Reissusuunnitelmat kartalla

Mää haluan isoja juttuja. Toistaiseksi olen onnistunut toteuttamaan unelmista suurimpia ikään kuin nukkekotikoossa. Halusin kokea New Yorkissa asumisen ja elämisen arkea. Niinpä säästin ja suunnittelin opinnot kaupunkiin siten, että vietin siellä kevään 2011, pidempään ei ollut varaa. (Kokemus oli kuitenkin niin suuri, että jälkeenpäin monet ovat muistelleet, että olisin ollut Nycissä vähintään kaksi vuotta, heh.) Tänä vuonna halusin maailmanympärimatkalle, mutta sain kasaan ensimmäisen osan suunnitelmasta: kuukauden Jenkeissä (jos Jumala suo, lennot ainakin on ostettu).

Kokemus on osoittanut, että kannattaa haaveilla mahdollisimman isosti, niin sitten kun joutuu downgrademaan suunnitelmia, niin vielä jää käteen tosi hyviä juttuja. Ja nukkekotikoossa haaveiden toteuttaminen on mukavaa. Näin ei tule kohdatuksi sitä arjen nurjaa puolta vaan kaikki on vain söpöä ja ihanaa. Miinuspuolena tuppaa vaan olemaan se, että hinku vain kasvaa kasvamistaan, kun ei sitä arjen ankeutta ole.Kun nyyhkytin Maken yt-neuvottelujen takia pieleen menneitä haaveita maailmanympärimatkasta, tuli idea, että jos kuitenkin mentäisiin vähän pidemmäksi aikaa reissuun kesälomalla, sillä se nyt joka tapauksessa koittaa meille kummallekin. Jäi toki vähemmän aikaa säästää, mutta toisaalta rahanmenoakin on vähemmän lyhyemmällä reissulla. Oltiin kätevästi juuri saatu myytyä Oulun kämpän irtaimisto, joten hyvä pesämunakin oli jo olemassa. 

Mulle tulee päähän vähän väliä mielikuvia ja niihin on tähän asti kannattanut luottaa. Nyt jostain nousi pinnalle El Paso. Olen pitkään halunnut kokea Texasin ja tacopakettien ansiosta El Paso vaikutti sopivan eksoottiselta kohteelta, joten niinpä ostimme lennot sinne, koska edukkaasti sellaiset löydettiin. (Paluumatka starttaa kuukautta myöhemmin San Franciscosta). Lentomatkojen inhimillisyyden vuoksi päätettiin yöpyä sekä mennessä että palatessa Chicagossa. 


Meillä on tuttuja San Diegossa, joten ajelemme sinne ja matkalla ihaillaan saguaro-kaktukset Phoenixissä. San Francisco pitää nähdä, sillä se oli mun paidan todo-listassa. Haluan myös käydä pyöräilemässä Venicen kanaaleilla, koska ne näytti kivalta Valentine's day -leffassa. Myös O.C:ssa pitää ehtiä olla nyt pidempään, jotta voi käydä pyöräilemässä rantabulevardilla. Inkan blogin kuvia katsellessa on tullut myös ajatus, että ehkä voitais poiketa myös Grand Canyoneille ja Las Vegasiinkin, sillä ollaan nähty ne aiemmin vain aika pikaisesti ja toden sanoakseni näyttää siltä, että El Pasossa ja ympäristössä ei juurikaan ole mitään kummoista, nyt kun olen ehtinyt asiaa tutkia. 

Mutta tässäpä oikeastaan kaikki mitä on tiedossa/suunnitteilla. Yt-neuvottelut ja määräaikaiset työsopparit näyttävät opettavan elämään hetkessä ja täysillä! Alle kaksi kuukautta lähtöön ja ei ole mitään majoituksia varattuna. Ei niitä paljoa taideta etukäteen varaillakaan, niin pystyy menemään sinne, minne tuuli kuljettaa. Autosta pyysin tänään tarjouksen ja näyttää siltä, että saadaan alle citymaasturi. Hyvä peli pitää olla alla, ettei jää isoilla moottoriteillä jalkoihin.

Reissun jälkeen singahdamme sitten loppukesäksi mökkeilemään pohjoiseen, jolloin kelit täälläkin ovat toivottavasti lämpimät. On ollut hauskaa, kun uteluja on tullut niin paljon :) Ei tässä tarkoituksella ole oltu salamyhkäisiä, mutta oikeasti vielä on näin vähän kerrottavaa, kuten huomaatte. Jos tulee kysymyksiä mieleen, niin vastailen oikeen mielelläni!

8 kommenttia

 1. Ihan mahtava tuo ensimmäinen karttakuva :D Teidän reissusuunnitelmat näyttävät kovastikin samoilta, kuin mitä me ollaan jenkkilän roadtripille suunniteltu. Hauskaa siis päästä seurailemaan teidän reissua ja poimia parhaat vinkit päältä. -Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onko teillä jo reissun ajankohta tiedossa? On kyllä kiva, kun tuntee reissubloggaajia niin voi jakaa vinkkejä ja inspiroitua ristiin :)

   Olispa jo juhannus! Toisaalta tää suunnittelu ja etukäteisfiilistelykin on kyllä kivaa.

   Poista
 2. Ahhahahahahha mikä kartta, aivan mahtava! Vähän lähti aamu hyvin käyntiin kun heti ensimmäisenä levähti tuo verkkokalvolle. :D Suunnitelmat kuulostaa ihanilta, erityisesti peukkua tuolla Las Vegasille. Ja ootan tosi mielenkiinnolla, millaisia seikkailuja teillä on edessä ja miten käytätte aikanne, kun kuukauden mittaiselle ajalle on (mun kokemuksiin verraten) noin lyhyt matka!

  Että reissupostauksia odotellessa, täältä tulee taatusti kommentteja! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hyvä että kelpas mun karttaviritelmä :D Me tehtiin eilen tarkempaa suunnitelmaa ja uusia kohteita ja ideoita tuli tohon reissulle roppakaupalla lisää. Ystäväni Kirsi kun on niin konkari reissaaja kans, et ollaan saatu häneltä monta kullanarvoista kohdetta, jotka kandee käydä tsekkaamassa. Pitääpä jakaa suunnitelmaa tarkemmin, niin voit kattoa, et joko te ootte huomioineet ne kaikki kohteet.

   Ihanaa, että on ainaki muutama innokas reissupostauksista tykkäävä lukija =)

   Poista
 3. Nää karttajutut miellyttää... täytyis itekin tehä jonkinlainen karttapostaus joskus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kartat on kyllä kivoja! Jään odottelemaan sun versioita! :)

   Poista
 4. Wau wau wau! Näyttää mahtavalle lomasuunnitelmalle. Dream big, todellakin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Vähän odotan innolla jo, että teidän reissu alkaa ja tulee matkapostauksia jee!

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!