Matkamessuilla inspiroitumassa

Mikä onkaan parempaa reissuterapiaa kuin Matkamessut! Suuntaisin tänään aamulla messukeskuksen tungokseen määrätietoinen tavoite mielessäni, etsin käsiini Inkan, tuon luottokommentoijani ja blogisiskon! Vihdoinkin pääsimme vaihtamaan kuulumisia kasvotusten hetkisen. Blogin kautta voi saada uusia ja uusvanhoja ystäviä ja se on kyllä huippua!Inka on töissä Pallontallaajilla/Rantapallossa ja aika ihastuneena katselin hänen työnantajansa osastoa. Melko unelmalta duunipaikalta näyttää. Tutustuin myöhemmin myös hänen kollegaansa ja koimme sielujen sympatiaa Amerikka-fanituksiemme kanssa. Hihkuttiin suorastaan, kun kävi ilmi, että hänkin jopa pelaa Usan osavaltiopeliä netissä ja pitää sitä kautta mielessään huvikseen Yhdysvaltain osavaltioiden pääkaupunkeja ja muuta vastaavaa hassua. Ei sitä joka päivä törmää tällaisiin tyyppeihin.


Olin vapaaehtoisena töissä Suomi-Amerikka Yhdistysten Liiton ständillä ja juttelin siellä ihmisten kanssa. Tapasin vielä pahempia matkailufriikkejä kuin minä, tyyppejä, jotka keräävät osavaltioita käyntikohteina, ei vain muistipelin osasina. Olisi aika komeaa olla tilanteessa, jossa on lähemmäs 30 osavaltiota koluttuna. Tunnen kyllä entuudestaankin tällaisia harrastajia Oulusta ja he saavat vain innostukseni kasvamaan reissaamista kohtaan. Onhan kahdeksan osavaltiota toki hyvä alku meilläkin Maken kanssa, mutta 42 jäljellä. Asiaa auttaisi ehkä, jos ei aina tarvisi mennä Nyciin...Näkyihän siellä frendejänikin. Ylhäällä kuvassa Pax ja alhaalla Kirsi. Työhukini jälkeen kävin kiertelemässä osastoja ja välillä tunsin ihan inspiroitumisen hyökyjä sisuksissani, kun katselin hienosti toteutettuja messuosastoja, jotka tarjoilivat toinen toistaan hienompia kohteita tutkittavaksi eri puolilta maailmaa. Kuinka paljon kiehtovia kohteita onkaan olemassa jossakin tuolla kun jo Messukeskuksessa voi inspiroitua näin!

Tapasin päivän lopuksi Haaga-Helian edustajan, joka houkutteli minua tulemaan heille suorittamaan ylempää AMK -tutkintoa matkailulinjalla. Hän tuntui olevan innoissaan, että yhdistäisin mediatuottamisen tutkintooni matkailuopinnot. Niin voisikohan siinä kombossa olla ideaa? Alkoi sen verran kiinnostaa, että taidanpa seuraavaksi surffata tutkimaan lisää mahdollisuuksia...  

2 kommenttia

 1. Jee oli kyllä aivan huippua nähä!! Kenen kans juttelit? Marian? Vähän hauskaa! :D

  Ja kuulostaa aika täydelliseltä kombolta tuo matkailuala + tuottamishomma!

  Toivottavasti nähään ens kerralla nopeammin, nyt en ees muista millon ollaan viimeksi nähty. Tosin sehän voi tulla nopeammin kuin arvataankaan....

  VastaaPoista
 2. Joo Marian kans tutustuin! :)

  Ja tykkään tuosta sun salamyhkäisestä viimeisestä lauseesta tossa kommentissa! ;))

  Ja sit vielä tosta opiskelusta. Se ei osoittautunut todellisuudessa niin näppäräksi kuin se nainen sanoi, mut kirjotan siitä vaikka blogiin sitten myöhemmin lisää siitä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!