Ensimmäistä kertaa Tukholmassa + juuri valmistuneen ammatillista pohdintaa


*Majoitus saatu yhteistyönä Forenomilta

Vaikka Tukholma on tosi ihana niin Helsinki on sata kertaa kivempi, en osaa selittää mistä se fiilis tulee raportoi ystäväni Ruotsin reissustamme toiselle yhteiselle frendillemme tänään.

Joo samaa mieltä! Musta tukholma on sellanen keski-ikäinen. Ja helsinki on sellainen villi kolmikymppinen! kuului vastaus linjoilta.

Jostain syystä – tai tiedänhän sen mistä syystä – minä en ole käynyt aiemmin aikuisiällä Tukholmassa. Veri on aina vetänyt pidemmälle länteen ja syvemmälle etelään. Meillä on ollut miehen kanssa sellainen suunnitelma, että yllätytään lähialueiden hienoudesta kunnolla sitten kun emme jaksa enää lähteä merta edemmäs kalaan.

Mutta totuuden nimissä, kyllä se oli jo aika ottaa selvää Tukholmasta!

Naapurin skandi-metropoli oli täydellinen kohde tyttöjen reissulle valmistumisen juhlimiseen. Tämän matkan perusteella voisin lähteä Tukholmaan toistenkin jo näin nuorena ja salskeanakin.

Tällä reissulla agendallemme kuului seuravaa:

1.) Travel & Lifestyle Nordicin järjestämät bloggaajien kesäbileet
2.) Celine Dionin keikka (minä, Veera ja Celine only... no tavallaan)
3.) Täydelliset aamupalat.

Sanoisin, että pelkästään jo tuo kolmas kohta on hyvä syy lähteä Ruotsiin, mutta jäi matkalta käteen muutakin kuin kaloreita.Perjantaina, kun olin käynyt pokkaamassa tutkintotodistuksen koululla, lähdin lentokentälle ja kiisimme ilmojen halki Tukholman Sheraton-hotelliin. Paikalle oli kutsuttu joukko bloggaajia ja matkailualan toimijoita eri maista. Illan ohjelmassa oli workshopia, verkostoitumista ja sponsoreiden pitämiä esityksiä (kiitos vain Sveitsille kestitsemisestä ylenpalttisilla tarjoiluilla). Illan aikana someen parhaita sisältöjä tehneet osallistujat palkittiin matkoilla eri puolille maailmaa.

Blogibileissä tuntui kuin jokin ympyrä olisi sulkeutunut – ja samaan aikaan kuin ehkei sittenkään? Mietiskelin, että juuri tämän tyyppisten tilaisuuksien vuoksi lähdin opiskelemaan matkailua kolme vuotta sitten. Olin alkanut pitää itseäni matkailualan ihmisenä blogiharrastuksen vuoksi, mutta tunsin olevani vähän huijari ilman ammattipätevyyttä. Nyt istuin valmistujaisiltanani tilaisuudessa, jollaiseen olisin voinut periaatteessa päätyä uuden ammattini puolesta, mutta jonne olin päätynyt kuitenkin edelleen matkabloggaajana. Jäin miettimään, että mitä oikeastaan on ammattilaisuus...?

When life gives you lemons, make lemonade

Moni tilaisuudessa puhunut kertoi, että oli päätynyt unelmahommiinsa pelkästään intohimon kautta. Parhaiten mieleen jäi stagelle noussut parikymppinen Daniel (@dantorpaviation), joka oli aloittanut tietämättään uran luomisen jo 13-vuotiaana.

Daniel kertoi, että kaikki lentämiseen liittyvä oli kiinnostanut häntä aina ja hän oli keksinyt alkaa videobloggaamaan aiheesta. Vanhempien avioero oli johtanut tilanteeseen, jossa mannertenvälisistä lennoista Euroopasta Jenkkeihin oli tullut hänen arkeaan, ja niin hän oli kääntänyt surullisen asian voitoksi tekemällä tietoisesti itsestään lentämisen asiantuntijan.

Tänä päivänä Danielin työtä on lentää eri yhtiöiden lennoilla koneiden parhaissa luokissa ja raportoida siitä kanavissaan. Instagrammissa Daniel poseeraa eri lentoyhtiöiden toimitusjohtajien kanssa ja antaa haastatteluja tv-lähetyksissä. Asiantuntijaksi tulemiseen on nykyään melko monia tapoja!


Toinen sävähdyttävä intohimoammattilainen oli Tele2-areenalla konsertoinut Celine Dion. Moni nauroi halullemme lähteä kuuntelemaan tätä konkariesiintyjää Veeran kanssa, mutta meille kokemus oli ylivertainen. Jo 15 vuotta Las Vegasissa esiintynyt Celine Dion näytti miksi hänen keikat vetävät areenat täyteen edelleen eri puolilla maailmaa. What a lady, olimme aivan myytyjä!

Celine Dionin lavakarisma, huumori, muuntautumiskyky ja tietysti se poikkeuksellinen ääni yhdistettynä maailman parhaisiin show-elementteihin vakuuttivat, että tämän artistin haluan tavata uudelleen. Yksi syy lisää hinkua Vegasiin!

Botell-asumista Brommassa

Koko Tukholman reissun ajan majoitumme Forenomin tarjoamassa Botell Voltassa. Tiedättekö muuten mikä on botell? Itselleni termi oli uusi ja oli mielenkiintoista perehtyä omakohtaisesti tähän uuteen asumistrendiin, jota Brommassa sijaitseva botellimme edusti. 

Botell yhdistää boutique hotellin ja asunnon, ja on suunniteltu erityisesti pidempiaikaisia majoituksia silmällä pitäen. Botellia voi käyttää esimerkiksi kakkoskotina. Huone on mahdollista varata hotellityylillä tai sitten sen voi ostaa itselleen! Lisää tästä konseptista voi lukea täältä.

Botell Voltassa meillä kaikilla oli omat tyylikkäät ja uutuuttaan hohtavat yksiöt, jotka olivat jokainen keskenään erilaisia. Huoneisiin kirjauduttiin mobiilisovelluksen avulla ja ihan tavalliselta näyttänyt ovilukko loksahti auki kännykän ruutua klikkaamalla (magic!). Respaa botellissa ei ollut, mutta siivota ei itse tarvinnut eli siltä osin hyvin hotellimmaista asuminen oli. 
Botell Voltan sijainti Brommassa vaati julkisilla suhaamista. Meitä parinkymmenen minuutin matka ei haitannut, koska olimme kiireettömästi lomalla. Aamupalapaikkojen sijainti matkan päässä oli ainut pieni harmi asumiskuviossamme. Brommassa ei ollut pahemmin palveluita, joten jääkaappiin kannatti varata jotain ensiapua odottamaan the aamupalaa.

Jotta tästä postauksesta ei tule kilometrin mittaista, kerron teille aamupaloista lisää seuraavassa postauksessa. En ole mikään foodie, mutta ystäväni ovat saaneet minut oivaltamaan, että kunnon aamiaisen tai brunssin nauttiminen voi olla koko päivän – jollei koko matkan – kohokohta.

2 kommenttia

  1. Rakastan sun blogia <3 Tässä on juuri sopivat ripaukset persoonaa, matkailua ja lifestyleä <3 Ka-ching € (missä mun dollarimerkki on) has it going on! xx

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaaa ihanaa! Hyvä, että rakastat! =) Flo-ka-ching €... mullaki tulee vaan euroja! :O

      Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!