Matkasuunnitelmat – viikko lähtöön


Viikko sitten seuraavan Amerikan matkani suunnitelmat olivat vielä melkoisen levällään. Nyt viikkoa myöhemmin palapeli on alkanut rakentumaan mukavasti. Mainitsemani Pennsylvanian vierailu ei valitettavasti mahtunut agendalle, mutta sen sijaan Coloradossa asuvan kaverini tulo Floridaan varmistui. Globe Called Home -blogin Jennin ihana päätös muutti suunnitelmiani siten, että pelkän Miami Beachilla hengailun sijaan pääsen jälleen roadtrippailemaan eteläiseen Floridaan – ja mikäs sen parempaa! New Yorkin suunnitelmat ovat niin ikään alkaneet selkiytymään...

... eli miltäs se reissusuunnitelma nyt viikko ennen lähtöä näyttääkään?


Miami Beach
Lennän sunnuntaina Floridaan (jos vain Suomen passi vielä silloin kelpaa uutta politiikka kiivaalla tahdilla vääntävälle hallinnolle). Olen varannut hotellin Miami Beachiltä, jossa tapaan Cali-siskoni Sannan miehineen. On muuten jo toinen kerta, kun olemme Sannan kanssa yhtä aikaa Miamiassa (joten mitenhän tuo Cali-sisko-nimitys siis... pitäisiköhän sitä kohta laajentaa...)

Matkan ensimmäiseen osuuteen ei ole muuta agendaa kuin D-vitamiinitasojen kuntoon laittaminen. Let it shine!  


Brickell / Miami
Keskiviikkona siirryn varsinaiseen Miamin kaupunkiin (tiesitkö, että Miami Beach on virallisesti oma kaupunkinsa?). Downtownissa on illalla Travel Massive -tapahtuma, johon meillä on tarkoitus Jennin kanssa osallistua. Samalla majoitumme yhden yön Brickellissä pilvenpiirtäjien keskellä.

Tämän osuuden nimi on uusia verkostoja ja pilvenpiirtäjäterapiaa. 


Key West
Say rooooadtrip! Torstaina otamme Jennin kanssa auton alle ja lähdemme baanalle. Yksi maailman kauneimmista autoreiteistä (lentoreiteistä myös) on kymmenien siltojen läpi kulkeva tie Yhdysvaltain eteläisimpään kärkeen, Key Westiin. Olen käynyt useita kertoja täällä 150 kilometrin päässä Kuubasta sijaitsevassa paratiisissa, mutta se ei vähennä yhtään innostustani päästä jälleen kokemaan boheemi pikkukaupunki. Päin vastoin. Viime kerralla lensimme Key Westiin Sanna ja Jennin kanssa pienlentokoneen kyydissä.

Olen kirjoittanut juttuja Key Westistä edelliseen blogiini. Niitä voi tsekata halutessaan täältä.


Fort Lauderdale
Floridan seikkailuni päättyy Miamin pohjoispuolella sijaitsevaan Fort Lauderdaleen, jossa vietän kaksi yötä ennen lentoa New Yorkiin. Olen onnellinen, että tämäkin rantakaupunki päätyi matkaohjelmaan, sillä olen viettänyt kaupungissa monia hetkiä, jotka ovat jääneet mieliin lämpiminä muistoina siitä, kun elämä on antanut parastaan. Suppailu manaattien kanssa Fort Lauderdalen kanavissa esimerkiksi on niitä asioita, joita en unohda koskaan. Helsinki ja FLL ovat ihan parhaita suppailu-kaupunkeja!


Manhattan / New York  
Ostin eilen lennon Floridasta New Yorkiin. Ilokseni pääsen vihdoin lentämään Virginillä, jolla en ole aiemmin vielä lentänyt. Tämä 3,5 tuntia kestävä lento maksoi 76 euroa, ei paha. Yövymme Hannan kanssa New Yorkissa yhden yön budjetilla Pod 39 -hotellin kerrossängyissä ja suuntaamme ystävänpäivänä Hamptonsiin Jennan luokse.


