Kiharoiden paluuKahtena edellisenä viikonloppuna olen saanut nauttia kiharoista hiuksista. Tukka hyvin, kaikki hyvin, tiedättekö. Miksu kähersi hiukseni ensimmäisellä kerralla hänen läksiäisiinsä ja toisella kerralla sain kikkarat Klaus K:n Fashion brunssin päätteeksi.

Liekö olen nauttinut kiharoista sen vuoksi niin paljon, että se on minulle paluuta lapsuuteen. Minulla oli pienenä pitkät luonnonkiharat kutrit kunnes ne piti pätkäistä poikatukaksi pahan ihottuman takia. Sitten ei enää kasvanut kiharoita.


Seiskaluokan koulukuvassa minulla oli jälleen pitkät hiukset – niin huonolla menestyksellä, että päätin etten enää ikinä harrasta moista hiusmallia tässä nupissa.

Nyt parisenkymmentä vuotta myöhemmin (voi kamala, onko siitä parikymmentä vuotta) olen uskaltautunut kasvattamaan taas hiuksia. Hmmm, tai oli kai minulla aika pitkät hiukset häiden aikaan, mutta kuitenkin – pitkän polkkatukka-ajan takia en oikein osaa laittaa nykyisen mittaisia hiuksiani.

Olen joskus koittanut opetella muotoiluraudalla kihartamista, mutta en tajua, että mitenpäin sitä rannetta pitäisi vääntää. Voiko sen oppia?Tykästyin nyt kiharoihin niin paljon, että haluaisin ostaa jonkun kiharrusvekottimen kotiin ja alkaa opetella. Faktahan on, ettei omaa kotikampaajaa, tai muutakaan kampaajaa, kovin usein ole käytettävissä. 

Antakaapa suosituksia, mikä olisi helppo ja hyvä vehje tällaiselle aloittelijalle? 

16 kommenttia

 1. Mä suosittelen ehdottomasti suoristusrautaa, sillä saa nopeasti kivat ja kestävät kiharat. Mullakin oli alussa suuria vaikeuksia tekniikan kanssa, mutta kyllä, sen voi oppia! Itse olen opetellut tekniikan, jossa on tavallaan samanlainen mekanismi kuin jos kihartaisi lahjanarua saksilla. Laitan siis hiukset raudan väliin, sitten rauta käännetään tiukasti ylös päin ja hiukset vain vedetään läpi. Oikeasti toi on tosi helppoa kun homman kerran oppii! Suoristusrauta on mulla myös aina reissussa mukana ja testattu on, että hyvien muotoilutuotteiden kanssa kiharat kestää niin räntäsateen kuin tropiikin kostean ilmankin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ihanan kannustavaa kuultavaa! Jes! Minkä merkkinen rauta sulla on käytössä? Ja vitsi tuo lahjanaruniksi on kyllä varmasti hyvä :)

   Poista
  2. Mulla on ihan tavallinen Remingtonin rauta, hyvin on kestänyt ahkeraa käyttöä jo useamman vuoden. Vinkiksi kiharoiden tekoon antaisin vielä sen, että raudan tulee olla tarpeeksi kuuma, jotta hiukset lähtee kihartumaan. Mulla itselläni on ihan suora ja hyvin "lasimainen" hius ja kiharoiden tekoon tarvii lämpöä 220 astetta. Nyt ei muuta kuin harjoittelemaan! :)

   Poista
  3. Oon superkiitollinen näistä vinkeistä, kiitos Sanna! Onko sun rauta tällainen josta Saara Sarvas on kirjoittanut? Tuo vaikuttaa helpolta... http://www.lily.fi/blogit/saara-sarvas/arvonta-tutorial-remington-ultimate-styler

   Poista
 2. Juu, hyvä suoristusrauta on ehdoton kiharoiden tekemisessä. Mun piikkisuoraan tukkaa ei edes millään muulla saa pysyviä kiharoita, mutta se tosiaan vaatii hieman opettelua. Ja edelleenkään en osaa tehdä muille kiharoita, vain itselleni :D

  Pitkän empisen jälkeen sijoitin aikoinaan GHD:n rautaan enkä ole katunut. Tosin olen kuullut, ettei laatu ole ihan sama kuin ennen. Ilmeisesti nykyään kannattaa ostaa Cloud Nine. Näiden hinta siellä 150 eur kieppeillä. Mulla oli pitkään Remington ja ihan hyviä kiharoita silläkin tuli. Tärkeintä on, että rauta ei ole liian leveä ja se on pyöristetty malliltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirve! Tosi kiva lukea kokemuksia. Onko sulle Remington Ultimate Styler tuttu, josta postasin tohon edelliseen kommenttiin?

   Poista
 3. Vau mikä daami ja mitkä kutrit! Mä kans luulen, että suoristusrauta on paras, mutta en ole kyllä vielä itsekään oppinut kiharoita sillä tekemään. Liian hankalaa ilmeisesti blondille (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rimma <3 Tuota määki pahoin pelkään. Taidan kokeilla tuota Remington Ultimate Styleria ellei se oo superkallis.

   Poista
 4. Määki suosittelen suoristusrautaa!:) Ja kyllä sää opit varmasti sen ranteen väännön:D Kiharat soppii sulle ihanasti<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru! Sää oot just inspiroiva esimerkki miksi kannattais opetella laittaan kiharat, ne näyttää sulla niin ihanalta!

   Poista
 5. Hey! :) ihanat kiharat ja sopii sulle tosi hyvin! Kiharat on ihan helppoa tehdä tosiaan suoristuraudallakin, kunhan ostaa hyvän (ja yleensä se on kalliimpi) keraamisen suoristusraudan ja muistaa lämpösuojan, ja ottaa tekniikan haltuun :) Itse teen kyllä nopeiten kiharat kartiokihartimella tai kiharruspuikolla (rakkaalla lapsella monta nimeä) ;) Suosittelen sitä myös vaihtoehdoksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Seuraava kysymys sitten onkin, että mikä ois hyvä lämpösuoja?

   Poista
 6. Kiharruspuikolle täältä kans ääni! Tosin suoristusrauta on monipuolisempi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo kiharruspuikko näytti helpommalta kuin suoristusrauta, kun katsoin ku Mirkka sillä teki kiharoita, mutta pahoin pelkään ettei sekään niin helppoa ole sitten kun ite alkaa väkertää :D

   Poista
 7. WELL HELLO THERE. Nuo kuvat susta kiharoineen ovat kuin suoraan jostain muotilehden katutyylibongauksesta. Näytät tosi kauniilta. (:

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!