La La Land -leffan ihastuttavat näyttämöt – koe nämä Los Angelesissa


Oletko jo nähnyt ennätyksiä rikkovan Hollywood-musikaali La La Landin? Kävimme katsomassa pätkän Cali-siskojeni kanssa jokin aika sitten, ja salista poistui ulos kolme ripsarin sotkemaa naamaa. Mikä ihmeellinen leffa! Kahden tunnin ajan ei ollut elokuvateatteria, pakkasta, ei harmautta – oli vain Los Angeles, jolle me kaikki kolme olemme menettäneet sydämemme. Sen maagisen hetken elämä kulki eteenpäin timanttien avenueta tanssahdellen.

Enkelten kaupunki näyttelee suurta roolia elokuvassa. Enpä ihmettelisi, jos Los Angelesin suosio matkakohteena kasvaa lisää pelkästään tämän elokuvan takia. (Nythän Amerikan lennot ovat myös halvempia kuin koskaan, joten timanttien avenuelle pääsee entistä helpommin.)

Mutta takaisin elokuvaan. Mitä kannattaa tehdä, nähdä ja kokea Losissa, jos sydän pakahtuu La La Landia katsellessa? Tässäpä viisi vinkkiäni. 


1. Griffith park / Griffith Observatory

Leffajulisteessakin näkyvä La La Landin teemamaisema avautuu Griffith parkista. Puistossa sijaitsevalla observatoriolla on myös merkityksellinen rooli elokuvassa. Kutsumme Cali-siskojeni kanssa juuri Griffithistä avautuvaa maisemaa timanttien avenueksi. Maisema on jotain, joka on pakko kokea omin silmin!


2. Hermosa Beach

Los Angelesin monista rannoista La La Landin näyttämöksi on valikoitunut Hermosa Beach. Yllä olevan kuvan laituri on Malibusta, mutta elokuvassa Sebastianin laiturikohtaus on vastaavalta pieriltä Hermosasta. Jazz kuuluu kiinteästi La La Landiin ja elokuvassa näkyvä Lighthouse Café -jazzklubi löytyy myös tosielämässä Hermosa Beachiltä. Jokohan muuten paikkaan on syntynyt turistiryntäys elokuvan myötä?


3. Elokuvastudiot

Veikkaan, että La La Landin myötä elokuvastudioilla vieraileminen nostaa suosiotaan, sillä niin kivaksi ne on kuvattu. Päähenkilö Mia toimii La La Landissa tarjoilijana Warner Bros Studioiden alueella sijaitsevassa kuvitteellisessa kahvilassa ja haaveilee näyttelijän työstä. Itse olen käynyt tutustumassa elokuvista tuttuihin kulisseihin Universal Studioilla. Seuraavalla vierailulla houkuttaisi kyllä käydä katsastamassa lisää elokuvastudioita... mistähän lie sellainen idea nyt tuli...


4. Downtown

La La Landissa vietettiin juhlia paikassa, jonka keskuksena toimi tyylikäs uima-allas. Downtownista löytyy hyvä paikka samaan fiilikseen pääsemiseksi Ace hotellista. Tämän ihastuttavan rakennuksen katolla voi käydä nauttimassa cocktailin uima-altaan äärellä ja ihailla samalla kaupungin pilvenpiirtäjiä. La La Landissa esille on päässyt downtownin osalta Grand Central Market, jossa Mia ja Sebastian istuvat periamerikkalaisella diner-tiskillä.

5. Autoilu

La La Land -leffan jälkeen Los Angelesin kuuluisat ruuhkat eivät näyttäydy enää vain negatiivisessa valossa. Niinpä suosittelen vahvasti vuokraamaan auton ja sukeltamaan miljoonien muiden autoilijoiden sekaan. Los Angelesia ei saa haltuun hevin ilman autoa – niin valtava se on. La La Landin avauskohtauksen kuvaamista varten Century Freeway 105 -liittymä jouduttiin sulkemaan kahdeksi päiväksi. Sellaista on elämä elokuvakaupungissa!


Joshua treen maisemat vilahtivat myös elokuvassa. <3 Tässä kohtaa hengähdin elokuvateatterissa niin kovaan ääneen, että ystäväni loi minuun pitkän silmäyksen. 


