Clarion Helsingin kattouima-allas – jo toinen ympärivuotinen pool Helsingissä!


MUIKEITA UUTISIA KANSALAISET: Suomen pääkaupunki on saanut jo toisen ympärivuotisen ulkouima-altaan, kun Allas Sea Poolin lisäksi pulikoimaan pääsee nyt myös Clarion Helsinki -hotellin katolla! Etelän rantalomakohteissa on virallisesti syytä alkaa huolestumaan – uusi kilpailija pohjoisessa on astunut kehiin. Ehdotan, että Helsingin nimeksi muutetaan tästä päivästä alkaen Beach & Pool City Helsinki, BPCH. 

(No, eihän se maailman iskevin ole, mutta ajatelkaapa HCMC:tä...) 

Kuulin Helsinkiin avattavasta Clarionista ensimmäisen kerran Matkamessuilla tammikuussa ja ilokseni bloggaajille suunnatun tilaisuuden goodie bageistä löytyi lahjakortti hotelliin. Tuntui hassulta tehdä huonevarausta lähes vuoden päähän, mutta niin se aika vaan kuluu ja eilen sitten koitti päivä, jolloin pääsimme lunastamaan lahjakortin uunituoreessa hotellissa. (Jossa on kattouima-allas, mainitsinko sen jo?) Muutama tunti sitten kotiuduimme minirantalomaltamme Jätkäsaaresta ja tältä matka näytti: 

Matka Jätkäsaareen oli kivuton. Kymmenisen minuuttia raitiovaunussa ja olimme perillä kohteessa. Hotelli näytti läheltä katsottuna todella korkealta ja merellisyys oli alueella läsnä vahvasti. Sisällä hotellissa elävä tuli sisustustakassa loi tunnelmaa harmaaseen päivään. Ikkunoiden takana näkyi laivoja ja telakkarakennuksia. 

Vastaanotossa oli jonoa, mutta se liikkui kohtuullisen nopeasti. Meillä oli suunnitelmana aloittaa päivä missäpäs muualla kuin uima-altaalla ja jatkaa siitä illalliselle ja kavereiden kekkereihin. Vierailu meinasi saada karvaan aloituksen, kun kuulimme, että uima-altaalla oli rajoitetut aukioloajat saunojen mukaan ja näin päivällä se olisi kiinni. 

Clarionin erinomainen asiakaspalvelu astui tässä vaiheessa ensimmäistä kertaa kehiin. Kerroin, että uima-altaalle pääsy olisi meille tooodella tärkeää ja lopulta manager antoi meille luvan käyttää allasta, vaikkei se virallisesti ollutkaan avoinna. Lähtiessä vastaanottovirkailija kirjoitti myös toiveeni ylös lapulle, että altaan aukioloajat vapautettaisiin. Uskon ja toivon, että muutos tulee tapahtumaan, sillä sitä olivat kuulemma muutkin toivoneet. 


Clarion Helsingin uima-allas ei ole aivan mikä tahansa uima-allas vaan se on kattouima-allas, joka on rakennettu osittain reunan yli. Lasipohjan alta voi tirkistellä 78 metriä alapuolella uiskentelevia laivoja. Uima-allas sijaitsee 16. kerroksessa ja katolta on mellevät näkymät eri puolille Helsinkiä. Uima-altaan kokeminen päivänvalossa on fantastinen tapa nähdä Helsinkiä mielenkiintoisista perspektiiveistä.  Onnellisuus taitaa olla nähtävillä naamasta, kun uiminen onnistui kuin onnistuikin. Edellisenä viikonloppuna Clarionissa vieraillut Sanna hoksautti meitä ottamaan pipot mukaan ja vinkki oli todella tarpeellinen. Uima-allas on lämmitetty ja siellä kyllä tarkenee – kunhan pää on viimalta suojattu. Täällä todella uidaan paljaan taivaan alla, joten ilma on veden ulkopuolella sen mukainen. 

Alla olevissa kuvissa näkyy, miten Make ui laivan päällä 78 metrissä. 

Uinnin jälkeen alkoi olla hirmuinen nälkä. Kävimme katsomassa iltamaisemat uima-altaalta ja sen viereisestä Sky barista. Mutta varsinainen ravintola sijaitsi ensimmäisessä kerroksessa ja siirryimme sinne ruokailemaan. Meet the board -niminen kahdelle suunnattu annos oli superhyvä meikälaisten makuun. Ravintolan sapuskat ovat New Yorkissa asuvan, ruotsalaisen huippukokki Marcus Samuelssonin suunnittelemat.Clarionin hotellihuoneet olivat basic-tasoa, mutta palvelu ja maisemat olivat tavanomaista paljon parempia. Uima-allas on toistaiseksi vain hotellivieraiden käytössä, joten jos mielessä siintää hotelliloma Helsingissä – korjaan BPCH:ssä –  niin Clarion on ehdottoman hyvä vaihtoehto kokemuksemme perusteella. Parhaillaan hotellihuoneen voi varata avajaistarjoushinnoin. Tsekkaa tästä lisää

Muiden käyttäjien kokemuksia Clarion Helsingistä on luettavissa ainakin seuraavista blogeista: 

7 kommenttia

 1. Huikeeta, että pääsitte valoisan aikaan uimaan ja näitte poolin lasilattian. Se jäikin meiltä kokematta, kun käytiin kuutamo-uinnilla :) Täältä myös kannatusta uima-altaan laajoille aukioloille.

  Ihana tuo kuva sinusta onnellisena poolilla <3

  ps. oli ihanaa, että pääsitte eilen kylään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä jäi kuutamo-uinti seuraavaa kertaa odottamaan. Kuulostaa ihanalle sekin! =) Kiitos SannulI! <3

   Poista
 2. Uima-altaat kiinnostaa, hotelliyöpymiset ei niinkään... mä kun oon siitä outo tapaus että olen mieluummin kotona kuin hotellissa, mutta järkätään ihmeessä joku yhteinen uinti sinne Allas Sea Poolille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasia, että uima-altaat kiinnostaa =) Jee mennään ehdottomasti porukalla Allas Sea Poolille! =)

   Poista
 3. SO lovely place. Surely, you had the great fun together. Nike shorts, denim shorts, and all kinds of shorts for men and women are on sale this Holiday Season only at Boutiqueken.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!