Ulla Alakangas

Tervetuloa blogiini! Jos on tahto, niin on keino on mottoni ja toimii elämän ohjenuorana. Vuosia sitten tein päätöksen lähteä tavoittelemaan lähes mahdottomaltakin tuntuvia unelmia rohkeasti. Päätin löytää jokaisesta elämänvaiheesta niiden positiiviset puolet ja mahdollisuudet. Moni haave on jo toteutunut ja niistä voi lukea tämän blogin sivuilta.

Tässä blogissa haaveillaan isosti, tehdään töitä unelmien eteen sisukkaasti ja nautitaan matkasta.

Sydäntäni lähellä on uuden oppiminen, maailmalla seikkailu, tarinankerronta ja luova itseilmaisu, yhteisöjen rakentaminen sekä modernin työelämän edistäminen ja monipaikkainen asuminen.

Kiva, että olet mukana!Yhteystiedot: ulla.alakangas@gmail.com
Some: Instagram  |  Facebook  |  Linkedin  |  Twitter  |  Pinterest  |  NAME  


MERKITTÄVIÄ VUOSIA JA TAPAHTUMIA 

 – JOTKA TEKIVÄT MINUSTA MINUT


1982    Löysin tieni tähän maailmaan

2002    Sanoin tahdon elämäni miehelle

2004    Pääsin opiskelemaan mediatuottamista Oulun seudun ammattikorkeakouluun

2006    Ideoimamme humoristinen Youth Against Sudoku (YAS) -kansanliike ja sen rahoittama opintomatka New Yorkiin toteutui. YAS puhututti eri puolilla maailmaa ja Suomessa siitä kirjoitettiin mm. Ilta-Sanomissa ja Helsingin Sanomissa. Image rankkasi YAS:n vuoden tärkeimmäksi kansanliikkeeksi. Toimin kampanjan tiedottajana. New Yorkin matkan myötä innostuin Amerikasta ja aloin kehittää ystävyysseuratoimintaa Oulussa.

Aloitin Oulun Suomi-Amerikka Yhdistyksen aktiivijäsenenä v. 2007, kun toiminta oli lakkauttamisuhan alla. Otin uudistusprojektin vetääkseni. Budjetti oli pieni, mutta kekseliäisyyden ja yhteistyön avulla saa paljon aikaan. Jäsenmäärä lähti kasvuun ja vuoden päästä yhdistykeen kuului jo 290 jäsentä. Kuvassa yhdessä USA:n suurlähetystön kanssa toteutettu Scratch Ambassadors Tour.

2007    Sain töitä Neo Arena -hankkeesta. Toteutimme hankkeen aikana mm. maailman ensimmäisen mobiilipäätelaitteisiin tuotetun talkshow-formaatin, jossa vieraili Vappu Pimiä ja muita julkisuuden henkilöitä. Oma vastuualueeni tässä kahden miljoonan euron hankkeessa oli hankkeen ulkoinen ja sisäinen viestintä.

2008    Valmistuin medianomiksi. Teimme valmistumisen kunniaksi ensimmäisen USA-roadtripin kaveriporukan kesken ja perustimme sitä varten matkablogin. Bloggaaminen tuli ja jäi elämääni. 

2009    Noin 2000 ihmistä kävi katsomassa toteuttamamme Galant Illusium –  Suuren maailman taikaspektaakkelin Oulussa. Toimin tuotannossa markkinointipäällikkönä, mainosvideon tuottajana ja markkinatutkimuksen toteuttajana. 


2011    Muutin ensin Oulusta New Yorkiin Kaplan International Collegeen opiskelemaan englantia ja sen jälkeen Helsinkiin. Työrintamalla vetämäni 300 000 euron Lokkaali-hanke huipentui loppuunmyytyyn LoCaali 2.0 – kaikkien aikojen mediaseminaarin, joka keräsi yhteen media-alan ammattilaiset ja sai valtakunnallista näkyvyyttä tiedotusvälineissä. Kokonaisuuteen kuului myös Suomen johtavien asiantuntijoiden tuottama artikkelikokoelma. LoCaali 2.0 on ideoimani konsepti, jonka suunnittelu ja toteutus oli vastuullani. Toimin yhtenä seminaarin alustajista ja kirjan kirjoittajista/toimittajista.

