Aamu USA:n suurlähetystön Innovation Centerissä

Aamuni alkoi mielenkiintoisissa merkeissä. Kävin palaverissa USA:n suurlähetystön uudessa Innovation Centerissä, jossa ideoimme toimintaa Nuorten aikuisten Amerikka-verkosto NAMElle (josta kirjoitin aiemmin tässä postauksessa). Aloitimme tekemällä tutustumiskierroksen rakennuksessa, joka on ehkä koko maailman ympäristöystävällisin suurlähetystö.Paremman kokonaiskuvan saamiseksi nappasin tähän piirroskuvan lähetystöalueesta AmChamin sivuilta. Innovation Center sijaitsee Kaivopuistossa ja rakennuksesta avautuvat mellevät maisemat: toisesta päädystä voi katsoa Kaivariin kun taas toisen päädyn näkymät avautuvat merelle Suomenlinnan suuntaan. Suunnittelussa oli otettu hyvin huomioon hulppea sijainti ja isolta parvekkeelta pystyi melkein syleilemään Suomenlahtea. Sää olisi voinut kyllä antaa parempaa...Vasen kuva AmChamin sivuilta. Oikea kuva näyttää siltä, että olisin jotenkin photoshopattu tuohon miljööseen, mutta ei, ihan aito on. (Jos se olisi photaroitu taustalla paistaisi aurinko palmun oksan huojuessa tuulessa ja näyttäisin  luontevalta ja ruskettuneelta...)

Kaikista eniten taisin innostua yllättäen keittiöstä, jonne ideoimme "kokkikoulua". Näyttää siltä, että pääsemme vielä opettelemaan kuppikakkujen tai pumpkin pien valmistamista diplomaattiopissa. En malta odottaa! Melkein voin jo nähdä sen silmissäni...

Kuva
Amerikassa on kaikki mahdollista, kuten sanonta kuuluu. Niin Innovation Centerissäkin. Valaisuratkaisut näyttivät ulkoavaruudesta tulleilta. Rakennuksen led- ja oled-valot reagoivat luonnonvaloon ja sammuvat automaattisesti kun ikkunasta tulee tarpeeksi päivänvaloa, ne myös kuluttavat 80-90 % vähemmän kuin perinteiset sähkövalot.Aamunaloitukseni oli kyllä erityisen mukava tänään. Töihin matkatessa mietiskelin, että olen valinnut harrastukseni oikein :) Kiitos Heidille kuvista, esittelystä ja kaikesta! <3 Odotan innolla, mitä kivaa jälleen yhdessä keksimmekään.

Jos suunnitelmamme saivat sinussakin innostusta aikaiseksi, kannattaa seurailla ilmoittelua tulevista jutuista NAMEn Facebook-sivuilta.

4 kommenttia

 1. Eikä miten siistiä, mää niin haluan messiin sinne kokkikouluun! PLah, täsähän alkaa jo tehä mieli muuttaa sinne. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ens viikolla voin lisää voidella sua Helsingin herkuilla ;) Hih, kiva ja tervetuloa!

   Poista
 2. Kuulostaa todella mielenkiintoiselta projektilta! Blogissani on muuten sinulle tunnustus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Hanna! Tartun tähän heti kun ehdin (:

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!