Uuden elämän ensimmäinen


Kaikkien kurssien arvosanat ovat rekisterissä, koko maallinen omaisuus on siirtynyt uuteen osoitteeseen. Huomenna on maanantai, joka tuntuu uuden elämän ensimmäiseltä päivältä.

Tavaroideni tavoin myös minä olen liikkunut Töölöstä Aurinkolahteen. En ikävöi vanhaan kotiin, vaikka uusi tuntuu vielä vieraalle. Asiat eivät ole ennättäneet löytää paikkojaan, enkä minäkään minkäänlaisia rutineeja. Ensimmäinen viikko kului opintojen purkittamisessa ja huonekalujen kasaamisessa. Pää ei pysynyt mukana kaikessa uudessa.

Viikonlopuksi sain tyttökaverit yökylään. Tilaisuuden havaittuaan tuo viekas vieras, stressi, purkautui ulos. Heräsin lauantaina hirvittävään mahakipuun, joka pakotti minut pysähtymään ja lepäämään koko päiväksi. Lapsuuden frendien ollessa shoppailukierroksellaan, minä nukuin. Tyttöjen saavuttua en voinut uskoa silmiäni, olin nukkunut viiden tunnin päiväunet!

Iltapäivän lojuimme terassin uudella sohvalla auringosta nauttien ja illalla pidimme leffaillan – aivan kuten silloin joskus yli 20 vuotta sittenkin tapasimme tehdä. Oli sipsejä, vihanneksia, dippiä ja pyjamapartya. Vaikka viikonloppu ei osaltani sujunut kuten olin suunnitellut ja toivonut, tuli se silti juuri oikeaan saumaan. Seurassa, jonka kanssa on jakanut koko elämänsä, ei tarvitse olla aina parhaimmillaan. Voi vain olla. Ja se on rikkautta.


Kotikatu vastarannalta katsottuna


Tänään ystävieni lähdettyä koteihinsa, lähdin minä tutkimaan omaani. Löysin rehevää metsää, kimaltelevan meren, valkoisia purjeita, tuoksuvia kukkapuita, maistuvaa lohisoppaa, auringon. Onnen.

Kahvila Kampelan kuuluisaa lohisoppaa syödessäni ajattelin Lontoon uhreja ja Sauli Niinistön sanoja siitä, että Suomi on koko maailman vakain valtio. Vieressäni käytiin keskusteluja useilla kielillä, joita en ymmärtänyt. Pyöräretkelläni näin eri kulttuuritaustoista tulevien perheiden viettävän aurinkoista sunnuntaita. Uutelan metsissä grillattiin, istuttiin kallioilla, leikittiin ja hymyiltiin.

Totesin, että aurinkolahtelaisena naapureina on koko maailma. Pienessä satamapoukamassa.


Puoli vuotta etuajassa valmistuminen vaati veronsa (en suosittele), mutta urakka on nyt taputeltu. Kolmen vuoden periodiajattelusta siirryn vaiheeseen, jossa on vain ensimmäisiä päiviä, ei tiedossa olevaa päättymispäivää. Siinä on taas vähän sulateltavaa.

12 kommenttia

 1. Kuulostaa ihanalta! Uuden aloittaminen näin kesän kynnyksellä, kun koko luontokin herää henkiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, tää on just hyvä hetki uudelle alulle vuodenajankin perustella =) Kiitos Teija ja ihanaa kesää myös sulle!

   Poista
 2. Ihanan näköinen asuinalue! Oooo! (tähän se emoji jolla on sydämet silmien paikalla) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia! Oon kyllä itsekin aivan ihmeissäni, että löydettiin tää paikka. Pitkään nimittäin tuntui, ettei päästä miehen kans yhteisymmärrykseen et mikä ois meidän molempien unelmapaikka asua. Nyt tuntuu, että tämä on se :) Ja se on kyl onnea!

   Poista
 3. Onnittelut multakin uuteen elämänvaiheeseen ja opiskelujen päättymiseen! Luin sun opparin kannesta kanteen, ja olet kyllä tehnyt hyvää työtä! Mä oon saanut tosi paljon inspiraatiota sun blogista, erityisesti urasuunnittelu- ja unelmien toteutus -teemoista, vaikken tiedä, olenko ikinä kommentoinut. Olen silti lukenut niitä ahkerasti, joitakin postauksia useamman kerran. Tsemppiä uuteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Sandra, tästä tuli kyllä superhyvä mieli! Kiitos!! Niinhän se kyl itselläkin menee et usein vain kaikessa hiljaisuudessa lukee juttuja eikä välttämättä tule jätettyä jälkeä. Mutta tää sun kommentti muistuttaa, että pitäis useammin kertoa, jos joku ilahduttaa tai inspiroi tai koskettaa. Mahtavaa, että olet lukenut mun opparinkin kannesta kanteen, wau! Oon kyl otettu! =) Ja tsemppiä sullekin uuteen maahan! Sun blogi, positiivisuus ja rohkeus inspiroi kyllä mua usein. Jatkaa hyvää työtä blogin kans! =)

   Poista
 4. Onnea Ultsu!! <3 Oot tehny aivan törkeän suuren urakan, ja oon niin ylpeä sunsta! Teidän uudet huudit näyttää mahtavilta, tullaan ihan just kylään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inka <3 Hiljalleen vasta alkaa tajuamaan, että urakka tosiaan on valmis. Ja että olihan siinä tosiaan hommaa. Ehkä nyt on lupa vähän ottaa hetki rennosti. Tulkaa pian kylään! =) Aurinkolahti on IHANA!

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!