Singaporesta Skattan kattopartyihin


Puff! Tuntuu, että aika on saanut siivet. Kymmenen vuotta sitten, vuonna 2013, suomalaiset matkabloggaajat alkoivat järjestää ensimmäisiä tapaamisia keskenään. Tuntui silloin ihan vallankumoukselliselta huomata, että eri puolilla maata on joukko kaltaisiani ihmisiä, jotka elävät reissaamisesta. Ei rahallisesti, mutta tiedätkö, samalla tavoin kuin muusikko elää musiikista. 


Viime viikolla elokuun 25. päivä osa tuosta matkabloggaajien pioneerijoukosta kokoontui luokkakokoushengessä muistelemaan kuljettua matkaa Beaky Basterdin kattoterassille Katajanokalle. Jaettiin kuulumisia mitä itse kullekin on kymmenessä vuodessa tapahtunut. Lähes kaikki meistä ovat tehneet sisällöntuottamisesta itselleen ammatin. Moni toimii yrittäjänä ja osa hyödyntää bloggaamisen kautta syntynyttä osaamista palkkatyössään. 


Vasemman kuvan eturivissä Palmuaseman Sanna ja minä. Takarivissä oikealta käsin Pingviinimatkojen Milla, Cocoa etsimässä Arto ja Arna, Sari B, Panun matkojen Panu, Seven Seas -blogin Sanna sekä Laura (Laura let's go). Beaky Basterdissa mukana olivat myös Sanna WalleniusVeera Bianca ja Mirka Reason for Season -blogista. 


Valtaosa on myös tehnyt maailmanympärimatkan, pitkän kuukausien reissun – tai useita sellaisia. Minulla The Unelman toteutuminen otti pitkän ajan, mutta ilman näiden ympärillä olevien ihmisten esimerkkiä, maailmanympärimatka odottaisi luultavasti vieläkin toteutumistaan. 


Singapore kolmessa päivässä

Jos kulunut kymmenen vuotta tuntuu lentäneen ohi siivillä, sitä on tehnyt myös tämä vuosi. Edellisen postauksen tekstiä kirjoitin tammikuussa Sydneyssä ja reissun jälkeen kotona. Sydneystä maailmanympärimatkamme jatkui Singaporeen tammikuun 16. päivänä. Matkabloggaajien tapaamisessa mieleeni palasi tuo hetki, kun istuimme taksin kyydissä matkalla huippumodernilta Changin lentokentältä Orchard Roadilla sijaitsevaan YOTEL-hotelliin, joka robotteineen oli kuin tulevaisuudesta. 


Oli elämys päästä lentämään Singapore Airlinesilla, joka on rankattu maailman parhaaksi lentoyhtiöksi tänä vuonna ja useina muinakin vuosina. 

Uskoisitko, että tämä kuva on lentokentältä? Changin ihmeellinen lentokenttä on valittu maailman parhaaksi jo neljättä kertaa peräkkäin. Erikoista oli, että turvatarkastukset oli järjestetty jokaiselle portille erikseen, joten saapuminen kentälle oli hyvin miellyttävää ilman jonoja ja ruuhkia.

Yö modernissa YOTEL Singapore Orchard Roadin hotellissa maksoi 126 euroa. 


Muistan tajunneeni kunnolla vasta Singaporeen saavuttuamme, missä maa sijaitsee. Lentokoneen karttasovelluksesta näytti, että olemme matkalla Malesiaan. Singaporen kaupunkivaltio on pieni alue Malesian eteläpuolella olevilla saarilla Malakan niemimaalla.


Katajanokalla eräs bloggaajakollega kertoi, että he lentävät ensi talvena Singaporeen ja jatkavat siitä Malakan niemimaata pitkin Malesiaan ja Thaimaaseen. Sama haave syntyi minullakin, kun katselin lentokoneen ikkunasta alas avautuvia maisemia. En tosin silloin tiennyt, että Singaporesta voi matkustaa bussilla jopa Thaimaaseen asti. 


Matkabloggaajien kanssa käydyt keskustelut toivat mieleen Singaporen seikkailumme. Samalla syntyi uusia haaveita...

Tänä kesänä uutisoitiin Flixbus-yhtiön uudesta bussiyhteydestä, jolla pääsee Vaasasta Varsovaan. Tarkistin Google Mapsista, että kaupunkien etäisyys toisistaan on 1500 kilometriä. Singaporesta Malesian halki Phuketiin matka on noin 1300 kilometriä. Internetlähteiden mukaan matka Vaasasta Varsovaan maksaa halvimmillaan 50 euroa ja Singaporesta Phuketiin voi päästä alle 40 eurolla. 


