä sitä mieltä, että blogeista on mukava lukea myös ihan arkisia kuulumisia ihmiselämästä.

Mitä tänne sitten kuuluu sillä arkirintamalla? No katsotaan.

Tänä aamuna juoksin tyypilliseen tapaan kiireessä bussiin. Mukanani ollut kahvipurkki oli kaatunut ja levinnyt paperisen eväskassini pohjalle. Järkyttyneenä katsoin bussin toiseksi viimeisestä penkistä, kun pieni kahvinoro valui pitkin bussin lattiaa alaspäin enkä voinut oikein tehdä asialle mitään. Istuin jäykkänä nolostuksesta koko matkan nojaamatta selkänojaan.

Viime viikolla ostin uutta shampoota ja hoitoainetta. Sinä samaisena päivänä, kun olin julistanut lopettavani rahankäytön ja ostanut kuitenkin mm. lennot Ouluun ja kosmettiikkaa pilaten budjetin totaalisesti. Tänään pesin toisen kerran tällä uudella kombolla hiukset ja totesin, että pieleen meni. Kun shampoota levittää hiuksiin, vaikutelma muistuttaa hiekkapaperia. Takkuongelma, johon olin lähtenyt etsimään ratkialua, ei ratkennut poispestävällä hoitoaineella, mutta sain tilalle sähköiset hiukset, jotka valuvat pitkin päätä ja tarttuvat poskiin. Huh, näitä pitkätukkaisen huolia.

Virtuaalielämän ikkunani MacBook Pro -läppäri ja Iphone aiheuttavat myös harmaita hiuksia. Läppäri on alkanut hurista ja kuumentua. Kaipaisi ilmeisesti huoltoa, mutta sehän maksaa ja miten ilman läppäriä muka pitäisi pärjätä huollon aika? Puhelin rintamalla kaikki toimii, mutta muisti on täynnä kiitos reilun 5 000 valokuvan. Olen joutunut käyttämään bloggausaikaa teknisten asioiden miettimiseen ja arkistointiin.

Arkistoinnista puheenollen. Avioliittotodistuksemme on mennyt hukkaan. Kävimme tänään pienen operaation muodossa kämppämme katosta lattiaan läpi, mutta dokumenttia ei vain löytynyt. Tarvisin sitä sitten kun haen opiskelemaan todistamaan muuttunutta sukunimeä. Kaikki muut todistukset kastetodistuksesta lähtien kummitodistuksiin olivat kyllä tallessa, mutta en edes muista että olisimme ikinä saaneet ko dokumenttia. Kai sellainen kirkkohäissä kuitenkin annetaan?Töissä on edelleen mielenkiintoista. Saamme joka päivä paperipostia eri puolilta maailmaa ja olen alkanut kerätä hienoja kirjekuoria ilmoitustaululleni. Azerbaidžan, Nigeria, Japani, Ghana - niin mahtavaa! Hakemusten takaa löytyy aina mielenkiintoista elämää: kotikoulua käyviä amerikkalaisia, vuotta 2067 eläviä nepalilaisia, kekseliäitä afrikkalaisia ja vaikka mitä mistä en tiennyt aiemmin mitään.

Hakijoiden elämäntarinat välähtävät toimistomme arjessa hetkisen vähintään paperien muodossa - usein myös kasvotusten, puhelimessa tai sähköpostilla - piristäen kulttuurieroista innostuvaa mieltäni. Pidempään kaikkea kuullut ja nähnyt kollegani lähetti tänään hauskan jutun sähköpostiini ja minä jaan se nyt teille. Blogihistoriani ensimmäinen vitsi tulee tässä:

Sähköpostia arabiopiskelijalta hänen isälleen:

Rakas Isä, Helsinki on ihana kaupunki, ihmiset ovat ystävällisiä ja minä viihdyn täällä todella hyvin. Toki häpeän hiukan sitä, että ajan yliopistolle joka aamu aidolla Kulta-Ferrari 559GTB:lläni, kun kaikki professorini ja monet luokkatovereistani kulkevat junalla.
Terveisin poikasi Nasser

Rakas Poikani, 20 miljoonaa USAn dollaria on nyt laitettu tilillesi. Ole ystävällinen äläkä nolaa perhettämme enää enempää. Mene ja osta myös sinä itsellesi juna.
Terveisin Isäsi

Ensi viikonloppuna toteutan lupaukseni ja lähden aistimaan turkoosia tunnelmaa ehdotuksestanne Flamingoon! Palataan silloin viimeistään asiaan! Oletteko vielä messissä näissä arkisissa menoissakin?