Montauk, New York
Matka Manhattanilta Long Islandilla sijaitsevaan Montaukiin kestää Jitney-bussilla ruuhkista riippuen 3-4 tuntia. Olen käynyt kaksi kertaa Hamptonsissa kesäaikaan, joten nyt on mielenkiintoista päästä näkemään newyorkereiden kesänviettohuudit talviasussaan. Montaukissa meillä on aikaa hoidella opiskelu- ja blogiasioita ja pitää vaikka tyttöjen strategiapäivää, jos sille päälle satutaan. Viinitila on muuten auki talvellakin, joten veikkaampa, että Wölffer tulee myös kuulumaan ohjelmaamme.


Manhattan
Reissu päättyy New Yorkiin. Näyttää sille, että muotiviikkojen ohjelma jää nyt välistä minulta, koska jäin pidemmäksi aikaa Floridaan ja suuntaamme jo ystävänpäiväksi Hamptonsiin. Se ei kuitenkaan haittaa ollenkaan, sillä olen todella innoissani kaikista suunnitelmista, jotka olemme saaneet tehtyä. Olen niin kiitollinen, että pääsen tapaamaan hyviä ystäviäni parhaissa mahdollisissa ympyröissä. Pitkä viikonloppu Manhattanilla kruunaa taatusti tämän matkan.

17 päivän Amerikan seikkailun jälkeen alkaa opiskelun täyteinen loppurutistus viimeisten kurssien parissa. Tarkoituksenani on valmistua puoli vuotta etuajassa kesäkuussa, joten töitä tulee riittämään vielä ennen kuin matkailun liikkeenjohdon restonomin todistus on kourassa. Olen superkiitollinen, että olen päässyt kuluneiden opiskeluvuosien aikana kerryttämään teorian lisäksi käytännön kokemusta matkailu(ala)sta niin hyvin. Oli ihan paras päätös hakea kouluun! 

10 kommenttia

 1. Mahtireissu tulossa! Saat varmasti valtavan määrän energiaa ja inspiraatiota tuolta matkalta :). Varsinkin tuo aurinko kelpaisi nyt ;). On upeaa, kun teillä on noin hyvä kaveriporukka, joka tykkää matkata (tai asua) Jenkkeihin ihan jatkuvasti. Tuntuu hassulta ajatukselta, että tapaa suomalaisia kavereitaan USA:ssa :P. Hyvää matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jerry! =) Uskon itsekin, että reissu on varmasti tosi voimaannuttava monessa mielessä. Toki vähän mietityttää tuo poliittinen tilanne, toivottavasti maa on pääpiirteittäin ennallaan. Joo tuo kaveriporukan muotoutuminen on kyllä uskomaton rikkaus! Tässä postauksessa ei tullut edes mainittua kaikkia, ketä tulen todennäköisesti reissulla tapaamaan :-) Yleensä olen tyypillinen suomalainen, joka ei suorastaan halua reissulla hengata muiden suomalaisten kanssa. :P Mutta Jenkit on poikkeus, koska se on tuntunut jo niin pitkään toiselta kodilta. Mikä olis koti ilman ihmisiä! =)

   Poista
  2. Se on kyllä vähän epäilyttävää nyt, mutta toivotaan, että se ei vaikuta reissuun millään tavalla :/.

   Ja kun ne ihmiset on samanhenkisiä niin mikäs siinä :)!

   Poista
  3. Kiitos Jerry! <3 Näin toivotaan ja uskotaan. Ja jep tuo on kyllä mahtavaa, että blogi- ja Amerikka-harrastusten kautta on löytynyt niin paljon samanhenkistä jengiä ympärille. Mieletön rikkaus! =)

   Poista
 2. Kivaa reissua, tsemppiä loppurutistukseen!

  VastaaPoista
 3. Ihanan kuuloinen reissusuunnitelma! Omasta Kalifornian reissusta ei ole kuin muutama kuukausi, mutta olisin ihan valmis kiipeämään samaan koneeseen viikon päästä :) Oikein ihanaa ja turvallista matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, ymmärrän oikein hyvin! Omastakin edellisestä reissusta ei niin hirveän kauaa ole. Se on paha kun tuo hinku ei yhtään vähene, vaikka kuin reissais, päin vastoin! Kiitos kivasta kommentista! Nähdään lennolla siis ;)

   Poista
 4. Tää kuulostaa ihan liian hyvältä <3 En jaksa odottaa että pääsen sun kanssa tänä vuonna jenkkilään jossain välissä bebe <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama! Tää pitää kokea myös yhdessä!! Can't wait xoxo <3

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!