2013
    Suoritin muotitoimittajakurssin Helsinki Design Schoolissa. Työrintamalla parin vuoden eduskunta-avustajana olon jälkeen vaihdoin Haaga-Heliaan hankkimaan työkokemusta englanniksi työskentelystä.

Tänä vuonna myös NAME-Amerikka-verkosto sekä 50 State Puzzle -matkablogi saivat alkunsa. Perustimme Kirsi Rutosen kanssa verkoston ja blogin USA-matkailusta kiinnostuneiden, samanhenkisten ihmisten yhteen saattamiseksi. Nyt mukana on jo yli 400 Amerikan ystävää. 

Muotialan seuraaminen kiinnostaa minua. Käyn silloin tällöin pukemassa malleja muotinäytöksissä. 

2014    Aloitin matkailun liikkeenjohdon opinnot Haaga-Heliassa ja julkaisin muutaman muotitoimittajakurssikaverin kanssa omaa Boulevard-H muotilehteä verkossa.

2015    Siirryin täysipäiväiseksi opiskelijaksi. Suoritin kaksi työharjoittelua Suomi-Florida-Bahama-akselilla ja osallistuin maailman suurimpaan matkabloggaajakonferenssi TBEXiin Fort Lauderdalessa. Matkustin Kaliforniassa NAME-verkostosta saamien uusien ystävieni kanssa. 

2016    Opintojen ohessa tein sisältömarkkinointia, SEOa ja sisällöntuotantoa KILROYlle viiden kuukauden ajan. Palasin kirjoittamaan Stilettikorkokanta-blogia. Päätin opiskella viimeisen vuoden täysillä hankkien mahdollisimman paljon kansainvälistä kokemusta. Lentolippuja kirjoitettiin seuraaviin kohteisiin: Dubai, New York, Las Vegas, Oulu, Thessaloniki, Santorini, New York (uudestaan), Honolulu, Kahului (Maui) ja Helsinki. 


Viime vuosina on toteutunut monta unelmaa. Syksyllä 2016 pääsin backstage assistentiksi New Yorkin Fashion Weekin ohjelmaan kuuluvaan Nolcha Show'hun pukemaan malleja. 

Sain myös kunnian toimia Pohjois- Euroopan johtavassa sisältö- ja vaikuttajamarkinnoinnin tapahtuma PING Helsingissä content guruna vuosina 2016, 2017 ja 2018. 

2018    Perustin oman uLaLa Media -yrityksen ja aloin toimia päätoimisena sisällöntuottaja-yrittäjänä.

KUVIA VANHOISTA PROJEKTEISTA

Youth Against Sudoku -projektin päätteeksi paljastettiin kampanjan tekemisen salat viihteellisen Late Night with Youth Against Sudoku -talkshow’n muodossa. Show mukaili nimensä mukaisesti Conan O’Brienin show’ta. Se kuvattiin monikamerantuotantona ja sitä oli mahdollista seurata suorana Neo Arenan netti- ja mobiili-tv:stä. Toimin ohjelman tuottajana ja yhtenä esiintyjistä ja käsikirjoittajista.


Youth Against Sudoku medioissa. Tempauksen ansaintalogiikka perustui t-paitojen myyntiin. Kysyntä kasvoi lopulta niin suureksi, että tuotanto piti ulkoistaa paitapainolle.


Ensiaskelet mobiilissa internetissä otin vuonna 2007 Neo Arena -hankkeessa. 

Muotikuvaukset Tapanilassa. 

Ei kommentteja

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!