New York Fashion Week 2016 – parhaat katutyylit, joista inspiroitua


Sehän on Anna Wintour! Victoria Beckhamin New York Fashion Weekin muotinäytös on juuri päättynyt viereisessä Cipriani-rakennuksessa ja kutsuvieraita purkautuu kadulle. Olen vuosia haaveillut, että pääsisin New Yorkiin joskus muotiviikkojen aikaan, ja nyt tuo unelma on käynyt toteen. 

Muotialalla oleva ystäväni oli järkännyt niin, että pääsimme kokemaan Fashion Weekin mahdollisimman monipuolisesti. Käytännössä tämä tarkoitti

 • näytöksiä, joita pääsi katsomaan, vaikkei kuulukaan (vielä) ihan Beckhamien ja Wintourin lähipiiriin 
 • muoti- ja tyylibloggaaja Treyonna De'Shan NYFW viewing partyn &
 • mallien pukemista Nolcha Show'ssa backstage assistenttina.

Mutta mitäpä olisivat muotiviikot ilman katutyylien bongausta! Aloitetaan siis Fashion Weekin purkaminen Victoria Beckhamin show'n edustalta. Maineikkaan suunittelijan näytökseen saapuminen ja sieltä poistuminen ovat tärkeitä näyttäytymispaikkoja muotidiggareille. 

5 TRENDIÄ, JOISTA INSPIROITUA

Minusta on aina ollut hauska bongailla ilmiöitä ja trendejä. Vuonna 2013 suoritin Helsinki Design Schoolin muotitoimittaja-kurssin ja tsekkasin nyt huvikseni tuolloin tekemäni postauksen ko. kauden trendeistä. Kolme vuotta sitten olin nostanut ITSEVARMUUDEN tärkeimpien asusteiden listalle. Ja sen meinasin laittaa tähänkin postaukseen.

Mutta jos mennään nyt vain ulkoisiin ja materia-tason asioihin, niin tässäpä tulevat bongaukseni New York Fashion Weekin katutyyleistä.


1. Choker-kaulakoru

Jostain syystä innostuin heti, kun 90-luvulta tutut choker-kaulakorut palasivat katukuvaan. Osa ystävistäni ei sen sijaan ole lämmennyt tälle villitykselle yhtään ja he menevät lähes vihreiksi inhosta, kun ysäri on taas täällä. Victoria Beckhamin näytösvieraista useamman kaulassa killui choker, joten nolostelulle ei kai ole siis syytä. Yksi kuuluisa korun kantaja on oikealla alhaalla kuvassa huippumalli Liu Wenin kanssa hengaava Irene Kim.


2. Paitapuseroilla leikittely

Paitapusero – oli se sitten jättisuuri, mekon alle sullottu tai vaikkapa napapaidaksi kiedottu – toimii. Kaikki versiot oli nähtävillä New Yorkin katukuvassa ja ideoita paitapuseron kanssa leikittelyyn voinee keksiä loputtomasti. Joten ei muuta kuin mielikuvitus valloilleen ja nappeja napittamaan!
3. Hapsut 

On paljon mahdollista, että hapsuista tulee ikiaikainen ihastukseni. Jo lapsena ihastuin Tanssii susien kanssa -elokuvan myötä intiaani-tyyliin ja viime aikoina "Coachella-stailin" tultua pinnalle, hapsut ovat viekoitelleet minua taas kaikkialla. Alla oleva hapsuhame on makuuni jotain aivan tyrmäävän tyylikästä – ai että. (Ja yhdistettynä paitapuseroon, kuinkas muuten.)


4. Värikkyys 

Olen aina ollut sitä mieltä, että muodin seuraaminen kannattaa ottaa vapauttavana eikä orjuuttavana asiana. 2010-luvulla ei oikeastaan voi pukeutua väärin. Sitä todistaa se, että klassisesta tyylistään tunnetun Victoria Beckhamin show'sta purkautui ulos mitä kekseliäimpiin ja värikkäimpiin asuihin sonnustautunutta porukkaa. Miten sini-vihreä mekko, luonnonvalkoinen takki ja hohtavat tähtilenkkarit voivatkaan näyttää niin tyylikkäälle?!


5. Kapeat huivit

Kapean huivin paluusta en alkuun ollut ollenkaan innoissani. Hiljalleen kuitenkin silmä on tottunut tähänkin jälleen ja löysin itseni ostamasta kukkahuivin New Yorkista. Alla olevat ladyt näyttävät mallia, että kapeat huivit – miksikäs ei?


* * *

Pukeutumisesta puheen ollen, minulla tälle syksyä kaksi kivaa pukujuhlaa tulossa. Huomenna (tai teknisesti tänään, kun kelloa katsoo) pääsen ihanan Veeran avecina Qatar Airwaysin juhlagaalaan Helsingin kaupungintalolle. Qatar Airwaysin lento saapui tänään ensi kertaa Suomeen ja uuden yhteyden kunniaksi huomenna juhlitaan oikein kunnolla formaalisti. Superia!

Marraskuussa puolestaan on luvassa meille jo perinteeksi muodostuneet USA:n merijalkaväen tanssiaiset. Myös tänne saa pynttäytyä oikein kunnolla, joka on kiva piristys arkiseen aherrukseen.


Mutta näiden tunnelmien myötä nyt hyvää yötä. Lisää kokemuksia muotiviikoilta tulossa myöhemmin. Onko täällä muuten muita katutyyli-kuvien ystäviä kuin minä?

Ps. Tässä yllä vielä oma katutyylini New Yorkista. Kameran roudaaminen ja pitkät kävelymatkat toimivat tämän asun "inspiraationa".

2 kommenttia

 1. Mulle ei kyllä ikinä oo ton tyyppiset tyyli kokokeilut inspannut, toi värikäs yhdistelmä näyttää omasta mielestäni vaan sekamelskalta :D En ole ikinä muutenkaan ymmärtänyt muotinäyöksiä, kun ite en niitä pitäisi päällä, enkä osaa mielessäni muuttaa sitä tavis versioksi. Sanotaanko näin että tykkään enempi tavisten katutyylistä, esim sun vaate yhdistelmä on tosi kiva. Joskus kokeillut vähän saman tyyppistä, mutta en oo löytäny itselleni sopivan mallista mekkoa, ja vielä vähemmän sopivaa neule/pitsi paitaa. Mutta kieltämättä silti hieman kade että pääsit aika hyvin mukaan muotiviikon pyörteisiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista Sara! Mielenkiintoista kuulla, että mitä ajatuksia sulle heräsi. Ja kiitos asukehuista :) Pukeutuminen on jännä juttu, kun se on asia, joka pitää hoitaa joka päivä. Itse visuaalisena ihmisenä tykkään katsoa, että mitä ihmiset ovat keksineet laittaa päällensä ja mitä suunnittelijat ovat puolestaan keksineet nostaa esille milläkin kaudella.

   Katutyylit ovat monesti kyllä kaikista mielenkiintoisimpia juuri siksi, että niistä voi saada helpoiten konkreettisia ideoita niihin hetkiin, kun tuntuu, ettei ole mitään päälle pantavaa tai kun kaikki kyllästyttää. Pääasia kuitenkin pukeutumisessa on se, että on kotoisa olo. Se tekee ihmisestä mielestäni tyylikkään, ei jokaisen trendin lisääminen omaan garderobiin.

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!