16 kommenttia

 1. Messissä! Pian nähhään ja puhutaan lisää... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee, ihanaa! Treeni-ilta huomenna, pitää laittaa kalenteriin ettei taas unohdu ja käy nolosti! :D

   Poista
 2. Messissä! Mukava lueskella välillä ihan arkisiakin juttuja.
  Tosi kivat nuo kirjekuoret seinällä, ja kuulostaa todella mielenkiintoiselta tuo ihmisten elämäntarinoihin tutustuminen hakuprosessin kautta.
  Meilläkin on muuten avioliittotodistus hukassa, olisin tarvinnut sitä Paypal tilini sukunimen muuttamiseksi. Muistan tavaroita laatikoihin pakatessani keränneeni sellaiseen pahvikansioon ns. tärkeät paperit. Ollaan nyt jo pari kertaa Suomessa käydessämme käyty tavaroita läpi, mutta tuota mystistä kansiota ei löydy mistään. No, Paypal ongelma ratkesi avaamalla uusi tili uudella nimellä. Ja eiköhän uuden avioliittotodistuksenkin saa, kunhan maksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirje, niin kiva että ootte messissä edelleen tauosta huolimatta <3 Näyttää siltä, että kirkkohäistä ei ole edes annettu vihkitodistusta, joten ehkäpä se on siksi kaikilla hukassa? :D Tämä selitys ainakin itselleni sopi.

   Sain tänään taas pari tosi hienoa kirjekuorta, toisen Kabo Verdestä ja toisen Pakistanista =)

   Poista
 3. Täälä ollaan aamukahvin kans lukemassa sun ihania arkisia juttuja <3 Ja toisaalta miks arkinen on aina muka huono asia, eihän sen pitäis olla niin vaan arkisten asioiden pitäis olla just niitä kivoja asioita kun elämä kuitenki koostuu suurimmaksi osaksi niistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää oot aina niin viisas. Miksi arki on tosiaan leimattu tarkoittamaan jotain negatiivista, se on aivan pöhköä. Koska arkeahan tämä elämä on enimmäkseen, niinkuin sanoit! Laitetaan arki uuteen uskoon =)

   Poista
 4. Jee nää arkikuulumiset on ihania, kiva kuulla miten sulla menee! :) Ja haha, ihan huippu tuo vitsi. Tulin myös siihen tulokseen että sun työpaikka on ihan mahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Inka :) Mää oon samaa mieltä, että kiva duunipaikka mulla on kyllä. Ja eikoo ihan paras vitsi! Määki oon nauranut tolle monet naurut!

   Poista
 5. Ulla, sä luit mun ajatukset, taas... oon ihan samassa tilassa...en tosin saa postitse yhtä hauskoja kirjeitä (eikä avioliittotodistus ole hukassa, kun ei sellaista ole thsihhh) :) mutta iphone on täynnä, blogi päivitykset hmppph... mutta hei, sun kannettavassa saattaa tuuletin olla tukossa. Tunnustatko käyttäneesi sitä sohvalla tai viltin päällä josta se saisi nukkaa tuulettimeen? Toivottavasti ei siis ole ainakaan mitään vakavampaa. Pirteää päivää soulmate<3 ja pian nähdään, woooop!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sielunsisko ihana kommentti! Ja kyyyyllä on tainnut eräänkin kerran tullut käytettyä läppäriä sohvalla ja myös viltin päällä.. Soitin tänään huoltoon ja ne antaa diagnoosin ilmaiseksi. Pitänee käydä siellä ton "lapsen" kans pian :)

   Jee huomenna nähdään!!

   Poista
 6. Tää postaus piristi mun kipeetä päivää todenteolla ja tuo vitsi ahahah vähän hyvä:DDDDDD!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooksää kipeenä, voi mussukka :( Mutta kiva jos tää piristi ja oon samaa mieltä että tuo vitsi on niin hauska! =) Toivottavasti ei oo mitään vakavaa vaan oot pian iskussa taas! Ollaanpa yhteyksissä taas joku päivä! =)

   Poista
 7. Kivaaaaa...olit postaillut! Sun hyväntuulisia juttuja lukee niin mielellään - tosin nautin myös siitä toisesta blogista ja jenkkipostauksista yleensäkin... Hiuksista puheenollen, olen monesti miettinyt, kun olen katsellut kuviasi, että sulle käy otsatukka ihan hirmu hyvin! Oletko ajatellut leikata otsista itsellesi uudelleen...?
  Kivaa viikkoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Kivaa myös että olit kommentoinut =) Hmm tän kommentin jälkeen peilailin vessassa tota otsatukkaa, mutta on vielä niin tuoreessa muistissa tuo pitkä kasvatusoperaatio, että ehkä ei vielä uskalla taas saksia sitä. Vaikka mistä sitä tietää, että milloin inspiraatio iskee heh. Kiitos hauskasta kommentista. Musta tuntuu että mun vanhat kuvat on ihan kauheita, mutta hyvä jos en sitte näytä ihan dorkalta!

   Poista
 8. Apua, sitten on kyllä meidänkin todistus hukassa! Arkista Ullan menoa on ihana seurailla, joten täällä ollaan ja pysytään 😄 -Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee huippua!!! Kuule näyttää siltä, että kirkkohäistä ei anneta vihkitodistusta ollenkaan, joten ei kannata huolestua ja kääntää kämppää ylösalaisin kuten me tehtiin :))

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!