Matkailun viisivuotissuunnitelma osa 2

Olen koko viikonlopun pohtinut aiemmin aloittamaani matkailun viisivuotissuunnitelmaa. Onhan melko merkittävästä asiasta kyse, joten asia piti pohtia huolella! Pitkän pähkäilyn tuloksena olen päässyt seuraavaan suunnitelmaan: Lataan jokaiselle seuraavalle vuodelle tavoitteksi yhden pitkän reissun kauemmas. Tavoitteitahan ei saa missään nimessä asettaa liian alas. Joten tästä lähtee:

Vuosi 2013: Japani ja Etelä-Korea 

Olisi vihdoin aika päästä käymään taas hyvän ystävämme luona Tokiossa. Hän oli edellisen reissumme aikaan asunut maassa vasta vähän aikaa ja nyt vuosia on kulunut jo muistaakseni viisi, joten hänellä olisi tarjota todella pätevää paikallisopastusta. Myös koreansiskoni Angela asuu nykyisin Japanissa, tosin Kiotossa, joten reissu pitäisi suunnitella siten, että häntäkin tapaisi samalla. Juuri Angelaan ja muihin etelä-korealaisiin tutustuminen on saanut minut haluamaan päästä vierailemaan myös Soulissa. Olisi upeaa yhdistää nämä kaksi kohdetta samalle reissulle ja nähdä kaikkia tuttuja pitkästä aikaa.


Vuosi 2014: Malediivit

Malediivit ovat putkahtaneet tietoisuuteeni vasta vähän aikaa sitten. Aikaisemmin olisin ehkä laittanut tähän Mauritiuksen, mutta jostain syystä sitäkin enemmän minua on alkanut kiehtomaan ajatus tästä maailman matalimmasta valtiosta. Luin, että ilmaston lämpenemisen aiheuttama merenpinnan nousu on vakava uhka Malediivien olemassaololle ja maan presidentti on ilmoittanut, että maan turismituloista aletaan säästää varoja uuden kotimaan ostoa varten. Hurjalta kuulostaa! Näin ollen Malediiveille on mentävä nyt, kun se on vielä olemassa siellä missä se on!

Malediivit näyttää olevan muutaman suomalaisen matkanjärjestäjän valikoimissa, josta on toisaalta se haitta, että reissussa voi törmätä törttöileviin maamiehiin, mutta toisaalta se voisi taas tarkoittaa suht realismin puitteissa olevia lentohintoja. Tätä kohdetta aion alkaa tutkia lisää jo suht piakkoin. Näin talvella tuntuu, että viime vuosina on tullut panostettua liian vähän rantalomiin. Katsotaan Miamin jälkeen, että miten kiire on päästä säästämään seuraavaa aurinkokylpyä, kun sen makuun taas pääsee.Vuosi 2015: USA road trip

Minut tuntien Amerikkaan on päästävä säännöllisesti. Jos vuosi 2014 keskittyy rantalomailuun, niin seuraavana vuonna olisi hienoa päräyttää seuraava roadtrip. Inkan innoittamana lisään vähän kunnianhimoa ja pituutta reitille. Jos lähes koko mantereen läpi kulkeva reitti on mahdollista heille, miksei myös meille? Tällä kertaa lentäisimme Chicagoon ja tsekkaisimme tämän "Illinoisin New Yorkin" kärkeen. Sitten auto alle ja nokka kohti etelävaltioita. Täytyyhän Tuulen viemää -superfanin päästä kokemaan etelävaltojen omaperäinen tunnelma! Matkalla poikettaisiin Nashvillen kuuluisaan kantrimusiikkikaupunkiin, kun niillä kulmilla liikuttaisiin.

Seuraava etappi olisi sitten Texas, jossa meillä olisikin suurlähetystötuttuja kenen ranchillä voisimme ehkä yöpyä. Suuruuden hullusta ja kuumasta Texasista matka jatkuisi Meksikon rajaa pitkin Phoenixiin, jonka huudeilla kävisimme ihastelemassa saguaro-kaktuksia. Sitten biitsireittiä pitkin (toisin kuin tuossa kartassa näkyy) San Diegosta Losin kautta aina San Fancicsoon tajunnan räjäyttävän ihania rantamaisemia katsellen. Näen reissun jo sieluni silmin, tämä pitää ehdottomasti toteuttaa. Kuka haluaa lähteä messiin!?


Vuosi 2016: Bora Bora / Tahiti 

Vuodelle 2016 pitää olla jotain speciaaliakin speciaalimpaa, kun vietetään Maken pyöreitä vuosia. Siihen tarkoitukseen voisin kuvitella helppoakin helpommin Ranskan polynesiassa sijaitsevan Bora Boran vitivalkoisine hiekkarantoineen ja turkooseine vesineen. Aaaah! Näihin rantalomiin pitäisi todella rueta panostamaan, sillä ne ovat kyllä hengen pelastus.

