Voihan kansallisylpeyttä! Lumikuningatar!

Blogissa on ollut vähän hiljaista, kun kirjoittajalla on ollut vähän hiljaista sairastelun takia. Viikkoon on silti mahtunut yksi huikea kohokohta, nimittäin Lumikuningatar-baletti. On kiittäminen äitiäni, että hän oli kaukaa viisas tällaisen megatuotannon tulemiseen ja huomattiin hankkia liput ajoissa. Minulla on vain yksi aikaisempi kokemus baletista ja sekin oli vain osittainen, sillä muistimme aloitusajan väärin ja myöhästyimme xD Väitänpä kuitenkin, että esitys oli ihan omaa luokkaansa muihin baletteihin verrattuna. 


Erityisen baletista teki se, että se oli kunnianosoitus Suomelle ja Helsingille. Kerrankin KERRANKIN tunsin suurta kansallisylpeyttä tätä esitystä katsellessani ja huomasin ajatettelevani, että juuri tällä tavalla Suomea pitäisi markkinoida ulkomaalaisille. 

Helsingin kauppatori on tapahtumien keskiössä ja välillä Lumikuningatar viiletti siellä bling blingillä tuunatulla segwayllään pitkin upeita lavasteita, jossa satumaisen ihanasti puetut esiintyjät tanssivat kauniin musiikin tahdissa. Baletissa yhdistyy H.C. Anderssenin satumaisema, modernit erikoistehosteet (joita ei säästelty ja se on aina plussaa!), elokuvamaisen mahtipontinen ja tarttuva musiikki, kuvankauniit tanssijattaret. On huumoria, on mystiikkaa, on jännitystä ja on estetiikkaa, niin ettei silmiä malta räpsäyttää. 

Lumikuningattaren koti on Suomen Lapissa, jossa seidat ja maahiset mellastavat. Suomalainen kansanperinne on tuotu esityksessä esille niin tyylillä, että minä jopa tunsin siitä oikein valtavaa ylpeyttä! Esitykseen mahtuu myös maailmanympärimatka, joten välillä lavan täyttävät latinot, kasakat ja hunnutetut napatanssijattaret. Istuin koko esityksen ihan penkin reunalla ja ahmin joka sekunnin herkkua sisuksiini. 

On sanottava, ettei edes Broadwayllä tehdä näyttävämpää taidetta ja viihdettä, kuin Lumikuningattaressa. Näytökset ovatkin menneet kuin kuumille kiville ja kuusi lisäesitystä on tulossa. Jos et kuitenkaan tänä vuonna pääse tätä balettia katsomaan, niin laitahan tulevia vuosia ajatellen korvan taakse. Tästä povataan hittiä vuosiksi ja minusta saa helposti kaverin mukaan :) Voisinpa nähdä tämän uutena jouluperinteenäni. Kiitos äidille, Sirkalle ja Hillalle ihanasta elämyksestä!


Virallinen arvio:  5 ämpärillistä bling blingiä ja aistien tykitystä * * * * *


Alin kuva: Google

4 kommenttia

 1. Vauu kuulostaa ihanalta ♥ Määki haluan kattomaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Heidi mää ajattelinkin et sää tykkäisit tästä. Ja puhuttiin muuten just tuolla äitin kans, et etenkin sinne Leijona Kuninkaaseen sun ois niin päästävä! :)

   Poista
 2. Kopioitu Oopperan nettisivuilta:

  "Tämän kauden kaikki Lumikuningatar-esitykset mukaan lukien lisäesitykset ovat loppuunvarattuja.

  Lumikuningatar palaa ohjelmistoon taas ensi jouluna. Suuren kysynnän vuoksi ensi kauden kaikki 18 esitystä laitetaan poikkeuksellisesti myyntiin jo nyt. Lipunmyynti käynnistyy tiistaina 18.12. klo 9 Oopperan lipunmyynnissä ja Lippupisteessä."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomatonta, että nyt jo pitäis ostaa ens vuoden jouluksi liput! Mutta kiitos infosta, tosi hyvä kyllä tietää.

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!