Värikylläinen pilvipäivä Luxembourgin puistossaKeväinen Pariisi on ihanteellinen paikka valokuvaajalle. Kaupunki on varmasti kaunis kaikissa väreissään, mutta itselleni henkilökohtaisesti mikään ei ole upeampaa kuin tuore, kirkas, alkukesän vihreys ja siitä pääsi pääsiäisenä nauttimaan sielunsa kyllyydestä Pariisin upeissa puistoissa. Pääsiäismaanantaina suuntasimme Luxembourgin puistoon.

Ilma ei näyttänyt sinä päivänä lupaavalta ja sateen mahdollisuus leijui pilvissä. Meille ei oltu etukäteen luvattu sääkartoissa hyviä kelejä ja olin päätynyt kotona jopa surffaamaan keskustelusivulle, jossa aiheena oli mitä Pariisissa voi tehdä huonolla ilmalla.

Huoleni naurettavuus konkretisoitui viimeistään Luxembourgin puistossa. Pariisi on Pariisi vaikka tikkuja sataisi. Näin oli myös keskustelusivulla kommentoitu nuivasti. Säätiedotuksesta ei kannata vetää siis minkään sortin johtopäätöksiä siitä, että onko lomasta tulossa hyvä vai ei. Tämä kannattaa pistää jälleen kerran mieleen, ettei enää koskaan turhaan haksahda huolehtimaan sääasioita etukäteen.

 


Muotoon leikatut puurivistöt ovat jotenkin niin ylellisiä ja henkivät mielessäni kuninkaallista loistokkuutta. Kyllä täällä olisi sateenvarjon allakin käveleskellyt, mutta onneksi ei kuitenkaan tarvinnut.Pilvipäivänäkin Luxembourgin palatsin eli Ranskan senaatin kokoontumispaikan puisto-alue oli täynnä väriä ja katseltavaa. Tiestittekö muuten, että puiston lukuisten patsaiden joukossa sijaitsee ensimmäinen versio New Yorkin vapaudenpatsaasta?

Veneiden ajeluttaminen näytti olevan antaumuksellista puuhaa Luxembourgissa. Tämän miehen veneessä istui kokonainen nukkeperhe pääsiäisajelulla. Ei siihen merta tarvita, että voi vesille lähteä!

Ja sitten matka jatkui. Kuvia riittää vielä ainakin yhteen postaukseen. Vieläkö jaksatte reissata mukana Pariisin maisemissa? :)

4 kommenttia

 1. Jee, ihanaa! =)) Kiitos Annika!

  VastaaPoista
 2. Ihana Pariisi!! Me käytiin kans tuolla sillon pari vuotta sitten ja viihdyttiin puistossa mainiosti. Ja voi vitsi, olispa ollu siistiä nähä se vapaudenpatsas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määkään en tiedä mikä se patsas niistä oli. Ens kertaan siis jää meilläkin se selvittäminen :)

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!