Allas Sea Pool – Helsinki, meillä on uima-allas!


Lokakuun kuudestoista. Ilma 7 astetta, uima-allas 27 astetta. Pulahdan veteen Helsingin paraatipaikalla. Helsinki on tehnyt jotain, joka saa arvostukseni kohoamaan kotikaupunkiani kohtaan aivan uusille leveleille. Meillä on uima-allas, joka on auki ympäri vuoden. Tämän parempia uutisia kaltaiseni turkoosien vesien ystävä ei voisi saada.

Ja näin kirjoitetaan Allas Sea Poolin sivuilla:

"Allas Sea Pool on Kauppatorin kupeeseen, Helsingin parhaimmalle paikalle rakennettu merikylpylä saunoineen, uima-altaineen ja ravintoloineen. Allas Sea Poolilla on myös musiikkia, tapahtumia sekä hyvinvointipalveluita. Se on ainutlaatuinen keidas keskikaupungilla, eikä vastaavaa palvelukokonaisuutta löydy muualta maailmasta. Allas Sea Pool herättelee henkiin vanhan ajan kylpyläkulttuuria, jolloin kylpylöihin tultiin keskustelemaan, rauhoittumaan ja viettämään hyvää elämää veden äärelle." 


Viettämään hyvää elämää veden äärelle – sitä toden totta olen janonnut viime viikot. Reissu- ja suppailukesän jälkeen energiatasoni ovat huidelleet alhaalla, kun on pitänyt istua päivät sisällä kirjoittamassa opinnäytetyötä. (Tai välttelemässä sen tekemistä, vähintään yhtä kuluttavaa puuhaa). Mutta kun tänään upottauduin raikkaaseen veteen ystävän kanssa, kurssi muuttui. Tulevaisuuden pohtiminen, yleishuolet ja kaikki raskas saivat väistyä. Veden äärellä elämä on hyvää, niin se vain on.

Mirkka, tuo viisas velho, totesi vedessä pulikoidessamme, että kun saa asua Helsingissä, kotona istuminen on haaskausta. Kaikkea kivaa on niin paljon tarjolla, kun vain katsoo ympärilleen. Paikkoja, tekemistä, mahdollisuuksia. Viesti meni perille erittäin hyvin, kun katsoin ympärilleni. Täällä sitä lillutaan Alaskan pääkaupunkiakin pohjoisempana lokakuisessa harmaudessa – turkoosissa uima-altaassa. Helsinki Attitude, ainoa laatuaan!

Asenteella kävimme kastautumassa myös merivesialtaassa, jonka vesi oli 8-asteista. Mieli ja kroppa tuntuivat uudestisyntyneille Itämeren pisaroiden pistellessä ihoa vielä saunan lauteilla. Nautimme Altaan palveluista niin, että pimeä ehti saapua kaupunkiin ennen kuin maltoimme lähteä kotiin. Yhdeksän euron pääsymaksulle oli tullut hyvin vastinetta. (Vastaavaan tulokseen ei taatusti pääsisi psykologin käsittelyssä samassa ajassa.)
Huomenna aloitan uuden opiskeluviikon menemällä ensimmäistä kertaa työskentelemään johonkin Helsingin kirjastoista. Kotona istuminen on haaskausta. Sen sinä osoitit minulle hyvä Allas Sea Pool. Oli mahtavaa käydä, tulen uudelleen. 

Lisää tunnelmia ja raporttia Altaalta Snapchatissa nimellä Ulletin.

10 kommenttia

 1. Mun pitäis opetella näkemään ja tekemään enemmän helsingissä. yli 20 vuotta asunut ja edelleen mun laajuus on koti-koulu/työpaikka-Forum/Kamppi akselilla. Toisaalta oon aikamoinen kotihiiri, eikä useinkaan yksin viitsi lähteä. Vaikka ei mullakaan mene keskustaan kuin 20min junalla. Onko toi toinen allas ihan normi Kloori allas? Ja onko se lämmitetty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Sara! Joo on se toinen allas ihan sellainen perus lämmitetty uima-allas. Kannattaa käydä tsekkaan paikka =) Ja niinhän se helposti menee, että kun tottuu johonkin, niin ei tavallaan näe samalla tavalla kaikkia hienoja mahdollisuuksia, mitä joku "uusin silmin katsova" näkisi. Mutta sitä voi varmasti opetella, että koittaa lähteä katsomaan, et mitä kaikkea kivaa sitä onkaan :) Nythän tulee koko ajan kiihtyvällä tahdilla kaikkea hienoa uutta tänne, niinku tämä Allas ja Löyly jne.

   Poista
 2. Alaskan pääkaupunki mainittu!!! Siellä tulee muuten paraikaa lunta, toista se on täällä Helsingissä... ja kävin just myös perjantaina kastautumassa tuossa merivesialtaassa ja uimassa kilsan verran lämmintä rataa. Oli mahtava kokemus, vaikka pukuhuone ja suihkutilat jättivät omasta mielestä vielä toivomisen varaa. Perjantai-iltana meitä ilahdutti altaan reunalla laulanut kuoro ja Roosa nauha-päivän kunniaksi sytytetyt pinkit iltavalaistukset. On Helsinki kyllä hieno kaupunki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii mulla on ollut ikävä sun kommentteja! =) Se pukuhuone oli kyllä aika villi tuolla, kun ei ollut mitään näkösuojaa, kun oven avasi. Mutta suomalaiset ei oo kai niin häveliäitä ;) Kuulostaa ihanalle tuo kuoro! Pitää mennä uudestaan kyllä tonne uimaan. Oon ihan samaa mieltä, että Helsinki on ihku! =)

   Poista
 3. Tuonne on pakko päästä. T. vesipeto

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! =) Munki on pian pakko päästä uudestaan :)

   Poista
 4. Siis mä en tajua, mulla oli mennyt jotenkin ihan ohi, että toi allas on lämmitetty. Tai siis, en mä tiiä mitä oikeen ajattelin :D Tänään päivällä siitä oli kuitenkin töissä puhetta ja nyt viimeistään heräs kiinnostus käydä testaamassa.
  Ja kirjastovinkkejä hei jakoon, jos löytyy suosikkeja, täälläkin pitäs gradua hioa kasaan... Lähinnä tulee istuttua Kaisassa tai sunnuntaisin Kalliossa, mut vaihtelu virkistäis. Kotona iskee aina kummasti tarve siivota tai tehdä jotain muuta yhtä mielenkiintosta just sillä hetkellä kun pitäis kone avata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka kohtalotoveri! =) Mää päädyin eilen menemään Haaga-Helian kirjastoon. Se toimi kyllä paremmin mulle, kun kirjallisuus on enemmän mulle osuvaa kuin tuolla Kaisassa. Muita vinkkejä ei oo vielä heittää, mutta kerron, jos tulee! ;)

   Joo tuo Allas Sea Pool on kyllä täydellistä vastapainoa opiskelulle lämmitettyine altaineen, joten kandee ehdottomasti mennä käymään =) Tsemppiä gradun tekemiseen!

   Poista
 5. Kiva että joku kirjoittaa tästä uudesta paikasta. Juurikin noin että harvemmin sitä osaa arvostaa ja edes nähädä hienoja paikkoja omassa kotikaupungissaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti tästä kivasta kommentista! =) Joo pitää pitää silmät auki, ettei kävele onnensa ohi täällä omassa kaupungissakaan :)

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!