Matkavalmisteluja

Kahdeksan päivää lähtöön. Normaalista elämästä ei ole tietoakaan, vaikka periaatteessa arki rullaa vielä aika tavalliseen tapaan. Tänään sain (taas) pahan mahakipukohtauksen ja olin jo vähän paniikissa, että onko tämä umpisuolentulehdus, mutta onneksi se meni ohi. Varmaan se oli joku stressi-juttu. Pää ei jotenkin pysy perässä, kun samaan aikaan töissä laitan vuosien työtä arkistoon ja toisaalla valmistelen suurta tulevaa, joka on kuitenkin vain reilu pari kuukautta. Kaikista vaadituista reissuvalmisteluista voisi luulla, että on paljon pysyvämpikin muutos tulossa.

Kävin tänään vaihtamassa dollareita ja ostin muovitaskukansion kaikille matkadokumenteilleni. 40-sivuinen kansio tuli lähes täyteen kaikkia papereita, jotka täytyy olla mukana!! Sitten huomasin, että en ole ilmoittanut vielä lentoyhtiölle tietojani, koska Yhdysvallat vaatii sellaistakin. Tuntuu, että näitä byrokratia-asioita pulpahtelee eteen jatkuvasti. Vähän eri tavalla kun jos on menossa huolettomasti turistireissulle Eurooppaan.

Hauskojakin juttuja pulpahtelee. Sain tällä viikolla kirjeen koulultani, jossa kerrottiin kaikkia käytännön asioita. Ensimmäinen päivä on orientaatiopäivä ja mukana pitää olla 40 dollarin pantti koulukirjoja varten. Asuntoon pitää hankkia omat pyyhkeet ja vessapaperit, mutta lakanat tulee talon puolesta. Kaikki pyykkäämiset pitää tehdä itse pesulassa. Talosta löytyy yhteiset oleskelutilat ja keittiö opiskelijoille, mutta omat astiat pitää hankkia. Kuntosalikin löytyy ja sitä saa käyttää vapaasti, jihuu! :)

Olen myös vähän verkostoitunut jo! Olen kirjoitellut Facebookissa sellaisen brasialialaisen Milenan kanssa, joka aloittaa samana päivänä kuin minä! Tämä kaiffari tulee sinne kouluun kuukaudeksi ja sen vanhemmat matkustaa myös Nyciin ja niillä on asunto siellä. Nyt mulla on ainakin yksi kaveri!


Pakkaamista en ole saanut aloitettua, mutta aloitin maidottoman viikon ja kokeilen nyt keksiä jugurtille korvikkeita, koska olen toivoton jugurtti-addikti. Työkaverini kertoi, että Yhdysvalloissa maito käsitellään eri tavalla, joten siellä aion jatkaa maitotuotteiden syöntiä. Pakkohan se on saada bagelin päälle cream cheeseä!

Us Embassyn blogissa on nyt se viime perjantaina kirjoitettu postaus, josta mainitsin (kuvaa klikkaamalla pääsee sinne).

2 kommenttia

  1. Kuulostaa hullun siistiltä! Tosi kiinnostavaa kuulla noista yksityiskohdista, esim siitä et pyykit pitää pestä pesulassa. :) Tsemppiä vikoihin Suomi-päiviin!

    VastaaPoista
  2. Kiitti Inka! Munki mielestä nuo yksityiskohdat on hullun jännittäviä! Pitää kirjoitella niistä lisää tässä kun niitä alkaa selvitä :) Tsemppiä sullekin matkavalmisteluihin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!