6. Extra: Auringonlaskut

Tätä postausta varten luin juttuja elokuvan teosta. Image kirjoittaa näin:

Imagen elokuvakerhossa elokuvasäveltäjä Panu Aaltio huomioi, että valtaosa elokuvasta on kuvattu ”golden hourina”, juuri auringonnousun jälkeen tai ennen sen laskua. Hetkessä, johon kiteytyy odotus uudesta päivästä tai toive kiihkeästä yöstä.

Los Angelesiin rakastuu viimeistään, kun on kokenut kaupungin golden hourin. Olipa sitten Hollywood Hillseillä sisämaassa tai jollakin lukemattomista rannoista, La La Landin auringonlaskuja ei kannata missata!

10 kommenttia

 1. ooh La La Land oli kyllä kaunis! lähes kaikki mun lempparipaikat Losissa pääsi mukaan. Pasadenan ihanaa siltaa myöten! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, kun lisäsit tuon Pasadenan sillan tähän! Voi LA, kyllä tuleekin ikävä sinne. Pitää mennä katsomaan leffa vielä uudestaan, niin pääsee nojatuolimatkalle ensihätään <3 Kiva kuulla, että sääki tykkäsit La La Landista. Toisaalta kumma ois jos siitä ei tykkää :)

   Poista
 2. Voi että, La La Landia en oo vielä nähnyt, mutta Los Angelesiin oon menossa syyskuussa, joten sitä ennen ehtii hyvin katsoa. Hyviä vinkkejä, tuntuu että kaupunki on etäältä jotenkin niin vaikea hahmottaa, että on mukava saada tällaisia täsmävinkkejä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että sulla on reissu tiedossa Losiin syyskuulle, jee! =) Voin kuvitella, et mikä matkakuume räjähtää päälle, kun menet katsomaan vielä ton leffan ;) Los Angeles on tosiaan niin valtava, että sen hahmottaminen on aluksi hankalaa. Kannattaakin antaa kaupungille aikaa, moni ei rakastu siihen välttämättä ensi hetkellä juuri sen vuoksi, ettei siitä saa ehkä otetta. Mutta mitä enemmän Enkelten kaupunkia pääsee koluamaan, sitä enemmän se vie mukanaan. =)

   Kiitti kommentista Sonja ja kivaa reissun odotusta! =)

   Poista
 3. En yleensä välitä erityisesti musikaaleista, mutta La La Land oli tietenkin pakko käydä katsomassa! Ja onneksi leffa oli hyvä jo itsessään ja maisemat tietty kruunas koko jutun. Mietinkin mikä laituri oli kyseessä, mutta Hermosa Beach siis... Manhattan Beachin tunnelma ja laituri on kans hyvin samantapainen (mintunvihreä) kuin elokuvassa nähty, mutta päädyssä on pieni kahvila.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, et tykkää musikaaleista! Tämä on yllättävää, koska yleensä meillä on niin sama maku kaiken suhteen ja minähän olen toivoton musikaalien rakastaja ;) Mutta kiva, että leffa toimi kuitenkin. Tuolla Malibun laiturilla on myös ravintola eli Hermosa on tosiaan vähän erilainen. Pitää käydä tsekkaamassa se ensi kerralla :) Manhattan beachillä haluaisin myös viettää lisää aikaa, sillä alue näytti viimes aivan ihanalle. Ehdimme vain pikaisesti poiketa siellä.

   Poista
 4. Voi apua! 🙈 Oon menos lauantaina kattoo, kuinkakohan pahan reissukuumeen se nostattaa. Pitääköhän mun muuttaa reissu suunnitelman tärkeysjärjestystä tän leffan jälkeen 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten kävi leffa kans? Tuliko reissukuume? :D Veikkaisin että tuli, hih!

   Poista
  2. No tuli :D Ite tykkään 50-luvun tyylistä ja fiiliksestä, ni oli kiva kun sitä tyyliä oli leffaan laitettu, vaikka sijoittukin nykyaikaan. Tyttöjen värikkäät mekot ja observatorio <3

   Poista
  3. Sama täällä, leffa oli kyllä mahtavaa silmäkarkkia!!! Kaikki ne puvut, lavasteet, maisemat ja Griffith <3 Ah! Ja vielä se musiikki. Luulenpa, että menen katsomaan leffan uudestaan, vielä tällä viikolla ;)

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!