Malesia oli ennen minulle vain formuloista ja kirjoista tuttu kaukainen ja eksoottinen kohde, mutta nyt se tuntuu vähän samalta kuin Liettua. Molempiin on reitti selvillä ja tiedän, että perillä pärjäisi samalla tavoin kuin pärjäsimme kaikissa niissä yhdessätoista maassa, jossa reissasimme viime talvena. Kuulin vasta lausahduksen, joka oli mielestäni oikein osuva: uusi matkakohde jännittää aina enemmän etukäteen kuin perillä. 


Niin se vaan on. Suhailin tammikuussa välillä yksin ympäri Singaporea, kun Make oli toipumassa flunssasta hotellihuoneessa. Olin usein ainoa länsimaalainen metrovaunussa, joten tunsin olevani Aasiassa, enkä kotikulmilla. Mutta kaikki tarvittava oli järkeiltävissä liikenteen ja elämisen suhteen, vaikka olin kaukana päiväntasaajan tuntumassa hyvin erilaisessa kulttuurissa.


Siinä missä New Yorkilla on Vapaudenpatsas, Singaporella on Merlion. 

Formuloistakin tuttuja Marina Bayn maisemia voi ihailla Marina Bay Sands -hotellin kattoterassilta 190 metrin korkeudesta.

Marina Bay Sandsin Skypark -kattoterassille pääsee n. 15 euron maksua vastaan. 

Singapore on värikäs matkakohde, jossa idän ja lännen ihmeet seisovat rinta rinnan. 

Singapore Sling drinkki on keksitty 1900-luvun alussa tämän hotellin ravintolassa. Raffles-hotellin alueella oli kiva käydä kiertelemässä. 

Singaporessa jouduimme vierailemaan paikallisessa sairaalassa tsekkaamassa, onko Make riittävän terve jatkamaan matkaa seuraavaan kohteeseen, Malediiveille. Määränpäämme Malediiveilla oli pieni paikallissaari sadan kilometrin venematkan päässä pääkaupunki Malesta, joten emme halunneet lähteä sinne tietämättä, onko miehellä kaikki kunnossa pidempään kestäneen sairastelun jäljiltä. Singaporen sairaala oli kaiken muun tavoin moderni ja miellyttävä. Make laitettiin tiputukseen ja hänet testattiin huolellisesti. Sairaalasta kotiutui kuin uusi mies. Oireet jäivät Singaporeen ja pääsimme jatkamaan matkaa suunnitellusti.  


Singaporen vierailuun mahtui parturissa ja sairaalassa käyntiä nähtävyyksien katselun lisäksi. 

Vietimme Singaporessa vain kolme päivää, mutta se riitti tärkeimpien nähtävyyksien kokemiseen ja kiinalaisen uuden vuoden tervehtimiseen. Koko kaupunki oli sonnustautunut söpöihin kanikoristeluihin kanin vuoden kunniaksi. 


Sentosan saaren missasimme harmillisesti Maken heikon olon vuoksi, mutta toisaalta on kiva, että on vielä paljon uutta nähtävää, kun seuraavan kerran suuntaamme Malakan niemimaalle. Koira ei pääse karvoistaan, eikä matkabloggaaja reissuhaaveista. 


2 kommenttia

 1. Enpä olisi minäkään arvannut, että tuo kuva on Singaporen lentokentältä, vaikka siellä lukuisia kertoja olenkin ollut. Kieltämättä oikein mukava kenttä. Singaporessa sen sijaan en vieläkään ole käynyt, vaikka paikan saisi varmaankin näppärästi haltuun muutamassa päivässä.

  Hyvä, että pääsitte matkaan suunnitellusti, seuraava kohde onkin todella kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Singaporen lentokenttä on kyllä iso. Meillä tais käydä tuuri, että osuttiin oikeaan kohtaan ja päästiin näkemään tuo hieno vesiputous. Toivottavasti sääkin pääset katsastamaan sen ja Singaporen joskus reissuillasi.

   Joo Malediivit nousi meidän suosikkikohteeksi maailmanympärimatkalla. Pitääpäs koittaa pian raportoida sekin pysähdys blogiin. :)

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!