Seinen viemää - Vinkki Pariisissa liikkumiseenOli mukavaa saada Pariisi-vinkkejä teiltä lukijoilta tämän blogin kautta. Vaikka olen käynyt aiemmin kaupungissa parikin kertaa, ei minulla ollut oikein mitään muistikuvia Pariisissa liikkumisesta enää. Kerronpa nyt, että kuinka sitten päädyimme toimimaan matkallamme kulkemisten suhteen.
Pyörät olisivat varmasti olleet käteviä, mutta tällä kokoonpanolla päädyimme toisenlaisiin kulkuvälineisiin.

Meitä oli kahdeksan henkeä matkalla mukana kaiken kaikkiaan, joten otimme taksin lentokentältä hotellille. Ajelimme kahdessa autossa ja matka ORLYn kentältä Montmartreen maksoi noin 50 euroa per autokunta. Matka oli melko pitkän tuntuinen, joten hinta per naama ei tuntunut mitenkään kalliilta. Montmartre on muuten mitä mainioin sijainti hotellille!

Ensimmäisenä aamuna suuntasimme lähimmälle metroasemalle ja ostimme kolmen päivän Paris Visiste Passit, jotka oikeuttivat rajattomaan liikkumiseen paikallisliikenteessä. Kortti taisi oli parinkympin luokkaa per henki.

Lisäksi ostimme alhaalla kuvassa siintävän Notre Damen katedraalin kupeesta kahden päivän vesitaksiliput. Oikeastaan kaikki tärkeimmät nähtävyydet ovat Seine-joen läheisyydessä, joten halusimme hahmottaa kaupunkia vesiltä käsin.Yhden päivän rajaton ajelu Batobussilla maksoi 16 euroa ja kahden päivän ajelut kustansivat 18 euroa per henki. Kuten kirjoitin aiemmin, Pariisin sää oli lämpötilan suhteen hyvin vaihteleva, joten suoraan sanottuna käytimme ajokkiamme myös lämmittelyyn välillä. Meillä oli hyvät kulkupelit pidempien matkojen taittamiseen, mutta paljon tietysti myös kävelimme omin pikkujalkoinemmekin paikasta toiseen kuten turret tapaavat tehdä. Yksi ihmetyksen aiheista oli esimerkiksi se, kun ensimmäinen henkilö molskahti romanttiselta lukkosillalta alas Seineen. Ja sitten ukkoja alkoi molaskahdella kuin plussapisteitä.


Make ymmärsi heti, että paikallinen pelastuslaitos se siinä harjoittelee meidän muiden kummastellessa teletappinäytöstä.


Hop on, hop off -tyyppinen seilaus mahdollisti säännölliset tankkaustauot maissa brasserieissa valkokauluksisten tarjoilijamiesten huolehtiessa palvelun sujuvuudesta.
Ensimmäisen päivän jokiristeilyn päätepiste oli meille Eiffel-torni, jossa rakkauden kaupunkiin sopivasti oltiinkin häätunnelmissa.To be continued.

6 kommenttia

 1. Aivan mahtavia kuvia. Ihanasti sait aitoa tunnelmaa taltioitua. Tulee heti Pariisi-kaipuu! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, kiitos kommentista. Mietin jo että kiinnostaakohan nää Pariisi-jutut ketään :) Kiva kuulla, että kuvista pääsi tunnelmaan. Lisää kuvia on vielä niin paljon kamerassa, hih.

  VastaaPoista
 3. Mukavaa matkaselostusta, "Tuolla voisi joskus käydä" aivan noiden kuvien perusteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija-Liisa, olipa kiva saada tämä kommentti. Sen innoittamana olen jo saanut seuraavat Pariisi-kuvat valkattua :)

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!