My Happy List

Mua väsyttää hirveästi, mutta oon jotenkin niin hyvällä tuulella, että haluan tehdä onnellisuuslistan, olkoon se nimeltään My Happy List. Aina tehdään bucketlistoja asioista mitä pitää tehdä ennen kuolemaa, mutta voi kai tehdä listoja asioista jotka on nyt tässä ja heti kivoja.

Mun elämää hallitsee tällä hetkellä valtaisa määrä hakemuksia, joita töissäni käsittelen. Olen tehnyt pitkää päivää ja tekemistä vain piisaa. Kuulin äsken illallisella jutun tutultani (jonka hän oli kuullut historian opettajalta), että Hitler oli halunnut päästä opiskelemaan taidekouluun. Mutta hän ei ollut päässyt sisään ja se oli ollut kimmokkeena "toisenlaiselle uravalinnalle". Tajuttiin siinä, että juku miten tärkeitä nämä opiskelijavalinnat ovatkaan. En ole aivan näin pitkälle osannut ajatella aikaisemmin!


Mutta se lista. Olen onnellinen koska

- Tykkään mun työstä, vaikka se onkin kiireistä tällä hetkellä. Kun menen nukkumaan, kaadun sänkyyn kuolleena väsymyksestä ja se on hyvä tunne. Päivän aikana pääsen parhaimmillani flow-tilaan siinä miten asiat etenee. Tänään kuuntelin nopeabiittisiä biisejä kuulokkeista ja mun sormet vain lensivät näppäimistöllä kuin konsanaan olisin osavaltiopeliä pelannut! ;) Ajattelin, että siitäkin nörde-harrastuksesta on ollut hyötyä.

- Saan edelleen kiksejä työn kansainvälisyydestä. Tänään olin yhteydessä kirgiisialaiseen hakutoimistoon ja pystyin kuvittelemaan, miten joku Borat-kollega hoiteli asioita siellä päässä. Harva se päivä pitää googlata, että mikä maa on kyseessä, kun niin outoja paikkoja tulee vastaan. Opin koko ajan asioita, joiden tietäminen on silmissäni hienoa. Olen myös mielissäni kivoista työkavereista ja siitä, että saan tehdä tiimityötä.

- Rakastan Helsinkiä! Tulin äsken kotiin läksäri-illallisilta havaijilaisesta ravintolasta, kun meidän NAMEn embassy-host on lähdössä Liberiaan seuraavalle komennukselleen. Ja olin taas ihan inspiroitunut kaikista kivoista tyypeistä, Helsingin kaduista ja siitä, että extemporee poikettiin Leni-putiikkiin yöshoppailemaan. En halua murehtia sitä, että ihmisiä myös lähtee pois täältä. Mulla on rakkaita ihmisiä lähellä ja kaukana – jotka tulevat ja menvät paikkojen välillä – mutta ne on aina olemassa mun sydämessä (ja Facebookissa), niin kliseistä kun se onkin. Ja onpahan sitten ystäviä eri puolilla maailmaa bonuksena.

- On taas kukkia. Talojen edustat ja kaupungin kukkalaatikot ovat täyttyneet narsisseista. Voi, että on ihanaa!

- Olen terve. Vuosia vaivanneet mahakivut eivät häiritse mun elämää enää ja SE on onnea se.

- Mulla ei ole mitään surua, murhetta tai ahdistusta nyt, joka painais mieltä koko ajan taustalla niinkuin kuitenkin monesti elämässä saattaa olla. Maken isän tila on kohentunut ja Maken työ on niin mahtavan joustavaa, että hän voi siellä käydä hoitelemassa aina kun on tarpeen. Ja samalla käydä inspiroitumassa mökillä omasta sielunmaisemastaan. Asiat on kyllä mallillaan!

Nyt alitajunnasta pongahti mieleeni, että ehkä tämän listan kirjoittamisen kipinä tuli aamulla Mirkan postaaman onnellisuus-jutun innoittamana. Jutun mukaan "onnellisuustutkijoilla on varsin selkeä näkemys siitä, mikä tekee ihmisen onnelliseksi.

Tiivistettynä onnellisuutta ylläpitävät seuraavat tekijät:

 •  läheiset, kiinteät ihmissuhteet
 •  motivoiva tekeminen
 •  omaa elämää koskeva hallinnan tunne.

Jos vielä kokee, että kuuluu johonkin itseään suurempaan, on paketti aika hyvin kasassa."

Amen. Mitäpä tähän lisäämään.

4 kommenttia

 1. Ihan postaus Ulla! Oman onnellisuuslistan tekeminen vois olla ihan aiheellista silloin tällöin muistuttamaan itseään siitä, miten hyvin asiat todellisuudessa onkaan. Mulla on nyt hirveä ressi asunnosta, mutta oon silti tosi onnellinen siitä että sain sen työn, jonka vuoksi tässä nyt sitten ressataan. Nurinkurista, mutta kuitenkin ainoastaan positiivista. Kohta nähdään!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvin sanottu. Mää toivon, että saatte pian asunnon ja kohta juodaan teetä Helsingissä! =)

   Poista
 2. Ihana Happy List! Mä totesin myös eilen illalla (vaikka olin tosi väsynyt ennen kuin lähdin läksäreihin), että onneksi kuitenkin tulin, koska te ihmiset teette mut onnelliseksi! Iloiseksi! ja pirteäksi! :)
  Ja eiiiiiikä, mä arvasin että teidän ilta ei päättynyt siihen - vaan menitte siis yöshoppailemaan :) hihihhhh...Ihan loistavaa! :D Leni-putiikkiin on päästävä!
  Halituksia päivääsi, Ulla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli niin ihana kommentti, kiitos Sanna <3 Joo niinhän siinä kävi, että poikettiin Leniin :) Halauksia sinnekin ja toivottavasti pääset seuraavaan Leni-juttuun! Siitä tulee niin hauskaa!

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!