Tahitille lentää kahdeksan tuntia Los Angelesista ja saman verran Sydneystä. Tokiosta matka kestää 11 tuntia ja Chilestä 10 tuntia. Saaret ovat siis keskellä valtamerta. Middle of nowhere. Saaria on noin 120 ja Bora Bora on, Tahitin lisäksi, niistä kuuluisimpia. Kun meren keskellä siis oltaisiin, näkisin meidän viettävän Maken nelikymppisiä juuri tuollaisessa bungalowissa meren päällä, josta voisi vain avata luukun ja pulahtaa uimaan! Fantastista. En ole ikinä vielä päässyt kokemaan bungalowia, joten se siis ehdottomasti todolle. Tämä kyllä taitaa sijaintinsa takia olla sellainen kohde, joka A) saattaa jäädä toteutumatta tai B) vaatii samantien maailmanympärysmatkan. Koska nyt ei lähdetä pessimismin linjalle, niin täytyy pohtia tuota vaihtoehto B:tä tarkemmin, onhan kyse juhlavuodesta...Vuosi 2017: Etelä-Afrikka

Afrikka on aina kuulunut kohteisiin, joissa minun on päästävä käymään ennen kuolemaa. Tein lukiossa tutkielmakurssin Etelä-Afrikasta ja siitä lähtien minua on kiehtonut kyseinen valtio sen luonnon, sijainnin, kulttuurin ja historian takia. Minulla on hassu ajatus, että superkäärmekammoiselle Etelä-Afrikka on parempi vaihtoehto kuin joku toinen vähemmän urbaani maa. Kenian safarin voisin listata 20-vuotissuunitelmalle, sillä en ole varma pääsenkö tästä fobiasta vielä seuraavan viiden vuoden aikana... :/

Kapkaupunki, Hyväntoivonniemi, Pöytävuori, hain hammasrivistöä muistuttavat Swartberg-vuoristot ja rantamaisemat Garden Routen varrella on vain joskus päästävä näkemään. Silmissä siintää jo kurkistus maan vedenalaiseen maailmaankin: "Maailman perintökohteisiin lukeutuvan St Lucia meripuistossa trooppisten kalaparvien lisäksi ohitsesi saattaa uida jättiläismäinen valashai, delfiini tai kilpikonna." Sinne!


Aika hyvältä alkaa näyttää tämä tuleva viisvuotiskausi! :) Nämä olisivat siis seuraavien vuosien pääkohteet, mutta mielelläni lisäisin nöyrästi tähän vielä seuraavat kohteet ja perustelut:

- New York vaikka kerran vuodessa (ei kai sitä lasketa kaukokohteeksi, jos kotonaan pitää päästä käymään)
- Arabiemiraatit (minulla on jostain syystä ikävä sinne)
- Kreikka (tykkään kreikkalaisesta ruuasta ja se on terveellistä auringon alla nautittuna oletan)
- Lontoo (musikaaleja lähietäisyydellä)
- Muut maat (tarve/perustelut määritellään tapauskohtaisesti).

Oikeudet muutoksiin pidätetään. Vaihto-oikeus, ei mielellään palautusoikeutta. 

Ja eikun säästämään!


Kuvat: Google

6 kommenttia

 1. Kuulostaa ihanalta, allekirjoitan heti kaikki nuo kohteet, aivan mahtavan tuntusia paikkoja! Erityisesti tsemppaan tuota toista jenkkiroadtripiä, ei kuulosta pahalta ajolta ja ah, texas!! Harmittaa vähän ku ei käyä siellä ens kesänä mutta varmana vielä joskus.

  Ellei mulla olis suunnitelmat jo tehtynä vuoteen 2016, voisin tehä iteki uudelleen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mun pitää varmaan kaivaa sun roadtrip-postaukset vielä esiin ja käydä lukemassa erityisesti noista paikoista, joissa en oo vielä ite käynyt. Niitä taitaakin kattoa sitten eri silmällä jos tai kun on sinnepäin suunnittelmassa mennä. Tosin nää matkailupostaukset on aina hyvä kattoa tarkalla silmällä kun ei kannata mitään mahdollisuutta inspiroitumiseen jättää välistä :)

   Kävin kattoonki sen sun suunnitelman uudelleen ja mun mielestä sieltä puuttu vielä reissu vuodelta 2015 vai muistanko oikein? Sitä äkkiä plänäilemään ;D

   Poista
 2. Oih!

  Taisin muuten nähdä armasta miestäsi tänään Elektroniikkatien ruokalassa. Piti vähän aikaa kelata, että kuka tuo on ja miksi se näyttää tutulta, ennen ku tajusin että täältä tuttu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, sanopa muuta :)

   Hihii aika hauska kyllä et Make on tullut tutuksi tämän blogin kautta :DD Kyllä se tosiaan tänään oli Oulussa ja niillä huudeilla varmasti liikku, joten oikein olet varmasti tunnistanut :) En tiennytkään et sää sielläpäin nyt oleskelet. Onko teidän työpaikka siis Teknologiakylässä?

   Poista
  2. Blogijulkkis-Make! :D Siellä oon ollut syyskuun alusta töissä, tien toisella puolen :) Hirveesti miehiä ainakin! :D

   Poista
  3. Makea huvittaa ajatus, että se on blogi-julkkis :DD No kyllä muakin, hih hauska juttu.

   Hauska juttu kyllä myös tuo sun työ ja tosiaan ei pitäis olla ainakaan miehistä pulaa siellä ympäristössä :)

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!