Jännittäviä matkasuunnitelmia New Yorkiin ja Miamiin – kaksi viikkoa lähtöön


Nyt kun Matkamessuista on päästy, on ehkä aika ryhtyä suunnittelemaan tulevaa matkaa. Lähtöön ei ole enää paljoa aikaa ja suunnitelmat ovat levällään kuin messuesitteet tuossa pöydällä. On mahtava huomata, mitä traveller-verkostoja minulle on vuosien varrella syntynyt! Kiitos niiden, tulevaisuuden näkymät ovat parhaillaan mitä kutkuttavimmat epäselvyyksistään huolimatta – tai ehkä juuri niiden vuoksi. Moni asia on auki, mutta se alkaa olla varmaa, että parin viikon kuluttua starttaa vanha kunnon Amerikan seikkailu!

MITÄ TIEDETÄÄN?

Nyt tasan kaksi viikkoa ennen matkaa ollaan tilanteessa, jossa minulla on

 • Menolippu Helsingistä Fort Lauderdaleen
 • Paluulippu New Yorkista Helsinkiin
 • Viisi hotelliyötä varattuna Miami Beachiltä
 • Pääsylippu Travel Massive -tapahtumaan (Miami downtownissa)
 • Sovittuja tapaamisia Miamissa
 • Ihanaa matkaseuraa myös New Yorkissa
 • Kutsu erääseen NYFW17:n tapahtumaan sähköpostissa (New Yorkin muotiviikko on 9.-16.2.)

Edellisessä Miamin Travel Massivessa Daniellen ja Sannan kanssa


MITÄ EI TIEDETÄ?

 • Missä vietän 11 yötä, joille ei ole varauksia (vaihtoehtoja onneksi on)
 • Millä ja milloin matkustan Floridasta New Yorkiin
 • Saanko Floridaan lisää matkaseuraa Coloradosta ja Los Angelesista (eräät traveller-kaverini pohtivat asiaa parhaillaan)
 • Ehdinkö ja pystynkö vastaamaan Adventure Editorial -blogia pitävän Daniellen kyläilykutsuun Pennsylvaniaan (minä pohdin tätä)
 • Vietämmekö minun ja Hannan ensimmäistä amerikkalaista ystävänpäivää Manhattanilla vai Hamptonsissa

Tilanne on mielestäni siis vähintään kutkuttavan mielenkiintoinen! Varsinainen palapeli täynnä värikkäitä palasia.

Minusta tällaisia tilannekatsaus-postauksia on kiva tehdä siitä syystä, että kun aloitin Amerikassa reissaamisen, en tuntenut ketään muita, joilla on tapana matkustaa ison veden tuolle puolen. Tänään Matkamessuilla juttelin nuorempien reissaajien kanssa, jotka olivat samassa tilanteessa, kun minäkin aikoinani. Oli ihana rohkaista näitä kaltaisiani levottomia sieluja etsimään rohkeasti verkostoja, joista reissuseuraa löytää. Se todella on tänä päivänä mahdollista. Ja kullanarvoista!

Johtaako askeleet helmikuussa jälleen tähän Sohossa sijaitsevaan toimistoon...? Jännää!


NEW YORKIN MUOTIVIIKOSTA JA THINK BIG -AJATTELUSTA 

New Yorkin muotiviikko oli ensimmäinen osanen, josta matkani idea alkoi muotoutua. Kun huomasin, että kevään muotiviikot sijoittuvat ajankohtaan, jolloin mikään ei pidättele minua Suomessa ja lennot olivat halpoja, alkoi ideoita surraamaan Jennan luo New Yorkiin palaamisesta. Viime syksynä olimme ystäväni kanssa pukemassa malleja Nolcha show'ssa ja ihailimme muotiluomuksia kaduilla ja näytöksissä. 

Osallistuimme lisäksi newyorkilaisen stylisti-bloggaaja Treyonna De’Shan järjestämään Portreys NY Fashion Week streaming eventiin. Kyseessä oli ohjelmallinen tilaisuus toimittajille, bloggaajille ja fashionistoille, jossa katseltiin näytöksiä yhdessä ja verkostoiduttiin. Tästä en olekaan ehtinyt vielä kirjoittaa, mutta tuli nyt mieleen, kun kutsu kilahti postilaatikkoon De’Shan seuraavaan tilaisuuteen helmikuulle. 


Kuten viime postauksessa mainitsin, blogijutut ovat olleet kovasti läsnä elämässäni viime aikoina. Treyonna De’Shan tilaisuuteen osallistuminen oli mielenkiintoista siitäkin syystä, että siellä näki miten isoksi blogi-touhu voi mennä, jos sitä tekee New Yorkin ja suuren maailman tyyliin. Tällä bloggaajalla oli valtavan iso toimistotila Sohon ykkösshoppailukadulla käytössään henkilökuntansa kanssa ja Portreys NY Fashion Week streaming event löytyy New Yorkin muotiviikkojen virallisesta ohjelmasta. Melko erilaista bloggaajan elämää!


Kyllä päivittyisi tämänkin blogi muuten ahkerammin, jos olisi tällainen toimisto käytössä henkilökuntineen...

Olin tällä viikolla taikuri Joni Pakasen strategia-workshopissa, jossa ideoimme monialaisen tiimin kanssa lahjakkaan ammattilaistaikurin uran seuraavia steppejä. Maailman kutistuminen ja maarajojen merkityksen väheneminen nousi keskusteluissa esille jatkuvasti. Treyonna De’Shan tuli mieleeni onnistuneesta esimerkistä, siitä kun on osattu ajatella isosti. Sehän tuolla Atlantin takana onkin huomattavasti luontevampaa kuin meillä Suomessa. Tästä on hyvä käydä ottamassa oppia aika ajoin mestareiden luona. Hyvin "opintomatkallinen" reissu on siis taatusti jälleen tulossa. 

5 kommenttia

 1. Oon kyllä tiennyt että bloggaaminen jenkeissä osaa olla paikoin isommissa fääreissä, mut eipä oo tullu mieleen että voisi olla ihan oma toimisto henkilökuntineen/työntekijöineen (?) Ehkä joku pieni toimisto kuvausvälineineen ja ehkä joku aitalauttaja tai vastaava assistentti, mutta että ihan noin isossa mittakaavassa. Hui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! "Kaikki on suurta Amerikassa" -sanonta pitää kyllä hämmentävän kirjaimellisesti paikkansa monesti =)

   Poista
 2. Ääh! Mä pohdin! Raastavaa kun niin HALUAISIN sun kanssa sinne, mutta en nyt ole ihan vakuuttunut, onko se järkevää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää oon aiheuttanut sulle kunnon dilemman tässä tällä ideallani, hihii! Saapa nähdä mihin tää jännitysnäytelmä vielä päättyy ;)

   Poista
 3. Millanen budjetti sulla oli reissussa kokonaisuudessaan?

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!