Ihme nimeltä Antelope Canyon

Hellurei ja terveisiä Kaliforniasta! Ajoimme tänään 950 kilometriä ja matkalle mahtui osavaltion rajan ylityksiä yhteensä kuusi kappaletta. Tämä johtui vuorisesta maastosta, jonka takia alkumatkalla reitti kulki vuoroin Arizonan ja vuoroin Utahin puolella. En ole ehtinyt katsoa uutisia, että onko kaikkien aikojen lämpöennätys paukkunut tänään, mutta auton mittarin ennätyslukemat Nevadan aavikolla olivat 123F eli 50,5 astetta! Sitä kuumuutta ei voi uskoa, auton ikkunat olivat ihan tuliset ja tuuletus sai olla koko ajan täysillä. Nyt kuitenkin lekottelemme viileässä Newport beachin kaupungissa. Ennen kuin mennään sen enempää tähän ihanalta vaikuttavaan Kaliforniaan, on syytä vielä palata ajassa taaksepäin Antelope Canyoneille, eikö totta.Varasimme retken kanjoneille netistä yhdeltä useista matkanjärjestäjistä kotoa Suomesta käsin. Kanjonille ei omin päin pääsekään vaan kaikki kierrokset ovat Navajo-intiaanien järjestämiä, sillä kanjonit sijaitsevat heidän maillaan. Meidän isäntänä toimi päällikkö Tsosie, joka esitti meille kaupungissa sijaitsevan retkitoimiston parkkipaikalla intiaanitanssin kierroksen aluksi :DTanssin jälkeen meidät lastattiin hassuihin avoautoihin ja kärrättiin ensin maantietä ja sitten kuivunutta joenuomaa pitkin Antelope kanjonille. Joenuoman hiekka oli asettunut aaltomaisesti maahan  ja kyyti autossa oli todella pomppuista. Mutta tämä pomppuilu ei saanut pahaa oloa aikaiseksi vaan oli tosi hauskaa. Naiskuskimme kaahasi oikein kunnolla ja me kiljahdeltiin ja naurettiin hiekan ratistessa hampaissa ja hien valuessa silmiä kirvelemään. Olimme varanneet tavallisen kierroksen parhaaseen aikaan eli klo 10.30. Auringon asento teki ajasta parhaan, sillä käsittääkseni vain tähän aikaan pystyi näkemään auringon säteet kanjonin pohjalla. Tavallisen kierroksen lisäksi olisi ollut mahdollista ottaa puolet kalliimpi ja pidempi valokuvaus-tour, mutta kohtuu hyvin normikierroksellakin ehti kuvata. Kierros maksoi noin 45 dollaria per henki.Kaikilla autokunnilla oli kanjonin sisällä oma opas, joka kertoi muodostumista. Ylemmässä kuvassa näkyy sydän ja tässä ylhäällä oikealla Abraham Lincolnin profiili. Huomaatteko, parta, jykevä leuka, nenä ja silmät? Minä ainakin näen pressan :) Alhaalla vasemmalla on taas kohta, josta kuvan ottamalla sai tallennettua neljä eri väriä. 

Auringon säteitä kuvattiin kaikkein innokkaimmin. Ja jotta saatiin vahva efekti aikaiseksi, säteeseen heitettiin hiekkaa. Niinpä oppaat kauhoivatkin jatkuvasti jossakin hiekkaa työkseen :DTässä ylhäällä näkyy säde ilman hiekkaa. Hyvältähän se näytti noinkin. Kanjon oli muuten miellyttävän viileä ulkoilmaan verrattuna. Ja kapea! Kanjonin sääntö oli, että pitää pysyä oikealla, jotta pois tulevat pääsevät kulkemaan "vastaantulevaa kaistaa" vasemmalla. Tätä sääntöä oli tosi vaikea muistaa noudattaa, sillä kanjonin jännittävyydet saivat hurmaantumaan etenkin kameran kanssa parasta kuvauskohtaa etsiessä. Porukkaa oli vuoren sisällä todella paljon yhtä aikaa ja siellä oli melko ahdasta. Alla oleva kuva kertoo miltä sisällä todella näytti :)Arizona osottautui todella monipuoliseksi ja mielenkiintoiseksi osavaltioksi. Vaikka skippasimme lopulta Grand Canyonit, ehdimme nähdä todella paljon. Seuraavaksi on aika ottaa kaikki irti eteläisestä Kaliforniasta. En malta odottaa!


