Villin lännen Tombstone


Kah, netti alkoikin toimia. Vaihdoimme huonetta täällä Flagstaffin majapaikassamme, sillä kämpässä oli ällön voimakas homeen haju. Tämä kahden tähden majatalo noudatteli siis perusmotellin lainalaisuuksia. Eli oli joko tosi mainio tai sitten haiseva ja hidas-nettinen. Meille sattui tällä kertaa jälkimmäinen vaihtoehto, mutta onneksi saatiin vaihtaa toiseen huoneeseen.

Mutta palataanpa vielä ajassa taaksepäin eiliseen. Vai pitäisikö sanoa 1880-luvulle, nimittäin vietimme aamupäivän maailman parhaiten säilyneessä villin lännen kylä Tombstonessa Meksikon rajan lähettyvillä. Intiaaninainen tarjoili meille aamiaista saluunassa ja pistoolit kiiltelivät kadulla kulkevien kyläläisten vyötäisillä.

Tombstone ei ole teemapuisto, kuten voisi miljööstä luulla, vaan kyseessä on oikea kaupunki kaupunginjohtajineen, kirjastoineen, salunoineen kaikkineen. Aamiaispaikka oli yksi kaupungin vanhimmista alkuperäisistä rakennuksista, joten murkinoinnissa oli sinä aamuna erityistä tunnelmaa!


Käytiin trolley-ajelulla, jossa näimme kaupungin historialliset lokaatiot ja kuulimme pyssytappeluista, joista kaupunki muistetaan. Valitettavasti en ole katsonut länkkäreitä, joten O.K Corralin gunfightit eivät paljoa kelloja soittaneet meikäläiselle, vaikka se on kuulemma tärkein vetonaula kaupunkiin tulemiseksi...

Kierroksen päätteeksi kävimme katsomassa esityksen, jossa cowboyt heiluivat pyssyjen kanssa. Se oli suoraan sanottuna aika tylsä, kaupunki itsessään oli parasta antia. Ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde.
5 kommenttia

 1. Ihan huikean näköistä, ja aivan mahtavaa että löysitte tuommosen vähän autenttisemman mestan joka ei ollut teemapuisto! :) Jee! Ja toivotaan että motellikarma pysyy hyvänä ja me saadaan nauttia näistä reissukuumetta nostattavista postauksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä suhtautua epäilevästä niin voi yllättyä positiivisesti kun joku toimiikin :))

   Poista
 2. Mulla on sellanen tunne et mä oon ollu tuolla joskus kuustoistavuotiaana... hienolta näyttää! Ja mukana reissun hengessä edelleen täällä Suomihelteissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa, että pysytte messissä <3 Sää oot kyllä käynyt jo pitkään täällä eri puolilla pyörimässä!

   Poista
 3. Wyatt Earp ja Dic Holiday vastaan Clantonin klaani. Legendaarinen kaksintaistelu Ok corralissa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!