13 kommenttia

 1. näen Aben! näyttää kyllä niin hienolta tuo... ihan pakko päästä joskus. ja Newport Beach on myös ihana, mun yks italialainen kaveri asuu siellä vaimoineen, täytynee itekin pistäytyä elokuussa! ja ne mun Losivinkit taitaa tulla pian käyttöön. :) täällä odotan aamuja joka päivä kun ne tietää päivityksiä teidän reissulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun LA-vinkit tulee käyttöön, mutta sitä ennen käydään vielä San Diegossa ja Vegasissa oleskelemassa :) Ihanaa kuulla, että joku odottaa postauksia <3 aaaw!

   Poista
 2. Kyllä näyttää upealta!!! Jalustin ei selvästi mennyt turhakkeiden joukkoon tuolla reissulla. :)

  Olitte ilmeisesti siellä upper canyonissa? Me ollaan suunniteltu vierailua sinne alempaan, kun luin jostain että siellä on ehkä vähemmän porukkaa. Harmittaa vähän kun ei päästä tuohon parhaaseen aurinko-aikaan millään käymään siellä, mutta eiköhän ne näkymät oo aika upeita iltapäivälläkin. :) Ja aivan ykköskuva tuo sun ja Maken yhteiskuva, niin hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalusta on kyllä jo haukkunut hintansa, vaikkakin kanjonissa se oli aika hankalaa. Suurimman osan otin ihan käsivaralta, vaikka kaikki kehottivat käyttämään jalustaa siellä.

   Oltiin joo upper canyonissa. Ja siellä sivulla sanottiin, että kanjonien värit ovat huonoimmankin valon aikaan spektacular, joten ei huolta! :)

   Poista
 3. Uskomattoman kauniita paikkoja löytyy maailmasta. Ja tuollaiselle reissulle ei todellakaan kannata ottaa aivan tavallista taskupokkaria. Vaikka eihän koskaan sitä upeaa maisemaa pysty kuitenkaan vangitsemaan kameraan samanlaisena kuin sen näkee paikanpäällä. Intiaanipäällikkö näyttää olevan show-miehiä, ei tyydy pelkästään polttelemaan pitkää rauhanpiippua. Jäädänpäs odottelemaan lisää upeita kuvia ja päivityksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, niin paljon on kaikkia paikkoja kyllä jotka saavat mykistymään kauneudellaan! Totta on myös, että kamera ei ikinä kerro lähelleenkään sitä, mitä silmä näkee. Varsinkin kun jotain mahtipontista vuorta yrittää kuvata, niin eihän siitä mitään tule :)

   Heh joo intiaani oli oppinut amerikkalaisen yleisön lämmittelyn :D

   Poista
 4. Hei reissaaja,
  aivan ihania kuvia! Ja tosiaan ihan uusi kohde lisättäväksi Amerikan matkoille. Nautinnollista Calia (oon kade) :) Ihanaa seurata teidän reissua, eli postauksia odotellessa :)

  t. Sanna http://siveltimella.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me voidaan koostaa sellanen lista yhdessä, johon merkataan missä kaikkialla pitää käydä ja sit vaan aletaan toteuttaa sitä listaa eikö :)

   Poista
 5. Vau!! Hitsi kun meidän marraskuinen pyrähdys Californiaan tuskin antaa aikataulun osalta periksi käydä kurkkaamassa näitä tai Grand Canyonia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. No seuraavalla kerralla sitten :) Ja oon tullut siihen tulokseen, että kaikki kohteet täällä on niin ihania ollut kyllä, että vaikea laittaa paremmuusjärjestykseen, joten takuulla teidän reissusta tulee ihan täydellinen ilman kanjoneitakin :)

   Poista
 6. Yritin jo eilen tähän kommentoida, mutta jostain syystä iPhone ja Blogger eivät kyenneet yhteistyöhön kommentoinnin osalta, grrrr.... Täällä siis myös odotellaan päivittäistä postausta kuin kuuta nousevaa ja voit uskoa, että ennen kaikkea juurikin tätä! Horseshoe Bend ja Antelope Canyon olivat syyt meille lentää Arizonaan ja Phoenixiin. Sitten joskus :) Ihanaa olla virtuaalisesti repussa mukana. Turvallista matkan jatkoa. Täällä kaivettiin juuri rinkat kaapista, jei! -Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Milla! Kiva kuulla, että ootte virtuaalisesti messissä! Innolla odotan myös postauksia teidän tulevalta reissulta. Nauttikaa lomasta!!!

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!